mathites kinitopoiisi
Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές όλοι στον αγώνα για την ασφάλειας και την υγιεινή στα σχολεία.

Συγκέντρωση στα Λύκεια 12 μ.μ.!

Συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00

Την ώρα που φουντώνει η πανδημία και αυξάνεται με ταχύτητα ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει την πολιτική απόφαση να μη δώσει ούτε 1€ προκειμένου να διασφαλίσει στοιχειωδώς τους όρους για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Ακόμα και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα covid -19 τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ακόμα και τα τεστ από την τσέπη μας. Μέσα σε αίθουσες κλουβιά, με 25αρια τμήματα, ακόμα και 2ώρες συνεχόμενες στην τάξη με τη μάσκα, εκπαιδευτικοί και μαθητές παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς καμία στήριξη!

Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε ούτε ένα μέτρο, δεν ικανοποίησε ούτε ένα αίτημα ώστε να διασφαλιστούν οι χώροι και το προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό) ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Σα να μην έφτανε αυτό τη στιγμή που όλοι οι ειδικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση που μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη, η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται οποιοδήποτε αίτημα για σπάσιμο τμημάτων και έγκριση ολιγομελών.

Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κλειστές αίθουσες στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται την αξιοποίηση τους με την δημιουργία νέων τμημάτων. Προκαλεί οργή στον εκπαιδευτικό κόσμο η τακτική της κυβέρνησης να αφήνει απροστάτευτους εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα. Αρνείται ακόμα και τα τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες τους.

Παράλληλα υπάρχει μια τεράστια επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα των μαθητών αλλά και τρομοκράτησής τους. Απειλές, εκφοβισμός, τρομοκρατία, ακόμα και βία στα σχολεία, έκαναν την εμφάνισή τους στα ΜΜΕ, τα οποία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συκοφάντηση και υποβάθμιση του αγώνα τους, αποσιωπώντας τα πραγματικά τους αιτήματα.

Στην Κέρκυρα συμμετέχει ακόμα και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος, γυρνάει στα υπό κατάληψη σχολεία, απειλώντας ή καλοπιάνοντας, ανάλογα με την περίπτωση, τους μαθητές για να λήξουν τον αγώνα τους. Την ίδια τακτική ακολουθούν και κάποιοι – ευτυχώς όχι πολλοί- διευθυντές σχολείων.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από προσπάθειές που κάνει η Κυβέρνηση, είτε με το «μαστίγιο» της Αστυνομίας  και του Νόμου, είτε μέσω του «καρότου», των «επιθέσεων φίλιας», να συνετίσει τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές και να τους αναγκάσει να αποδεχθούν την επικίνδυνη και καταστροφική πολιτική της, στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων και όχι μόνο. 

Οι απειλές και τα επιχειρήματα και στην Κέρκυρα, δυστυχώς στερούνται πρωτοτυπίας: «Θα έρθει η αστυνομία, ο εισαγγελέας, θα φέρουμε κόφτη, δεν κάνατε σωστά τις διαδικασίες» προσπαθώντας να τρομάξουν τους αγωνιζόμενους μαθητές και να υποβαθμίσουν τον αγώνα τους. Και κουβέντα δε λένε για τα αιτήματά τους…

Ο αγώνας που κάνουν οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα -και στην Κέρκυρα- δεν είναι ούτε για να χάσουν μάθημα, ούτε για να μη φοράνε μάσκα, όπως διαλαλούν πολλοί καλοθελητές της κυβέρνησης. Ο αγώνας αυτός, είναι μια κραυγή αγωνίας των μαθητών και των γονιών τους, γιατί βλέπουν ότι στοιβάζονται σε αίθουσες – κλουβιά, 25-26-27 μαθητές, ότι δεν έχουν καθαρίστριες, ότι δεν έχουν εκπαιδευτικούς, ότι βρίσκονται σε ένα σχολείο εξεταστική αρένα που τους εξοντώνει. Βλέπουν την κυβέρνηση και τους τοπικούς εκπροσώπους της, να τους κουνάει το δάχτυλο, ενώ δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ! ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια παρενόχλησης των μαθητών και των γονιών τους, είτε μέσω εκφοβισμού,  είτε μέσω «παραινέσεων»,   είτε από κομματικά διορισμένα στελέχη,  είτε από κατασταλτικούς μηχανισμούς του Κράτους και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους μαθητές μας, στον αγώνα που κάνουν για ασφαλή σχολεία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό έτος 2024-2025: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katolisthisi
Παπούα Νέα Γουινέα: Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από την φονική κατολίσθηση (Pic/Vid)
Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από την φονική κατολίσθηση - 7.900 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους
Παπούα Νέα Γουινέα: Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από την φονική κατολίσθηση (Pic/Vid)
ekpaideutikoi
Εκπαιδευτικοί: «Να αγωνιστούμε από κοινού για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών»
Η θέση των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά» σχετικά με τα ζητήματα των σχολικών μονάδων
Εκπαιδευτικοί: «Να αγωνιστούμε από κοινού για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών»