Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Απέχουμε από την ηλεκτρονική ψηφοφορία
Αγωνιστική Παρέμβαση Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες!

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΑΙΘ (24-9-2020) πήρε σάρκα και οστά με την υπουργική απόφαση Φ.350/51/139940/Ε3/14-10-2020, με την υπογραφή της Ν. Κεραμέως, η οποία περιέχει τη διαδικασία «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η μετωπική επίθεση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση αποτελεί καθαρή πολιτική επιλογή και στοχεύει να πλήξει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Επιδίωξή της είναι να περιθωριοποιήσει και να αποδυναμώσει το εκπαιδευτικό κίνημα που όλα τα προηγούμενα χρόνια αποκαλύπτει και μάχεται ενάντια στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εις βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών μας.

Η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» επιδιώκει να χτυπήσει ιδιαίτερα τις συλλογικές διαδικασίες των εκπαιδευτικών, αφού το ίδιο διάστημα θα γίνουν εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια των υπαλλήλων του υπουργείου εργασίας με ζωντανή εκλογική διαδικασία. Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών χρησιμοποιούνται ως πρώτο βήμα για την επέκτασή τους σε όλα τα συνδικάτα, στο πλαίσιο  ενός συνολικού  σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης να βαθύνει και να ισχυροποιήσει την επίθεση  απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων, ο Βρούτσης διαρρέει στον τύπο ότι ετοιμάζει ν/σχέδιο που προβλέπει υποχρεωτική «ηλεκτρονική ψηφοφορία» για τη λήψη απόφασης για απεργία με το 50%+1.

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση - Αλληλεγγύη - Συνεργαζόμενοι αποσύρουμε το ψηφοδέλτιό μας από όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΔΕ) σε κάθε περίπτωση, εάν  η κυβέρνηση προχωρήσει σε διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης δεν χωρούν δισταγμοί για κανέναν. Με αίσθημα πολιτικής ευθύνης απέναντι στην ιστορία του κλάδου δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να απέχουν από την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μην νομιμοποιήσει τη διαδικασία αυτή.

Καλούμε τους συναδέλφους  εκπαιδευτικούς να μη δεχτούν να γίνουν μέλη εφορευτικής επιτροπής.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Η κυβέρνηση, η Κεραμέως και όποιος επιλέξει το ρόλο του στηρίγματός τους θα μας βρουν απέναντί τους

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

 

ΚΡΕΩΝ: Οι πολίτες λοιπόν θα μας πουν όσα πρέπει να διατάζω;

ΑΙΜΩΝ: Βλέπεις πως έχεις πει αυτά τα λόγια σαν πολύ νέος;

ΚΡΕΩΝ: Για κάποιον άλλο ή για μένα πρέπει να κυβερνώ αυτή την πόλη;

ΑΙΜΩΝ: Γιατί δεν υπάρχει πόλη που να ανήκει σε ένα άνθρωπο μόνο.

ΚΡΕΩΝ: Η πόλη δεν θεωρείται ότι είναι του άρχοντα;

ΑΙΜΩΝ: Ωραία βέβαια θα κυβερνούσες εσύ μόνος σου μια έρημη πόλη..

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στον αέρα η τράπεζα θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2021


 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για περιορισμό των γιορτών των Χριστουγέννων από την Υπουργό Παιδείας
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών