Πειραιάς: Παράσταση διαμαρτυρίας χθες από εκπαιδευτικούς για την τηλεκπαίδευση που εξαιρεί μαθητές - Νέα στάση εργασίας σήμερα

Πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ, «ενάντια στην απαράδεκτη εγκύκλιο, που ζητά από τους εκπαιδευτικούς την πραγματοποίηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία». Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΙΔΕ, στον 7ο όροφο, ζητώντας «να σταματήσει κάθε ενέργεια για την υλοποίηση της εγκυκλίου, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών και μαθητών (αξιοποίηση υπαρχουσών αιθουσών για μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, εύρεση νέων σχολικών αιθουσών, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ όπου υπάρχει κρούσμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών)».

img-9bfb277723ee5edfefbb2178e31aa015-v.jpg

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά:

«Οι εκπαιδευτικοί διεμήνυσαν πως δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, θα κάνουν ο, τι μπορούν για να μην εφαρμοστεί και να ανατραπεί η απαράδεκτη εγκύκλιος.

Στα πλαίσια αυτά, χάρη στην συγκινητική αντίσταση εκατοντάδων συναδέλφων, η εγκύκλιος βρίσκει σοβαρά εμπόδια στην εφαρμογή της, καταδικάζεται μαζικά, στις περισσότερες περιπτώσεις ΔΕΝ υλοποιείται. Συγκεκριμένα, 2 εργάσιμες μέρες μετά την αποστολή της εγκυκλίου και 3 μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας:

• αρκετά σχολεία σε κατάληψη δεν έστειλαν καν πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

• άλλα σχολεία υιοθέτησαν με απόφαση Συλλόγου Διδασκόντων το πρακτικό που πρότεινε η ΕΛΜΕ

• εκατοντάδες συνάδελφοι δήλωσαν συμμετοχή στις στάσεις εργασίας και αρνήθηκαν να γίνουν καταδότες των μαθητών τους, να λειτουργήσουν τιμωρητικά και κατασταλτικά απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

• Σε άλλα σχολεία, παρά τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, ορισμένοι διευθυντές αποστέλλουν με αυταρχικό τρόπο, μονομερώς (χωρίς καν να συγκαλέσουν Σύλλογο) πρόγραμμα εξ αποστάσεως, το οποίο πολλοί συνάδελφοι (σε ορισμένα σχολεία η πλειοψηφία τους) δεν υλοποιούν, εκφράζουν τη διαφωνία τους.

Αυτός είναι ο δρόμος! Με ελπίδα και αισιοδοξία συνεχίζουμε και τις επόμενες ημέρες!

• Για την Τρίτη 6/10 έχουν προκηρυχτεί ξανά στάσεις εργασίας από ΟΛΜΕ (08:00-11:00 και ΕΛΜΕ 11:00-14:00, αντίστοιχα για το απογευματινό και τα βραδινά σχολεία), για τα σχολεία που είναι σε κατάληψη.

• Την Τετάρτη 7/10 παίρνουμε όλοι μέρος στις στάσεις εργασίας ΟΛΜΕ (08:00-11:00) και ΑΔΕΔΥ (11:00-14:00) και στην συγκέντρωση στο Εφετείο της Αθήνας, απαιτώντας την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής (οι στάσεις την Τετάρτη αφορούν φυσικά όλα τα σχολεία, όχι μόνο όσα είναι σε κατάληψη).

• Υπενθυμίζουμε την σύσκεψη της ΕΛΜΕ στα γραφεία της (3ο ΓΕΛ Πειραιά, 1ος όροφος) την Τρίτη 6/10 13:00

Υ.Γ.1: Υπενθυμίζουμε ότι τα σχολεία που πήραν σήμερα απόφαση με βάση το πρακτικό που πρότεινε η ΕΛΜΕ, ΔΕΝ χρειάζεται καθημερινά να την επιβεβαιώνουν και φυσικά ΔΕΝ αναρτούν-υλοποιούν πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για κανέναν εκπαιδευτικό (δεν χρειάζεται και να δηλωθεί στάση εργασίας).

Υ.Γ.2: Τις τελευταίες ώρες, μετά από τη μαζική αντίδραση των συναδέλφων ακούγεται όλο και πιο συχνά από διάφορες πλευρές και μηχανισμούς η επικίνδυνη άποψη "ας αναρτηθεί έστω ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως". Πρόκειται για μια ύπουλη και επικίνδυνη μεθόδευση, που ανοίγει το δρόμο στην υλοποίηση της απαράδεκτης εγκυκλίου, και τώρα και στο μέλλον. Κανείς να μην το αποδεχτεί».

Φώτο και βίντεο από την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας και την συμβολική κατάληψη της ΔΙΔΕ, εδώ:

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4