Εκπαιδευτικοί: Απέχουμε καθολικά από της τηλεκλογές παρωδία της Κεραμέως
Οι εκπαιδευτικοί της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν παράσταση στα ΠΥΣΔΕ δυτ. και ανατολικής Θεσσαλονίκης αύριο στις 22 Οκτωβρίου

Οι εκπαιδευτικοί της  Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αποσύρουν το ψηφοδέλτιο από τις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας  την Πέμπτη στις 22 Οκτώβριου και την Παρασκευή στην ΠΔΕ ΚΜ 23-10 στις 2.30 το μεσημέρι

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με τον προσφιλή του πλέον αυταρχικό τρόπο το  υπουργείο παιδείας προχωρά στις 7 Νοέμβρη, ημέρα Σάββατο ,σε ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η απόφαση του Υπουργείου δεν είναι τυχαία .Σε μια περίοδο ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία, με την καταπάτηση όσων εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, τη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, την αποδόμηση του ήδη υπονομευμένου δημόσιου σχολείου, την εγκληματική πολιτική σε βάρος της υγείας και τη μόρφωσης μαθητών και εκπαιδευτικών ,θέλουν το λαό και τη νεολαία στο περιθώριο.

Χρησιμοποιούν τις εκλογές των Υ.Σ. για να νομιμοποιήσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία και στα σωματεία το αμέσως επόμενο διάστημα .Εφαρμόζοντας  όλο το αντιδραστικό συνδικαλιστικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων , θέλουν να  επιβάλλουν ακόμα  και πιο αντιδραστικά μέτρα (νέος συνδικαλιστικός νόμος : εξ αποστάσεως συμμετοχή σε γενικές συνελεύσεις και  υποχρεωτική εφαρμογή ηλεκτρονικής ψήφου για  την κήρυξη απεργίας, ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και όσων ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα κλπ)

 Επιδιώκουν να επιφέρουν συντριπτικό πλήγμα στα σωματεία, να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους, ώστε να  επελαύνει η κυβερνητική επίθεση ανεμπόδιστη .

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ»

 ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Θ με βάση την πρόσφατη απόφαση του και τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ ( 2-10, 15-10) αποφάσισε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία και την απόσυρση των ψηφοδελτίων των παρατάξεων που συμμετέχουν  στο ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ:

 «Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία ( Παρεμβάσεις-) , Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ), ΣΥΝΕΚ Η παράταξη της ΔΑΚΕ επιφυλάσσεται προς το παρόν.Η παράταξη της ΠΕΚ , που δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ, συντάσσεται  με την απόφαση της ΟΛΜΕ και αποσύρει και αυτή τα ψηφοδέλτια της .

Σε συνεννόηση και με άλλες ΕΛΜΕ-Θ θα προχωρήσουμε σε από κοινού  απόσυρση των ψηφοδελτίων των παρατάξεων  με παράσταση στα ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ  την Πέμπτη 22-10, στις 2.30 το μεσημέρι και στην ΠΔΕ ΚΜ την Παρασκευή 23-10 στις 2.30 το μεσημέρι

 Καλούμε  τους συναδέλφους να απέχουν ΚΑΘΟΛΙΚΑ από τις εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία, να μη νομιμοποιήσουν τις εκλογές- παρωδία  ,γιατί προωθούν:.

  • Την καθήλωση και απομόνωση των εργαζομένων, μακριά από τις ζωντανές συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, την ώσμωση, τις Γ.Σ, τη λογοδοσία και τη δέσμευση των αιρετών στις Γ.Σ. ,τη συλλογική διεκδίκηση των κοινωνικών και εργασιακών προβλημάτων.
  • Διαβλητές και τρωτές διαδικασίες. Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για τα υπηρεσιακά συμβούλια, της οποίας τον έλεγχο τον έχει η διοίκηση, δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή, ανοίγει ο δρόμος για μια γενικευμένη νοθεία στις εκλογές.
  • Την μετατροπή των συνδικάτων σε απονευρωμένα, γραφειοκρατικά όργανα – σφραγίδες στα χέρια του κράτους, της κυβέρνησης, της εργοδοσίας, μακριά από τον πραγματικό έλεγχο των ζωντανών διαδικασιών των εργαζομένων.
  • Την ασφυκτική άσκηση ελέγχου και εποπτείας του κράτους και των μηχανισμών του πάνω στους εργαζόμενους, με στόχο τη χειραγώγηση, την υποταγή τους και την ακύρωση της δυνατότητας λήψης αγωνιστικών αποφάσεων.

Σε τελική ανάλυση, η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι μέρος μιας μελλοντικής κοινωνίας ελεγχόμενης ψηφιακά, εικονικής, ενταγμένης στη λογική του ατομισμού: Τα παιδιά θα παίζουν από τον υπολογιστή και το κινητό, ο εκπαιδευτικός θα κάνει μάθημα από τον υπολογιστή, ο ψηφοφόρος θα ψηφίζει από το σπίτι του ή στον περίπατό του από τον υπολογιστή και το κινητό. Οι νέες τεχνολογίες δεν αξιοποιούνται για την πρόοδο και αλλαγή της κοινωνίας, αλλά για τη διατήρηση και αναπαραγωγή και επέκταση των αδικιών και των ανισοτήτων της. Μια κοινωνία στην οποία ταιριάζει το αγοραίο  σχολείο της «πληροφορίας», των «δεξιοτήτων» και  της «κατάρτισης, το σχολείο που εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθούν όλες οι κυβερνήσεις -υλοποιώντας και τις επιταγές Ε.Ε .-Ο.Ο.ΣΑ. -κεφαλαίου -να οικοδομήσουν και στο οποίο χρειάζονται εκπαιδευτικοί απόλυτα υποταγμένοι στις αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων!

Η απόφαση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία αποτελεί ευθεία βολή ενάντια στα σωματεία των εκπαιδευτικών. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι πλήρως απονομιμοποιημένη  και γι’ αυτό παίρνουμε τα ακόλουθα οργανωτικά μέτρα:

1) Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχθούν να σταλούν τα mail τους στο υπουργείο, το ίδιο να κάνουν και οι  Διευθυντές των σχολείων και να μη στείλουν τα mail των εκπαιδευτικών

2) Να μη δεχτεί κανείς συνάδελφος τον ορισμό του από τη Διοίκηση ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας [Σάββατο, 7/11].

3) Δεν ορίζουμε κανένα μέλος του σωματείου μας ως μέλος της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, όπως προβλέπεται από την υπ’ αρίθμ. Φ.350 /51 /139940 /E3 /14-10-2020 Υπουργική Απόφαση.

4) Δεν επικυρώνουμε τον εκλογικό κατάλογο, όπως προβλέπει η παράγραφος 3 του άρθρου 23 του Π.Δ. 1/2003 (ΦΕΚ 1/Α/3-1-2003).

5) Καλούμε τις/τους συναδέλφους ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

6) Επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε πιθανού ένδικου μέσου εναντίον της διοίκησης (διευθυντή εκπαίδευσης, περιφερειακού διευθυντή κλπ), της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και όσων εμπλακούν στη νόθα διαδικασία

7) Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, αν υπάρξουν συνάδελφοι που θα εκλεγούν από αυτή τη διαδικασία, θα είναι δοτοί και όχι αιρετοί. Το σωματείο σε καμία περίπτωση δεν θα τους αναγνωρίσει ως εκπροσώπους του κλάδου.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι οργανικά δεμένοι με τα πρωτοβάθμια σωματεία. Οφείλουν να ενημερώνουν, να λογοδοτούν και να εκφράζουν τον κλάδο και τα εκλεγμένα όργανά του και όχι να λειτουργούν ως παράγοντες, με κριτήριο το προσωπικό ή παραταξιακό συμφέρον.   


 Γι΄αυτό και θα έπρεπε οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να  διεξάγονται από τις ίδιες τις  ΕΛΜΕ ,με  Γενική Συνέλευση απολογισμού των αιρετών, εκλογή εφορευτικής επιτροπής, αποφάσεις του κλάδου και των ΕΛΜΕ , τις οποίες θα υπηρετούν και θα προωθούν  οι αιρετοί ως πραγματικοί εκπρόσωποι του κλάδου και των ΕΛΜΕ. Με πλήρη συνείδηση πως μόνο ένα ισχυρό μαζικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής- αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους  εκπαιδευτικούς και «καρδιά του» τις αγωνιστικές ΕΛΜΕ, που στον προσανατολισμό της δράσης τους θα έχουν και τα ζητήματα του ΠΥΣΔΕ και τα καθημερινά προβλήματα εκπαιδευτικών και σχολείων, μπορούν να  προωθηθούν  τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να ανακοπούν τα  αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

     ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

 

.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Σήριαλ η ημερομηνία

Ξεχάστε το άμεσο άνοιγμα των σχολείων

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο: Η αξιοποίηση των κιτ φυσικών επιστημών για την ένταξη εκτοπισμένων μαθητριών/τών στην σχολική ομάδα
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με μαθητές προσφυγόπουλα
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
«Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών - Όχι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας μας» - τονίζει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομίσθιων και...
Αναπληρωτές: Όχι άλλα εμπόδια στις άδειες των εκπαιδευτικών
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί
Δύο δύτες, που καθάριζαν τον βυθμό από δίχτυα, βρήκαν τυχαία μια σπάνια μηχανή κρυπτογράφησης Enigma που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί κατά τον Β΄Παγκόσμιο...
Γερμανία: Δύτες βρήκαν μηχανή κρυπτογράφησης Enigma των Ναζί