Eκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή
Σε συγκέντρωση ενάντια στην καύση απορριμμάτων καλεί ο Ζ' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή από τα ΕΛ.ΠΕ. και την εξόρυξη χρυσού- Σάββατο 17 Οκτώβρη, 12μεσ., άγαλμα Βενιζέλου

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Σε μια περίοδο που, με την πανδημία, η ανθρωπότητα βιώνει με τον πιο σκληρό τρόπο τις επιπτώσεις της καταστροφικής επέμβασης στο οικοσύστημα και ενώ η κλιματική αλλαγή δείχνει καθημερινά όλο και πιο φοβερά τα δόντια της, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα κι όλο τον κόσμο συνεχίζουν να σχεδιάζουν πολιτικές για την εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και καταστροφής του περιβάλλοντος. Από τις εξορύξεις και τα γιγαντιαίων διαστάσεων αιολικά πάρκα (Β.Α.Π.Ε.) μέχρι την ανεξέλεγκτη λειτουργία ρυπογόνων εργοστασίων και της “βιομηχανίας των απορριμμάτων”, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολιτική που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από την υγεία και τη ζωή μας. Με το νέο «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων» μάλιστα, που μέσα στο καλοκαίρι πέρασε η κυβέρνηση γίνεται ένα ακόμη καταστροφικό βήμα, καθώς αναγορεύεται η καύση των σκουπιδιών σε βασική μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων, υποβαθμίζοντας τραγικά άλλες μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον όπως η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή, η κομποστοποίηση κ.ά.

Στην πόλη μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απόλυτη υποβάθμιση της ζωής μας από την καύση απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ (και όποια άλλη ενεργοβόρα βιομηχανία), την κατασκευή των γιγαντιαίων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) για την παραγωγή απορριμματογενούς καυσίμου SRF-RDF στον Αγ. Αντώνιο της Θέρμης και την Μαυροράχη του Λαγκαδά (δίπλα στον έτσι κι αλλιώς καταστροφικό για την περιοχή των λιμνών Κορώνειας-Βόλβης ΧΥΤΑ-χωματερή) αλλά και την καθημερινή αέρια ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ. και την Elpedison στην περιοχή του Κορδελιού και της Δυτ. Θεσσαλονίκης.

ohi_kaysi_1_fin.png

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών διεκδικούμε το δικαίωμά μας να αναπνεύσουμε! Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων που θα βάλουν φραγμό στην περιβαλλοντική καταστροφή και θα συνδράμουν στην προστασία του περιβάλλοντος, τη διάσωση της γης και των νερών, των δασών και του αέρα, της σημαντικότερης κληρονομιάς που έχουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας!

  • Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! - ΟΧΙ στις Μ.Ε.Α. Αγ. Αντωνίου Θέρμης και Μαυροράχης Λαγκαδά και την παραγωγή SRF-RDF
  • Λέμε ΟΧΙ στην ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ.-Elpedison!
  • Λέμε ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική!
  • Απαιτούμε μέτρα για τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων και μια άλλη πολιτική διαχείρισης τους με την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης!

Στηρίζουμε και καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους της πόλης, να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν οι περιβαλλοντικές συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) αναφορικά με την ίδρυση...
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ