Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστική διαδήλωση για το Π. Φύσσα στις 18/9
Στις 18 Σεπτέμβρη, τη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην  αντιφασιστική διαδήλωση στις 6.30 μμ στην Καμάρα.

Ανακοίνωση της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα  από τάγμα θανάτου της φασιστικής  οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Όπως κάθε χρόνο και κάθε μέρα κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και απαιτούμε τιμωρία των δολοφόνων.

Η πολύχρονη δίκη της Χ.Α. έφτασε στο τέλος της και στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια θα ανακοινωθεί η απόφαση. Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου  και για όλους τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τη συμμορία της Χ.Α.  στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα, απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής

Απέναντι στη βία και τη βαρβαρότητα του φασισμού, απέναντι στο μίσος που σπέρνουν ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, αλλά κυρίως απέναντι στον εκφασισμό της καθημερινότητάς μας, απαντάμε με τους αγώνες μας και με μόνα «όπλα» μας την αλληλεγγύη, την αντίσταση και τη μνήμη.

Η φωνή μας να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά σήμερα που  οι σκοταδιστικές, ξενοφοβικές, ρατσιστικές αντιλήψεις και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική. Η δράση μας να βάλει φραγμό στην όξυνση της εκμετάλλευσης και της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, στις  αντικοινωνικές πολιτικές κυβερνήσεων και  κεφαλαίου, στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, που στρώνουν το έδαφος στο φασισμό για να  αποπροσανατολίσουν τη λαϊκή οργή, να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους, να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα.

Η αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική  της κυβέρνησης της ΝΔ και ταυτόχρονα  η αντεργατική- αντιλαϊκή επίθεσή της  στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, που επιταχύνεται με την πανδημία, «λίπαίνουν» το έδαφος του εθνικισμού και της ρατσιστικής έξαρσης.

Κυβέρνηση και κεφάλαιο, σε αγαστή συνεργασία με παλιές και νέες  φασιστικές ομάδες για αντιμετωπίσουν την κρίση του συστήματός τους επέβαλαν  την ένταση των οικονομικών ανισοτήτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων, τις επιχειρήσεις στον Έβρο και τα νησιά για να καλλιεργήσουν τον εμφύλιο των φτωχών, για «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί.`

Ως μαχόμενοι εκπαιδευτικοί ξέρουμε ότι η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην άνοδο αυτών των αντιλήψεων και στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων είναι καταστροφική. Γι’  αυτό δεν σιωπούμε.

Θα στεκόμαστε πάντα απέναντι στο σκοτάδι και θα  το πολεμάμε. Ενισχύοντας τη μνήμη, την ιστορική αλήθεια  και την αλληλεγγύη των ανθρώπων .Ρίχνοντας αγωνιστικό φως στην ανάγκη των νέων παιδιών να μείνουν όρθια και με αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν και όλα όσα αξίζουν, απέναντι στο τέλος των προσδοκιών, στο μέλλον χωρίς δικαιώματα. Για να  ζήσουμε σε μια  κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα, καταγωγή ,εθνικότητα, θρησκεία . Για μια αξιοβίωτη ζωή με δικαιώματα για όλους.

 Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη να ακουστεί δυνατά η  δική μας ετυμηγορία:  η καταδίκη  της Χρυσής Αυγής είναι μονόδρομος.

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ – ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Στις 18 Σεπτέμβρη, τη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα,καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην  αντιφασιστική διαδήλωση στις 6.30 μμ στην ΚΑΜΑΡΑ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Διαδικτυακή προσομοίωση συνάντησης Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συμμετοχή φοιτητών
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή αναμετάδοση μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές που απουσιάζουν - Έγγραφο της Περιφερειακής...
Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης