ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Οι διευθυντές/ντριες να μην υποκύπτουν σε παράλογες απαιτήσεις των Δημοτικών Αρχών
Ο ΣΕΠΕ τονίζει ότι οι Διευθύντριες/Διευθυντές δεν θα πρέπει «να υποκύπτουν σε πιέσεις και παράλογες απαιτήσεις των Δημοτικών Αρχών και να περιορίζονται αυστηρά στις προβλεπόμενες εκ του νόμου αρμοδιότητές τους τις οποίες οφείλουν να διεκπεραιώνουν εντός του προβλεπόμενου και νομικά κατοχυρωμένου εργασιακού ωραρίου τους»

Τις «απαράδεκτες ενέργειες παραγόντων του Δήμου Αμαρουσίου έναντι Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ της περιοχής, αναφορικά με τα ζητήματα που προκύπτουν με τη μεταφορά των μασκών και των αντισηπτικών στα σχολεία.

Ο ΣΕΠΕ τονίζει ότι οι Διευθύντριες/Διευθυντές δεν θα πρέπει «να υποκύπτουν σε πιέσεις και παράλογες απαιτήσεις των Δημοτικών Αρχών και να περιορίζονται αυστηρά στις προβλεπόμενες εκ του νόμου αρμοδιότητές τους τις οποίες οφείλουν να διεκπεραιώνουν εντός του προβλεπόμενου και νομικά κατοχυρωμένου εργασιακού ωραρίου τους από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ των ωρών 08:00 έως 14:00».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου:

«Καταγγελία ενεργειών του Δήμου Αμαρουσίου αναφορικά με τη συμπεριφορά παραγόντων του απέναντι σε Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου».

Με βάση την από 22 – 09 – 2020 Αρ. Πρωτ. Φ.30.272 επιστολή του Διευθυντή του 13ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου που απευθύνεται στο Δήμο Αμαρουσίου και κοινοποιήθηκε στο Σύλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου με θέμα: «Κατάθεση  γεγονότων – ερωτημάτων που αφορούν στη συνεργασία Δήμου και σχολικών Μονάδων», το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου αποφασίζει:

Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια των συναδέλφων – μελών του Συλλόγου μας αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων κατά την φετινή σχολική χρονιά χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μαθητών και εκπαιδευτικών έναντι της πανδημίας του ιού covid 19 (25άρια τμήματα μαθητών, ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας που μόλις πρόσφατα αντιμετωπίστηκαν, ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που ακόμα υπάρχουν κ.ά.) καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες τις ενέργειες παραγόντων του Δήμου Αμαρουσίου έναντι Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι οι εκπαιδευτικοί των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων δεν είναι υπάλληλοι των Δήμων αλλά του ΥΠΑΙΘ και επιφορτισμένοι με την αποστολή της παροχής εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης των μαθητών/μαθητριών των Δημόσιων Σχολείων και Νηπιαγωγείων τους.

Οι αρμοδιότητες των Δήμων αναφορικά με την παροχή καθαριότητας και συντήρησης των σχολικών κτηρίων δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών ούτε των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έχουν ως αρμοδιότητά τους ούτε τη μεταφορά των αντισηπτικών που οφείλει να παρέχει και να διανέμει ο Δήμος Αμαρουσίου στις σχολικές μονάδες της ευθύνης του αλλά ούτε και στην παραλαβή από την έδρα του Δήμου Αμαρουσίου των μασκών που διανεμήθηκαν στους μαθητές στις 14 – 9 – 2020, τις οποίες οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων κλήθηκαν να παραλάβουν από το Δημαρχείο Αμαρουσίου την Κυριακή 13 – 9 – 2020 εξαιτίας της πρωτοφανούς καθυστέρησης και του φιάσκου που σημειώθηκε με την κατασκευή και διανομή των μασκών στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, το οποίο βαρύνει απόλυτα την κυβέρνηση και του Δήμους της χώρας.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους Διευθύντριες/Διευθυντές και Προϊστάμενες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του συλλόγου μας να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και παράλογες απαιτήσεις των Δημοτικών Αρχών και να περιορίζονται αυστηρά στις προβλεπόμενες εκ του νόμου αρμοδιότητές τους τις οποίες οφείλουν να διεκπεραιώνουν εντός του προβλεπόμενου και νομικά κατοχυρωμένου εργασιακού ωραρίου τους από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ των ωρών 08:00 έως 14:00.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αναστολή λειτουργίας 7 τμημάτων εργαστηρίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου