Η ώρα της απόφασης στη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχει πλέον φτάσει!
Καλούμε σε συμμετοχή στα σχετικά συλλαλητήρια και την απεργιακή κινητοποίηση την 7/10/2020,  μέρα της απόφασης του δικαστηρίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ  Γενικής Συνέλευσης 2/9/2020 της ΕΛΜΕ Χανίων

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Η ώρα της απόφασης στη  δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχει πλέον φτάσει! Τα συνδικάτα δώσαμε σκληρές μάχες για να σταματήσουμε τους νεοναζί και τα τάγματα εφόδου.

Να υπερασπιστούμε ενωμένοι, συνδικαλιστές, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στην δολοφονική δράση τους.

Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι γνήσιοι νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων εξόντωσης του Άουσβιτς. Είναι οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι οι οργανωτές εκατοντάδων ρατσιστικών επιθέσεων και πογκρόμ κατά των μεταναστών και των προσφύγων. Έβαλαν στο στόχαστρο το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα, όπως φάνηκε και με τις επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και των Αιγύπτιων αλιεργατών. Επιχείρησαν να σκορπίσουν τον φόβο, με επιθέσεις στα κινήματα αντίστασης, καταστρέφοντας γραφεία και στέκια οργανώσεων και συλλογικοτήτων, μαχαιρώνοντας δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες.

Παρά την απόπειρα τρομοκράτησης από τους νεοναζί ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, έχει στοιχειοθετηθεί ατράνταχτα το κατηγορητήριο, για  την οργανωμένη από την ηγεσία της,  εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

Δεκάδες μάρτυρες κατέθεσαν με θάρρος, έχοντας την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του δημοκρατικού κόσμου, των συνδικάτων και των μαζικών φορέων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι χτύπημα σε κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών. Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα τους, την μέρα που θα ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου, χρειάζεται να είμαστε στο δρόμο για να διατρανώσουμε ότι η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι βαθιά στη φυλακή!

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΟΛΜΕ

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Εφετείο στις 7/10/20 – Διευκολυντική στάση εργασίας

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4/9/2020 μετά από 5,5 χρόνια

και 450 δικαστικές συνεδριάσεις. Η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης ορίστηκε η 7η Οκτωβρίου 2020 στις 11.00 π.μ.

Η ιδεολογία της συγκεκριμένης οργάνωσης όπλισε το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων.  Γι’ αυτό ο λαός και η νεολαία απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία της από το δικαστήριο.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της 7ης/10/2020 στις 11.00 π.μ. έξω από το Εφετείο, καθώς και σε όλες τις αντιφασιστικές – αντιρατσιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στη χώρα μέχρι εκείνη τη μέρα, ενώ παράλληλα κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση από 11.00 έως 14.00 για τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετέχουν.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων
  Ο Πρόεδρος                  Ο Γ. Γραμματέας