κεριά, θάνατος

«Έφυγε» χτες 21 Οκτώβριου 2020 ο συνάδελφος μας Διονύσης Γεωργόπουλος αφού έδωσε παλικαρίσια μάχη, με την επάρατο νόσο.

Ο συνάδελφος Διονύσης γεννήθηκε το 1967 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, παιδί πολύτεκνης εργατικής οικογένειας. Από πολύ νωρίς έθεσε όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς.

Ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή πάντα παρών σε όλες τις μεγάλες και μικρές μάχες, πάντα παρών σε όλους τους αγώνες. Ακούραστος μέχρι την τελευταία στιγμή. Μέσα από την πολύχρονη και αδιάκοπη πολιτική και συνδικαλιστική του δράση αγωνίστηκε για τη δουλειά, την Παιδεία, για να καλυτερέψουν οι όροι ζωής του λαού μας, για την κοινωνική προκοπή.

Ήταν κεντρικό στέλεχος του ΠΑΜΕ, αποτέλεσε για πολλά χρόνια βασικό στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης από το 2001 μέχρι το 2016. Χωρίς καμία υποχώρηση έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και συνέβαλλε στη συγκρότηση και λειτουργία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην Κεφαλλονιά. Διατέλεσε αρχικά πρόεδρος και στη συνέχεια μέλος του.

Ο αγαπημένος μας συνάδελφος άφησε βαθύ και καταλυτικό αποτύπωμα σε όλους τους σύγχρονους αγώνες του εκπαιδευτικού και του λαϊκού κινήματος τα τελευταία 20 χρόνια, στην Κεφαλονιά αλλά και πανελλαδικά.

Η βαθιά γνώση του για τα ζητήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης, το όραμα για μια παιδεία που να υπηρετεί τον λαό και τις ανάγκες του, ο ρόλος του εκπαιδευτικού στις σύγχρονες συνθήκες κ.ά. αποτυπώθηκαν σε αρκετά άρθρα, εργασίες, και επεξεργασίες του, που αποτελούν παρακαταθήκη για το κλάδο, συνολικά για τους εργαζόμενους.

Θα θυμόμαστε πάντα τον σ. Διονύση στις Γενικές Συνελεύσεις, στα Συνέδρια της Ομοσπονδίας μας, στις διαδηλώσεις, σε όλους τους μικρούς, καθημερινούς αλλά και τους μεγάλους αγώνες του λαού μας.

Ορθός και περήφανος μέχρι το τέλος, πάλεψε με αξιοπρέπεια και θάρρος με την ασθένειά του. Με το χαμόγελο στα χείλη! Θα μας συντροφεύεις σε όλους τους αγώνες με το ήθος, το γέλιο και τη σιγουριά σου.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη γυναίκα του Νικολέτα και τον γιο του Στάθη.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, στις 3.00 μ.μ. στα Μουσάτα Κεφαλονιάς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ