Thumbnail
Η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ζητά με ψήφισμά της την απαλλαγή των 51 νεολαίων που διαδήλωναν υπέρ του σεβασμού της διαφορετικότητας, υπέρ της ειρήνης συνεργασίας των λαών και έσβηναν φασιστικά/εθνικιστικά και ρατσιστικά σύμβολα και συνθήματα

Να απαλλαχθούν από κάθε κατηγορία οι 51 αντιφασίστες και αντιφασίστριες που συνελήφθησαν επειδή έσβηναν φασιστικά/εθνικιστικά και ρατσιστικά σύμβολα και συνθήματα στη Θεσσαλονίκη, ζητά η Γ' ΕΛΜΕ της πόλης.

Αναλυτικά το σχετικό ψήφισμα Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Με κρατική επιθετικότητα, αστυνομική βαρβαρότητα και δικαστική αυθαιρεσία αντιμετωπίστηκαν οι νεολαίοι/ες αντιφασίστες/στριες διαδηλωτές/τριες την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, επειδή έσβηναν φασιστικά/εθνικιστικά και ρατσιστικά σύμβολα και συνθήματα στη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση που σε περίοδο πανδημίας κορονοϊού υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία, η κυβέρνηση που δεν προχωρά σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που δεν χρηματοδοτεί το δημόσιο σύστημα υγείας ώστε να είναι σε θέση αυτό να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, που δωρίζει στο ιδιωτικό ιατρικό κεφάλαιο μέχρι και τον μοριακό έλεγχο (test) ανίχνευσης του κορονοϊού, στοχοποίησε 51 αντιφασίστες/στριες νεολαίους/ες που διαδήλωναν ενάντια στο ρατσιστικό μίσος, ενάντια στην εθνικιστική απειλή, ενάντια στη φασιστικοποίηση της κοινωνίας!

Η κυβέρνηση που σε περίοδο πανδημίας κορονοϊού αυξάνει στην εκπαίδευση τον αριθμό των παιδιών στα 25 ανά τμήμα, η κυβέρνηση που προσθέτει ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση της νεολαίας και ιδιωτικοποιεί τομείς του δημόσιου δωρεάν σχολείου, που διορίζει/φυτεύει τους δικούς της ανθρώπους σε θέσεις εξουσίας στη διοίκηση της εκπαίδευσης για να επιβάλλουν τη αξιολόγηση κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, εξαπολύει τις δυνάμεις καταστολής να ξυλοκοπήσουν, να συλλάβουν και να φυλακίσουν (με μηδενικούς όρους προστασίας από κορονοϊό) 51 αντιφασίστες/στριες νεολαίους/ες που διαδήλωναν υπέρ του σεβασμού της διαφορετικότητας, υπέρ της ειρήνης συνεργασίας των λαών, υπέρ της ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης σε όσους/όσες το έχουν ανάγκη!

Η κυβέρνηση που σε περίοδο πανδημίας κορονοϊού σε έξαρση νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας μειώνει μισθούς, επιβάλλει άμισθη εργασία, ιδιωτικοποιεί το συνταξιοδοτικό σύστημα, εξαφανίζει κοινωνικές κατακτήσεις, καταργεί συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, η κυβέρνηση που εξυπηρετεί τους πλούσιους εργοδότες της με φορολογικές ελαφρύνσεις, διαγραφές χρεών, με χαριστικές κρατικές ενισχύσεις, με σύνθλιψη των εργατικών δικαιωμάτων, με εκχώρηση του φυσικού πλούτου της χώρας, αξιοποιεί τη βαθιά ταξική δικαιοσύνη και επιβάλλει κατηγορίες κακουργηματικού τύπου σε 51 αντιφασίστες/στριες νεολαίους/ες που διαδήλωναν για πανανθρώπινη ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, και προσωπική αξιοπρέπεια!

Όμως οι αντιφασίστες/αντιφασίστριες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ/ΕΣ. Από την πρώτη στιγμή που υπέστησαν την κρατική βία και καταστολή ένα κίνημα αλληλεγγύης στάθηκε στο πλευρό τους. Γιατί αυτά για τα οποία διαδήλωσαν οι 51 αντιφασίστες/στριες νεολαίοι/ες αποτελούν διαχρονικές και παγκόσμιες αξίες, κατακτήσεις, δικαιώματα και διεκδικήσεις των κοινωνικών και εργατικών κινημάτων κι επειδή αυτά αποτελούν στοιχεία της καθημερινής διδακτικής πράξης των συναδέλφων και συναδελφισσών μας εκπαιδευτικών σε κάθε τάξη του δημόσιου σχολείου.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μπαρμπαστάθης
Νέες θέσεις εργασίας στη εταιρεία Μπάρμπα Στάθης- Πώς θα κάνετε αίτηση
Οι περισσότερες θέσεις αφορούν τις εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Σίνδου Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν και ανοικτές θέσεις σε Αθήνα και Λάρισα
Νέες θέσεις εργασίας στη εταιρεία Μπάρμπα Στάθης- Πώς θα κάνετε αίτηση
Θανάσης Ρεντζής
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και διανοητής Θανάσης Ρεντζής
Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ακαδημαϊκή και καλλιτεχνική κοινότητα.
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και διανοητής Θανάσης Ρεντζής