Παρεμβάσεις Δ.Ε: Καλούμε την ΟΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να συγκαλέσει άμεσα νέες Γ.Σ
Δήλωση των εκπροσώπων των ΑΠΣΚ ΔΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για την ανάγκη ανάπτυξης αγωνιστικών και πολύμορφων κινητοποιήσεων στο επόμενο διάστημα για τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία

Νέα μέτρα εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων που αφορά και εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλη την χώρα. Οι «σοφοί» της κυβέρνησης και οι επιστρατευμένοι λοιμωξιολόγοι, μας είπαν για τις λαϊκές αγορές, τα θέατρα, τις αποστάσεις, αλλά τίποτα για τα σχολεία, για τους στοιβαγμένους μαθητές σε αίθουσες κλουβιά, για τα κοντέινερ, για την έλλειψη εκπαιδευτικών και καθαριστριών οι οποίες είναι ελάχιστες 3ωρης απασχόλησης και με μισθούς πείνας. Για μια ακόμα φορά ενεργοποιεί η κυβέρνηση την «ατομική ευθύνη» για να συγκαλύψει τις δικές της.

Η κυβέρνηση του φιάσκου των μασκών, του παγουρινίου, της εξ αποστάσεως και όλων των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών μέτρων, μας λέει για μια ακόμα φορά ότι οι εκπαιδευτικοί - που έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 55 χρόνια - και οι μαθητές, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να υπομείνουν στωικά την κατάσταση και να κάνουν σκέψεις πάνω σε εφιαλτικά σενάρια σχετικά με την υγεία τους. Καμιά σκέψη για τμήματα των 15 μαθητών, καμιά σκέψη για διενέργεια μαζικών δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, καμιά σκέψη για μόνιμο προσωπικό σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες. Για όλη την κατάσταση η ευθύνη πέφτει και πάλι αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς!

Μας δημιουργεί εύλογες απορίες η ξαφνική αλλαγή στάσης της ΑΣΕ – ΠΑΜΕ και η υιοθέτηση από τη μεριά τους, της θέσης για κινητοποιήσεις και απεργιακό βήμα. Μέχρι πριν λίγες μέρες έκανε πολεμική στις ΓΣ και την Γ.Σ. των προέδρων ενάντια στην πρόταση για πολύμορφο αγώνα και με απεργιακό βήμα στις 25/9. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους «δεν μπορεί να γίνει τίποτα αυτή την περίοδο», «είναι μαξιμαλιστικό να προτείνουμε απεργίες», ότι «είναι νωρίς για ένα τέτοιο βήμα και ότι θα έπρεπε να συζητηθεί κλιμάκωση σε επόμενη Γ.Σ. του κλάδου». Αρνήθηκαν κάθε συζήτηση για ένα συνεκτικό πρόγραμμα δράσης με πολύμορφες κινητοποιήσεις. Ως εκ τούτου η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ οφείλει να εξηγήσει στον κλάδο τι ακριβώς άλλαξε αυτό το διάστημα. Τα γεγονότα δείχνουν ότι αν η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ είχε συμβάλει από πριν προς αυτή την κατεύθυνση, αντί να κάνει πολεμική σε ένα τέτοιο αγωνιστικό πρόγραμμα, ίσως να μετρούσαμε διαφορετικά αποτελέσματα. Ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ θεωρούμε ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού κινήματος την καθυστέρηση λήψης αγωνιστικών αποφάσεων και την υποβάθμιση των Γ.Σ. του κλάδου, προκειμένου να παίρνονται οι αποφάσεις από το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Είναι μια στάση που δηλώνει έλλειψη εμπιστοσύνης στον κλάδο και στο κίνημα. Από τη μεριά μας θα συμβάλουμε ώστε οι αγώνες μας να ξεπεράσουν τα όρια της διαμαρτυρίας και της εξαγωγής συμπερασμάτων. Θα συμβάλουμε ώστε να γίνουν ΝΙΚΗΦΟΡΟΙ. Μ’ αυτή την λογική θα αξιοποιήσουμε προς ενοποιητική κατεύθυνση κάθε σκίρτημα, κάθε πρόταση και αντίσταση που αναπτύσσεται, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που αφήνει ανοχύρωτους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις λαϊκές οικογένειες.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους. Να σηκώσουν το γάντι απέναντι σε μια κυβέρνηση που επιστρατεύει την τέχνη της εξαπάτησης και των προμελετημένων ψεμάτων. Να οργανώσουν διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις, να απευθυνθούν σε γονείς και μαθητές. Να οργανώσουν και να αποφασίσουν πιέζοντας και την ΟΛΜΕ για απεργιακά βήματα, συλλαλητήρια, στάσεις εργασίας.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αποφύγει τα μισόλογα και την αδράνεια, να συγκαλέσει άμεσα νέες Γ.Σ και νέα Γ.Σ προέδρων. Να αρνηθεί να γίνει η πανδημία όχημα για να περάσουν νέα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά μέτρα – όπως το ασφαλιστικό – και για να επιβληθούν στην πράξη παλαιότερα – όπως αυταξιολόγηση, αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων κ.τ.λ..

Σε μια εποχή που ακυρώνεται κάθε στοιχειώδης λογική σκέψη, που μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ενοποιηθεί στην βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων απαντώντας στο ερώτημα «με ποιον είσαι;». Με τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο που νοιάζεται μόνο για τα κέρδη του αδιαφορώντας για την υγεία του λαού, ή με τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους για ΥΓΕΙΑ – ΠΑΔΕΙΑ –ΕΡΓΑΣΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ;

 

16 Σεπτεμβρίου 2020

 

Οι εκπρόσωποι των

Αγωνιστικών Παρεμβάσεων

Συσπειρώσεων Κινήσεων ΔΕ

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Σχολική Ψυχολογία: Το ανερχόμενο μοριοδοτούμενο σεμινάριο για χιλιάδες αναπληρωτές

 

Βρες μαθητές σε όλη την Ελλάδα και κλείσε ιδιαίτερα μαθήματα στο αντικείμενο που διδάσκεις

 

 

 

σχετικά άρθρα

Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των ΑΕΙ (Πίνακας-Ονόματα)
Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των ΑΕΙ (Πίνακας-Ονόματα)
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο με τις μετάταξεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Ι.
Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των ΑΕΙ (Πίνακας-Ονόματα)
Το Χρονικό του …παραλόγου
Το Χρονικό του …παραλόγου
«Μια ημέρα φθινοπωρινή, καθώς κίνησα να πάω στη δουλειά μου, σε ένα δημόσιο σχολείο» - Γράφει ο Τίμων Παπαδόπουλος
Το Χρονικό του …παραλόγου