Με ανακοίνωση της, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκρατίας του μαθητικού κινήματος που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, με τις συλλήψεις από το «σωρό» 14χρονων και 15χρονων μαθητών!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η κυβέρνηση δείχνει για άλλη μια φορά το σκληρό αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στους μαθητές. Μετά το χτύπημα των ΜΑΤ με χημικά στο τελευταίο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο ΥΠΑΙΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου – ημέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας – σε μια ακόμα αυταρχική ενέργεια. Μαθητές από σχολεία του Ιλίου, του Χαλανδρίου, της Σιβιτανίδεου, της Αθήνας, ανάμεσά τους και εκλεγμένα μέλη 15μελών συμβουλίων, συνελήφθησαν και κρατούνταν για τέσσερις μέρες στη ΓΑΔΑ χωρίς να μπορούν να δουν τις οικογένειες τους παρά μόνο τους δικηγόρους τους.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους μαθητές μας, που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος. Οι μαθητές αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και την κυβέρνηση ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Η κυβέρνηση προχωρά σε μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης των μαθητών που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για 15 μαθητές στις τάξεις, για να καλυφθούν τα κενά με διορισμούς εκπαιδευτικών.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκρατίας, καθώς και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος, που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, με τις συλλήψεις από το «σωρό» 14χρονων και 15χρονων μαθητών!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ