Ηλεκτρονική ψηφοφορία: Για εκλογές παρωδία κάνει λόγο η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας
Οι εκπαιδευτικοί της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας αποσύρουμε τα ψηφοδέλτια μας στην περίπτωση διενέργειας των εκλογών

Καμία συμμετοχή σε «ηλεκτρονικές εκλογές»

Οι εκπαιδευτικοί της Γ ΕΛΜΕ Αθήνας προσκαλούν όλες τις ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας την Τετάρτη 21/10/20 στις 13:30 προκειμένου να αποσύρουν μαζικά τις υποψηφιότητες.

Ανακοίνωση της Γ ΕΛΜΕ Αθήνας

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του στις 28/09/20, κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για αντιδημοκρατικές ενέργειες μεταξύ των οποίων την κατάθεση τροπολογίας στο ΠΔ1/2003 που δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε ημέρα αργίας (Σάββατο) για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Απέρριψε κατηγορηματικά τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία επιχειρείται μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι».

Μετά και την έκδοση της υπ’ άριθμ. Φ.350/52/139940 Υ.Α., που τροποποιεί την διαδικασία των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αποφάσισε στις 15/10/20:

1. Να προχωρήσει στην απόσυρση των ψηφοδελτίων, για το ΚΥΣΔΕ και το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής, των παρατάξεων εκείνων που συντάσσονται με την απόφαση της ΟΛΜΕ περί μη συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές.

2. Σε περίπτωση που υπάρξουν υποψήφιοι και το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στην διενέργεια των εκλογών, κάλεσε όλους/ες τους/τις συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την ψηφοφορία.

3. Κάλεσε τις ΕΛΜΕ:

  • Να οργανώσουν με την ίδια διαδικασία, που θα ακολουθήσει η ΟΛΜΕ, την συντεταγμένη και ταυτόχρονη απόσυρση των ψηφοδελτίων όσων παρατάξεων συμφωνούν για τα ΠΥΣΔΕ και τα ΑΠΥΣΔΕ.
  • Σε περίπτωση διενέργειας εκλογών να καλέσουν τα μέλη τους σε αποχή.
  • Να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.
  • Να πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΔΔΕ και ΠΔΕ την ημέρα κατάθεσης της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων.

Πραγματοποιώντας την παραπάνω απόφαση, η Γ΄ ΕΛΜΕ Α΄ Αθήνας αποφάσισε να αποσύρει τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων εκείνων που συντάσσονται με την απόφαση της ΟΛΜΕ, για τις εκλογές του ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας, στην περίπτωση διενέργειας των εκλογών, καλεί τα μέλη της σε μαζική αποχή. Τέλος, προσκαλεί όλες τις ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας την Τετάρτη 21/10/20 στις 13:30 προκειμένου να αποσύρουν μαζικά τις υποψηφιότητες.

Με ενότητα απαντάμε στην αντιδημοκρατικότητα του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης

Δε νομιμοποιούμε τις εκλογές παρωδία

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα