ΕΛΜΕ Πρέβεζας: Οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας για την σύλληψη των μαθητών κατά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου

Με ανακοίνωση της, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκρατίας του μαθητικού κινήματος που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, με τις συλλήψεις από το «σωρό» 14χρονων και 15χρονων μαθητών!

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η κυβέρνηση δείχνει για άλλη μια φορά το σκληρό αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στους μαθητές. Μετά το χτύπημα των ΜΑΤ με χημικά στο τελευταίο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο ΥΠΑΙΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου – ημέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας – σε μια ακόμα αυταρχική ενέργεια. Μαθητές από σχολεία του Ιλίου, του Χαλανδρίου, της Σιβιτανίδεου, της Αθήνας, ανάμεσά τους και εκλεγμένα μέλη 15μελών συμβουλίων, συνελήφθησαν και κρατούνταν για τέσσερις μέρες στη ΓΑΔΑ χωρίς να μπορούν να δουν τις οικογένειες τους παρά μόνο τους δικηγόρους τους.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους μαθητές μας, που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος. Οι μαθητές αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και την κυβέρνηση ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Η κυβέρνηση προχωρά σε μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης των μαθητών που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για 15 μαθητές στις τάξεις, για να καλυφθούν τα κενά με διορισμούς εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκρατίας, καθώς και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος, που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, με τις συλλήψεις από το «σωρό» 14χρονων και 15χρονων μαθητών!

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μερόπης Τζούφη
Μ.Τζούφη: «Η κυβέρνηση κόβει κορδέλες σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, αφήνοντας πίσω τη δημόσια παιδεία»
Κριτική για εμπορευματοποίηση της γνώσης και έλλειψη ενίσχυσης των δημόσιων ΑΕΙ
Μ.Τζούφη: «Η κυβέρνηση κόβει κορδέλες σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, αφήνοντας πίσω τη δημόσια παιδεία»
oikos-eugirias-ilikiomenoi.jpg
Εικόνες ντροπής στο κέντρο της Αθήνας – Έφοδος σε διαμέρισμα-κολαστήριο για ηλικιωμένους
Σοκ στους Αμπελόκηπους: Παράνομο «γηροκομείο» με ηλικιωμένες σε άθλιες συνθήκες
Εικόνες ντροπής στο κέντρο της Αθήνας – Έφοδος σε διαμέρισμα-κολαστήριο για ηλικιωμένους
πυροσβ
Λέσβος: Ιερείς εθελοντές πυροσβέστες «εκπαιδεύουν» τη νέα γενιά στο Δημοτικό Σχολείο Θερμής
Δύο ιερείς δίδαξαν τη δασοπυρόσβεση στα παιδιά της Λουτρόπολης Θερμής
Λέσβος: Ιερείς εθελοντές πυροσβέστες «εκπαιδεύουν» τη νέα γενιά στο Δημοτικό Σχολείο Θερμής