golearn-engl_970-250
Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση απέχει από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Με κείμενο της η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση δηλώνει πως απέχει και ακυρώνει στην πράξη τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των αιρετών. Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν ενεργά μέρος στην αποχή και τη απονομιμοποίηση της «ηλεκτρονικής φούσκας». 

Η ανακοίνωση

Τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Κεραμέως δε θα περάσουν!

Μετά την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για διεξαγωγή των εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία,  όλες οι παρατάξεις που είχαν καταθέσει ψηφοδέλτια  προχώρησαν σε δηλώσεις απόσυρσης των υποψηφιοτήτων τους  σε Κ.Υ.Σ.Π.Ε. / Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. με συλλογικό και συντονισμένο τρόπο την Πέμπτη 22/10/20 στη γραμματεία της ΔΟΕ υλοποιώντας και τη σχετική απόφαση της ΔΟΕ. Δια μέσου των  Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. σε όλη τη χώρα, αποσύρονται και τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών  των κατά τόπους Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Ως Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις  Π.Ε. ανακοινώσαμε ήδη από τις 11 Οκτώβρη την απόφασή μας για απόσυρση των  ψηφοδελτίων μας από όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΠΕ). Αποσύραμε, στα πλαίσια και της  σχετικής απόφασης  της ΔΟΕ,  την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου τα ψηφοδέλτιά μας σε ΚΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ και ταυτόχρονα αποσύραμε όλα τα ψηφοδέλτια των Παρεμβάσεων στα ΠΥΣΠΕ στα οποία συμμετέχουμε.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ  ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ την επιχείρηση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για:

 • Την καλλιέργεια του  ιδεολογήματος  της ηλεκτρονικής «δημοκρατίας» όπου όλα γίνονται δια μέσου του υπολογιστή και στην απομόνωση των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες. .
 • Την αυταρχική παρέμβαση στις διαδικασίες των σωματείων και στην περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
 • Τον έλεγχο των εκλογών από το κράτος και δυνατότητα αλλοίωσης των αποτελεσμάτων.
 • Την  επιβολή φραγμών στη λειτουργία των σωματείων και των συνδικάτων, τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα τους, της κατάργησης των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων .
 • Το χτύπημα  της ελεύθερης διάδοσης ιδεών, ώστε οι εργαζόμενοι να χειραγωγούνται εύκολα από τα κατευθυνόμενα και πλήρως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση και το κράτος Μ.Μ.Ε. .
 • Τον έλεγχο των σωματείων και των αποφάσεών τους.
 • Την αποδυνάμωση των αγώνων που αντιστέκονται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές.
 • Τον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση των εκπαιδευτικών και των διεκδικήσεών μας.

Η στάση μας αυτή αποτελεί την πρώτη, σημαντική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης. Δεν έχουμε όμως αυταπάτες. Το υπουργείο σχεδιάζει να προχωρήσει στις 7 Νοέμβρη χρησιμοποιώντας πραξικοπηματικά τα αποσυρθέντα ψηφοδέλτια ενώ με νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή προωθεί την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των σωματείων και τη λήψη των αποφάσεων τους.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από την ηλεκτρονική ψευδο-ψηφοφορία.

Μετά την απόσυρση των ψηφοδελτίων, το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση οφείλουν να ακυρώσουν ΤΩΡΑ και τυπικά τις διαδικασίες (συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών κ.λπ.) της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις 7 Νοεμβρίου και να αποσύρουν την αντίστοιχη ΥΑ.

Σε περίπτωση που δεν το κάνουν ή προβούν σε νέες μεθοδεύσεις για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας» δηλώνουμε ως Παρεμβάσεις Π.Ε. ότι συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τη μη συμμετοχή μας.

Η απονομιμοποίηση της ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας» στο εκπαιδευτικό σώμα είναι δεδομένη και αυτή άλλωστε, συνέβαλε ώστε να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους όλες οι παρατάξεις ακόμα και αυτές που μέχρι το παραπέντε δήλωναν ότι θα συμμετέχουν.

 • Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς στην απονομιμοποίηση του «ηλεκτρονικού φιάσκου» και να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την ΑΠΟΧΗ. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις να υπηρετήσουν με συνέπεια τη συλλογική μας απόφαση.
 • Καμία εμπλοκή-συμμετοχή  των συναδέλφων/ισσών στις εφορευτικές επιτροπές

Καλούμε τις παρατάξεις:

 • Να καταγγείλουν ως πραξικοπηματική, παράνομη και αντιδημοκρατική κάθε απόπειρα της Κεραμέως να προχωρήσει σε «εκλογές» χρησιμοποιώντας τα ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί

 • Να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των «εκλογών» ούτε την ανάδειξη των «αιρετών» από αυτή τη διαδικασία και φυσικά να ακολουθήσουν κάθε απαραίτητη μορφή (παραιτήσεις κ.λπ.) για να μην επικυρωθεί το πραξικόπημα.

Κάθε άλλη επιλογή θα αποτελεί ενέργεια που στρέφεται ενάντια στον κλάδο.

Καλούμε τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ

 • Αποφασίζουμε να προχωρήσουμε μαζί με τους συλλόγους σε μπλοκάρισμα της λειτουργίας των εφορευτικών επιτροπών στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης στις 7/11, ως ένα ακόμη πρακτικό μέτρο ακύρωσης της διαδικασίας.
 • Να εκδώσει η ΔΟΕ αφίσα για ΑΠΟΧΗ από την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
 • Να παραχωρήσουν η ΔΟΕ με την ΟΛΜΕ συνέντευξη τύπου
 • Να αξιοποιήσουν και όλα τα ένδικα μέσα για την αποτροπή ενός τέτοιου πραξικοπήματος.

Απαιτούμε:

 • Να  καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
 • Το Υπουργείο να προχωρήσει σε αναβολή της διενέργειας των εκλογών με ταυτόχρονη παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή και σε εργάσιμη ημέρα τη διεξαγωγή τους ώστε να οργανωθεί δια ζώσης και με ασφάλεια η εκλογική διαδικασία  (π.χ. περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό, κλπ).

 

Με ενότητα και αποφασιστικότητα ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την ηλεκτρονική ψηφοφορία .

Αποτρέπουμε την επίθεση στο εκπαιδευτικό κίνημα !

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δεκαπενταύγουστος: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Τι αναμένουμε για την Αττική - Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο
Δεκαπενταύγουστος: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ για προσλήψεις αναπληρωτών: Κάνουμε ότι μπορούμε για να εκδοθεί σήμερα η Εγκύκλιος-Πρόσκληση για δηλώσεις
Σήμερα Παρασκευή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να "κληρώσει" για την έκδοση της Εγκυκλίου - πρόσκλησης του ΥΠΑΙΘ υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας...
Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ για προσλήψεις αναπληρωτών: Κάνουμε ότι μπορούμε για να εκδοθεί σήμερα η Εγκύκλιος-Πρόσκληση για δηλώσεις
Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης: 10ήμερη επιμόρφωση αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε 11 θεματικές ενότητες
Με το υπ. αριθμ. 100394/Ε3/11-8-2022 έγγραφο, το οποίο απέστειλε ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ στους Διευθυντές Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας, και στους Οργανωτικούς...
Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης: 10ήμερη επιμόρφωση αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε 11 θεματικές ενότητες