pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την προτροπή του διευθυντή να συνεχίσουν κανονικά τη φοίτησή τους δύο μαθητές που βρέθηκαν θετικοί στον ιό

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών σύμφωνα με την οποία Διευθυντής Γυμνασίου της Αθήνας, αφού προέτρεψε μαθητές που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό να συνεχίσουν κανονικά τη φοίτηση στο σχολείο και οι μαθητές αντέδρασαν -όπως ήταν λογικό- προχωρώντας σε κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Διευθυντής έστειλε χθες νέο mail που καλεί τους μαθητές να συνεχίσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, αφορμή για την κατάληψη αποτέλεσε η πληροφορία ότι δύο μαθητές του Γυμνασίου βρέθηκαν ασυμπτωματικοί και, ενώ έπρεπε να μείνουν σπίτι τους μέχρι την επανάληψη του τεστ, ο διευθυντής τους είπε να συνεχίσουν κανονικά τη φοίτηση.

Όπως εξηγούν, «οι μαθητές του 7ου Λυκείου (συστεγάζεται με το 7ο Γυμνάσιο) προχώρησαν σε διαδικασίες, μάζεψαν υπογραφές και προχώρησαν σε κατάληψη προκειμένου να βοηθήσουν τους εαυτούς τους και τους συμμαθητές τους, κάτι που δεν έκανε ο διευθυντής του Γυμνασίου, ως όφειλε. Ταυτόχρονα, πίεση ασκήθηκε και προς τον Σύλλογο Διδασκόντων του Λυκείου από τη Διεύθυνση ΔΔΕ Α` Αθήνας να προβεί σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στη συνεδρίαση, συνάδελφοι από τον Σύλλογο Διδασκόντων διαφώνησαν – προς τιμήν τους – με την πρακτική αυτή.

Δείτε αναλυτικά την καταγγελία, όπως εστάλη στο alfavita.gr:

Το mail που παρατίθεται παρακάτω στάλθηκε σε γονείς του 7ου Γυμνασίου Αθήνας από το διευθυντή του σχολείου, που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος του Σωματείου (ΣΤ΄ ΕΛΜΕ) αλλά και αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας με τη ΔΑΚΕ.

Τρέχει λοιπόν, ολοταχώς, ο Πρόεδρος της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ να εφαρμόσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση αριθμ. 131451/ΓΔ4 ΦΕΚ 4264/Β/30-9-2020, την αντιεκπαιδευτική δηλαδή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Παιδείας, παρά την απόφαση του κλάδου και την κηρυγμένη από την ΑΔΕΔΥ απεργία-αποχή από την εξ αποστάσεως σε περίπτωση αγώνα των μαθητών (καταλήψεις, πορείες). Για μια ακόμη φορά μετατρέπεται ο ίδιος και καλεί και τους συναδέλφους να γίνουν παιδονόμοι με το «βούρδουλα».

Αφορμή για την κατάληψη αποτέλεσε η πληροφορία ότι 2 μαθητές του Γυμνασίου βρέθηκαν ασυμπτωματικοί και, ενώ έπρεπε να μείνουν σπίτι τους μέχρι την επανάληψη του τεστ, ο διευθυντής τους είπε να συνεχίσουν κανονικά τη φοίτηση.

Οι μαθητές του 7ου Λυκείου (συστεγάζεται με το 7ο Γυμνάσιο) προχώρησαν σε διαδικασίες, μάζεψαν υπογραφές και προχώρησαν σε κατάληψη προκειμένου να βοηθήσουν τους εαυτούς τους και τους συμμαθητές τους, κάτι που δεν έκανε ο διευθυντής του Γυμνασίου, ως όφειλε. Ταυτόχρονα, πίεση ασκήθηκε και προς τον Σύλλογο Διδασκόντων του Λυκείου από τη Διεύθυνση ΔΔΕ Α` Αθήνας να προβεί σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στη συνεδρίαση, συνάδελφοι από τον Σύλλογο Διδασκόντων διαφώνησαν – προς τιμήν τους – με την πρακτική αυτή.

Τέτοια τυφλή υπακοή στην Υπουργό και την κυβέρνηση! Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ και διευθυντής σχολείου επιλέγει την τιμωρία και τις απειλές, ενάντια σε κάθε συλλογική απόφαση, για να τιμωρήσει τους μαθητές που αγωνίζονται, που πρωτοπορούν στον κοινό αγώνα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πόσο ακόμη ο ίδιος ο πρόεδρος θα μετατρέπει τη ΣΤ΄ ΕΛΜΕ, το σωματείο μας, σε κυβερνητικό βραχίονα, για να περάσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική; Αλήθεια, αυτού του είδους ο συνδικαλισμός εκπροσωπεί και προασπίζεται τους συναδέλφους ή κάνει το σωματείο παράρτημα του υπουργείου;

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) στη ΣΤ΄ ΕΛΜΕ όχι απλά καταγγέλλει τις ενέργειες αυτές του Προέδρου, αλλά και δηλώνει για μια ακόμη φορά πως είναι ντροπή να βρίσκονται τέτοιοι άνθρωποι στη συνδικαλιστική ηγεσία μας. Οι συνάδελφοι γνωρίζουν καλά πως τέτοιες τακτικές μπορούν εύκολα να πάνε στο καλάθι. Τους καλούμε να σκεφτούν ότι τους μαθητές αυτούς που μας ζητάνε να τιμωρήσουμε θα πρέπει να τους κοιτάμε στα μάτια για μια ολόκληρη χρονιά

. Είναι ηθικό και παιδαγωγικό καθήκον να μην υποκύπτει ο παιδαγωγός στις πιέσεις και τους εκβιασμούς διοίκησης και κυβέρνησης. Ο κοινός αγώνας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η δύναμή μας. Άλλωστε ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκαν να παρέχουν συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους που δε συμμορφώνονται με τις εκδικητικές και τιμωρητικές διατάξεις που θυμίζουν άλλες εποχές.

Δεν πρέπει στους παιδονόμους να είναι στην ηγεσία των σωματείων μας! Να αποχωρήσουν, αν θέλουν να εκπροσωπούν την κυβέρνηση και όχι τους συναδέλφους!

Ως ΑΣΕ καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών! Κανείς συνάδελφος και συναδέλφισσα να μη στραφεί ενάντια στους μαθητές μας!Η θέση μας είναι δίπλα τους, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα, ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με υγιεινή και ασφάλεια, που είναι κρατική ευθύνη. Ατομική μας ευθύνη είναι να αγωνιστούμε για να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων εκπαιδευτικού, μαθητικού και γονεϊκού κινήματος! Όλοι στον αγώνα, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Το e-mail:

Από: 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ <[email protected]>
Λόγω της σημερινής κατάληψης του σχολείου, σας ενημερώνουμε ότι με νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας,
Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 131451/ΓΔ4 ΦΕΚ 4264/Β/30-9-2020
σε περίπτωση κατάληψης του σχολικού χώρου (σημειώθηκε κατάληψη σήμερα Δευτέρα 19/10/2020), οι μαθητές θα παρακολουθούν πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ως εξής:
Πρόγραμμα:
Ώρες-διαλείμματα:
Τηλετάξεις καθηγητών:
Για οποιαδήποτε πληροφορία, απευθυνθείτε  στο τηλέφωνο του σχολείου 2107231013 και  στην ιστοσελίδα του σχολείου:
Συνεπώς, την Τρίτη 20/10/2020, αν συνεχιστεί η κατάληψη, θα γίνει εξ αποστάσεως εκπαίδευση,

Αλέξανδρος Μόνιος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News