pek
«Τώρα δίνουμε τη δική μας συλλογική και προσωπική απάντησή μας στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ. Τώρα δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το κίνημά μας, για να προασπίσουμε τη δημόσια παιδεία, το μέλλον του επαγγέλματός μας», σημειώνει η ΠΕΚ για τις εκλογές αιρετών

«Ο εκπαιδευτικός δεν εκφοβίζεται και δεν εκβιάζεται από τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ», σημειώνει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚαναφορικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΚ:

Ο εκπαιδευτικός δεν εκφοβίζεται και δεν εκβιάζεται  από τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ

Συνέβη και αυτό. Αντί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να απολογείται για μια σειρά αντιδημοκρατικών και αντιεκπαιδευτικών αποφάσεών της, επιχειρεί να... προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς από τους “κακούς συνδικαλιστές”.

O tempora o mores.

Ήδη γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί την προστασία της από την πλήρη εγκατάλειψη των σχολείων, από την παντελή απουσία σχεδίου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση κλπ κλπ.

Γνωρίζουν πόσο ενδιαφέρεται για το θεσμό των αιρετών, που τους εξοβέλισε από τα Συμβούλια Επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, για να μην υπάρχει η φωνή της κριτικής στα μικροκομματικές επιλογές των αγαπημένων της προσώπων στη διοίκηση της εκπαίδευσης, επιλογές με λογικές πολύ παλιών δεκαετιών.

Δυστυχώς το “καινούργιο” που κομίζει η κ. Κεραμέως είναι πολύ παλιό, πολύ φθαρμένο, πολύ ευτελές!

Προφανώς η Υπουργός Παιδείας θέλει να αγνοεί ότι οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες εκφράζουν τους εκπαιδευτικούς, ότι έχουν υποχρέωση και δικαίωμα να τους ενημερώνουν για τις αποφάσεις τους και να τους καλούν να ενεργούν με βάση αυτές τις αποφάσεις, οι οποίες μάλιστα είναι και ομόφωνες.

κ. Κεραμέως, γι’ αυτό υπάρχει συνδικαλισμός: για να αποφασίζουμε και να δρούμε συλλογικά με πνεύμα διαλόγου και ελευθερίας!

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν καθήκον να υπερασπίζονται τους εκπαιδευτικούς από τον εκφοβισμό και τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ και θα το κάνουν με κάθε τρόπο.

Ποτέ το εκπαιδευτικό κίνημα δεν εκφοβίζει, δεν παρεμποδίζει κανέναν εκπαιδευτικό και δεν προτρέπει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Αντίθετα, είναι η ίδια ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, που “κουνάει το δάκτυλο” στους εκπαιδευτικούς, που φοβάται να εκθέσει τις προτάσεις της σε διάλογο, που επιβάλλει με πυγμή τις μονομερείς αποφάσεις της, που παίρνει αποφάσεις καταργώντας νόμους και πάγιες διατάξεις και κάθε άλλο θεσμικό όργανο με βάση το δικό της “δίκαιο” της πυγμής.

Καλό είναι να μάθει η Υπουργός μας ότι ο εκπαιδευτικός είναι αγωγός πνευματικής ελευθερίας - και αυτό είναι η σταθερή αρχή και η πρώτιστη αξία του κλάδου μας και του επαγγέλματός μας. Και οφείλει να σέβεται τον εκπαιδευτικό και να μην τον απαξιώνει.

Είναι φανερό ότι η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζει την πρακτική του αυταρχισμού. Γνωρίζει από τώρα τη συλλογική μας αποδοκιμασία στα  αντιεκπαιδευτικά μέτρα της και επιχειρεί να διαμορφώσει το δικό της κλίμα. Το κλίμα εκείνο που θα της δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει στα επόμενα αντιδημοκρατικά σχέδιά της, όπως τα έχει προαναγγείλει: μεταφορά εκπαιδευτικών θεσμών και λειτουργιών στην αυτοδιοίκηση, “δώρο”   μέρους της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην ιδιωτική κατάρτιση, προσωπική αξιολόγηση μέσα στη σχολική αίθουσα!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τώρα δίνουμε τη δική μας συλλογική και προσωπική απάντησή μας στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ.

Τώρα δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το κίνημά μας, για να προασπίσουμε τη δημόσια παιδεία, το μέλλον του επαγγέλματός μας.

Προοδευτική  Ενότητα  Καθηγητών (Π. Ε. Κ.)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης
Μώραλης για Σχολικές Επιτροπές: «Γραφειοκρατική αγκύλωση που πλήττει σχολεία»
«Η κατάργησή των Σχολικών Επιτροπών θα φέρει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα» - Γιατί οι Δήμαρχοι προειδοποιούν για «έμφραγμα» στα σχολεία
Μώραλης για Σχολικές Επιτροπές: «Γραφειοκρατική αγκύλωση που πλήττει σχολεία»
ασεπ μόνιμες θέσεις σε όλη την χώρα
ΑΣΕΠ: 1.200 μόνιμες θέσεις για αποφοίτους Γυμνασίου – Πού ανοίγουν θέσεις
Νέα προκήρυξη τύπου «Κ» του ΑΣΕΠ για αποφοίτους Γυμνασίου (και Δημοτικού έως το 1980). Πού θα γίνουν οι προσλήψεις και ποιες ειδικότητες θα ζητηθούν.
ΑΣΕΠ: 1.200 μόνιμες θέσεις για αποφοίτους Γυμνασίου – Πού ανοίγουν θέσεις
Τρακτέρ παραταγμένα στο δρόμο σε αγροτικά μπλόκα
«Θα ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας» – Οι αγρότες μπαίνουν σε διάλογο με την κυβέρνηση
Ανεστίδης: «Την Κυριακή θα ρίξουμε άγκυρα για συνομιλίες» – Τα μπλόκα παραμένουν σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη
«Θα ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας» – Οι αγρότες μπαίνουν σε διάλογο με την κυβέρνηση
Άνδρας ετοιμάζεται να ανάψει κροτίδα
Φρίκη στη Ξάνθη: Κροτίδα «διέλυσε» το χέρι 9χρονου – Μάχη για να μη χάσει την όρασή του
Εφιαλτική Πρωτοχρονιά για οικογένεια στη Ξάνθη – Έρευνα για το πώς βρέθηκε το βεγγαλικό στα χέρια του παιδιού
Φρίκη στη Ξάνθη: Κροτίδα «διέλυσε» το χέρι 9χρονου – Μάχη για να μη χάσει την όρασή του