ionideios ssxoli peiraia
Τη διασπαστική συμπεριφορά μερίδας γονέων, οι οποίοι επιχείρησαν να στοχοποιήσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

Την επιχείρηση στοχοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά από μερίδα γονέων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη καταγγελία εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Πειραιά. Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, οι γονείς «με το "κρυπτόν" κείμενό τους "εγκαλούν" το Διευθυντή του Γυμνασίου και τους καθηγητές γιατί αρνήθηκαν να δράσουν κατασταλτικά απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, με βάση τις συλλογικές τους αποφάσεις».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα ΔΣ των συλλόγων γονέων της Ιωνιδείου, που το προηγούμενο διάστημα κλήθηκαν να διαχειριστούν σωρεία προβλημάτων που προκύπτουν στη σχολική πραγματικότητα, αφενός από την εξέλιξη της πανδημίας κι αφετέρου από την γενικότερη πολιτική που αφορά στην εκπαίδευση. Κλήθηκαν επιπλέον να αντιμετωπίσουν - ανάμεσα σε αυτά - και την διασπαστική – διαλυτική συμπεριφορά μερίδας γονέων, οι οποίοι διακινούσαν αυτοβούλως και κρυφά, κείμενο υπογραφών, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου, με αφορμή τις αγωνιστικές δράσεις των μαθητών.

Σύμφωνα με το «κρυπτόν» κείμενό τους "εγκαλούν" το Διευθυντή του Γυμνασίου και τους καθηγητές γιατί αρνήθηκαν να δράσουν κατασταλτικά απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, με βάση τις συλλογικές τους αποφάσεις.

Πολύ περισσότερο οι ίδιοι ανερυθρίαστα προχώρησαν σε χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον μαθητών που καλούσαν στις 15/10 (μέρα απεργίας) σε συμμετοχή των συμμαθητών τους στην συγκέντρωση στην Αθήνα, αλλά και σε άλλους γονείς.

Οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδίκασαν την επίθεση εναντίον των μαθητών και διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους από την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, ενώ ύστερα από την παρέμβασή τους, οι γονείς που υπέγραψαν το απαράδεκτο κείμενο είναι ελάχιστοι σε σχέση με το σύνολο των γονέων του σχολείου.

Παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν διάφοροι για να φθίνει η επικοινωνία των συλλόγων με τους γονείς, υπό το βάρος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενθαρρύνουμε και επικροτούμε την προσπάθεια των συλλόγων γονέων να έχουν πραγματική γνώση των προβλημάτων του σχολείου τους  και της παιδείας συνολικότερα, την αγωνιστική διάθεση να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην προστασία των παιδιών, στους όρους υγιεινής και ασφάλειάς τους, στην απαίτηση για το καλύτερο δυνατό για την μόρφωση και καλλιέργειά τους. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τους γονείς συμμάχους και απομονώνουμε φωνές που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

astynomia peripoliko
Θεσσαλονίκη: Σε ανακριτή για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπου 54χρονη που υποχρέωνε 6χρονη να επαιτεί
Σε ανακριτή για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπου 54χρονη που υποχρέωνε 6χρονη να επαιτεί καθημερινά στην Τσιμισκή
Σε ανακριτή για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπου 54χρονη που υποχρέωνε 6χρονη να επαιτεί
yppeth
Προσλήψεις αναπληρωτών - Β' φάση: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων και ανάληψης υπηρεσίας
Πότε δηλώνουν σχολεία προτίμησης οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται στη Β' φάση - Πότε θα γίνει η ανάληψη υπηρεσίας
Προσλήψεις αναπληρωτών - Β' φάση: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων και ανάληψης υπηρεσίας
ΠΣΕΑΑ: Χαιρετισμός για την Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
«Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και δεξιοτήτων», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΠΣΕΑΑ...
ΠΣΕΑΑ: Χαιρετισμός για την Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού