Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Στάσεις εργασίας: Δευτέρα 5/10 : 8.00-11.00 π.μ. από ΟΛΜΕ, 11.00-2 από ΕΛΜΕ, πρώτη εσπερινή βάρδια από ΟΛΜΕ, δεύτερη από ΕΛΜΕ - Ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Καμία εφαρμογή της «εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας» στα υπό κατάληψη σχολεία

Η Υπουργός Παιδείας με δήλωσή της στον τύπο (!) έδωσε εντολή να καταρτιστεί πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές των σχολείων που βρίσκονται σε κατάληψη. Στη συνέχεια με ΦΕΚ όρισε υποχρεωτική εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση γι΄αυτά.

Αντί να ικανοποιήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, μαθητών και εκπαιδευτικών για μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, επιχειρεί τώρα να σταματήσει το αγωνιζόμενο ποτάμι των μαθητών με πρωτοφανή αυταρχικά – αντιδημοκρατικά μέτρα. Προχωρά, όχι μόνο σε ωμό εκβιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά επιδιώκει να «σπάσει» τις καταλήψεις των μαθητών με την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» στα υπό κατάληψη σχολεία και να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε μηχανισμό καταστολής και υπονόμευσης των μαθητικών καταλήψεων και αγώνων! Η Υπουργική απόφαση που έστειλε εξαιρεί από την εξ αποστάσεως όσους μαθητές συμμετέχουν στις καταλήψεις και ταυτόχρονα τους τιμωρεί με απουσίες!!! Καλούνται, δηλαδή, οι εκπαιδευτικοί να παίξουν το ρόλο του καταδότη και του χωροφύλακα των μαθητών, αφού απέτυχαν οι εισαγγελείς, οι “αγανακτισμένοι γονείς” και οι καλοταϊσμένοι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Υπουργός παιδείας με εγκληματική αδιαφορία από την αρχή της σχολικής χρονιάς αντιμετωπίζει μαθητές και εκπαιδευτικούς σαν αναλώσιμους, βάζοντας μας να κάνουμε μάθημα σε τάξεις των 26-28 μαθητών χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας , αδιαφορώντας για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Αφήνει γονείς και εκπαιδευτικούς σε εκατοντάδες σχολεία όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα κορονοϊού, χωρίς κανένα (δωρεάν) διαγνωστικό τεστ, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας. Αφήνει τα σχολεία με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό , ετοιμάζει την έξωση των μαθητών από το λύκειο με την εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου της, μονιμοποιεί την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση», εισάγει συνθήκες γαλέρας με τους 3μηνιτες αναπληρωτές.

Τα προβλήματα στα σχολεία προκαλούν ασφυξία. Η καθημερινότητα είναι αφόρητη για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Η ανεργία και η φτώχεια που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες από τα απανωτά αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης έχει δραματικές συνέπειες στα παιδιά. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια! Απαιτούν 15άρια τμήματα, μέτρα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία, να μην εφαρμοστεί η λαιμητόμος της τράπεζας θεμάτων και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του ΥΠΑΙΘ. Είναι και δικά μας αιτήματα, είναι αιτήματα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κανένας εκπαιδευτικός να μην αποδεχθεί να εφαρμόσει τις αυταρχικές εντολές του ΥΠΑΙΘ.

Καμία εφαρμογή της «εξ αποστάσεως διδασκαλίας» στα υπό κατάληψη σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε παιδαγωγοί και όχι παιδονόμοι και «online» απεργοσπάστες.

Δε θα επιτρέψουμε, ούτε θα ανεχθούμε να χρησιμοποιηθούμε ως μηχανισμός καταστολής των αγώνων των μαθητών μας.

Να αποσυρθούν τώρα η ΚΥΑ που αφορά τη «Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2020-2021» (12-9-20) και η τροποποίηση της (30-9-20)

  • Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους συναδέλφους να καταδικάσουν και να απορρίψουν μαζικά και καθολικά αυτήν την απαράδεκτη αντιδημοκρατική και αντιπαιδαγωγική μεθόδευση, που θέλει τηλεργασία σε κατειλημμένα σχολεία! Να μην υπονομεύσουν τους αγώνες των μαθητών τους και τα δίκαια αιτήματά τους, να μη δυναμιτίσουν την παιδαγωγική σχέση που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν με πόσο κόπο χτίζουν μαζί τους .Να δηλώσουν ότι η θέση τους είναι μέσα στα σχολεία, με όλους τους όρους ασφάλειας και υγιεινής και τους μαθητές δίπλα τους.

  • Καμία Διοίκηση, Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κανένας Διευθυντής και γονιός δε νομιμοποιείται να δίνει ονόματα μαθητών σε αστυνομία και τον Εισαγγελείς. Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις ενέργειες αυτές.

  • Κανένας Διευθυντής δε νομιμοποιείται να αποστέλλει πρόγραμμα και να καλεί τους συναδέλφους σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο χώρος εργασίας των εκπαιδευτικών είναι τα σχολεία και εκεί πρέπει να βρίσκονται.

  • Η ΕΛΜΕ προκηρύσσει απεργία- αποχή από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα κατειλημμένα σχολεία.

  • Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν απεργία – αποχή από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Τη Δευτέρα 5/10, ημέρα του εκπαιδευτικού, καλούμε, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Άγαλμα Βενιζέλου 12μμ, με στάση εργασίας 11-2.

ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Το Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών
Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου
Και η εκλογοαπολογιστική συνέλευση τη Δευτέρα 13/12 στις 16:00 στη μεγάλη αίθουσα στον 4ο όροφο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51)
Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου
istoria kai anthropologia
ΠΑΜΑΚ: Διαδικτυακή εκδήλωση για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας
ΠΑΜΑΚ: Συμβουλές για επιτυχημένο ξεκίνημα σταδιοδρομίας στη διαδικτυακή εκδήλωση του Γραφείου Διασύνδεσης «Career [email protected]»
ΠΑΜΑΚ: Διαδικτυακή εκδήλωση για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας
Συμβούλιο της Επικρατείας
Παραιτήθηκε αντιπρόεδρος του ΣτΕ λόγω εμπλοκής σε υπόθεση με κοκαΐνη
Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας αντιπρόεδρος του δικαστηρίου μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε ποινική...
Παραιτήθηκε αντιπρόεδρος του ΣτΕ λόγω εμπλοκής σε υπόθεση με κοκαΐνη