Το παγούρι μικρό, η μάσκα τεράστια και ο (κατά Κεραμέως) μέσος όρος στο …. «μασκοπαγουρίνο» ιδανικός!
Με χιουμοριστικό ύφος σχολίασε τα τεκταινόμενα περί μάσκας στα σχολεία η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και καλεί σε πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις 17 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Οι «αχάριστοι» εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα έπρεπε κανονικά να είναι ευγνώμονες στην Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας, αφού η τεράστια μάσκα που μοιράστηκε στα σχολεία, αποτελεί ένα χρήσιμο πολυεργαλείο. Εύκολα και άνετα χρησιμοποιείται ως καπέλο τις ηλιόλουστες μέρες του Σεπτέμβρη, ως τραπεζομάντηλο στο Ολοήμερο, που ως γνωστόν οι μαθητές σιτίζονται στα ίδια θρανία που διαβάζουν, ακόμα και ως το πατροπαράδοτο ταγαράκι, μέσα στο οποίο οι μαθητές θα μπορούν να βάλουν το κολατσιό αλλά και το παγούρι τους, που είναι τόσο μικρό ώστε να χωράει μέσα στο ταγάρι… Όλα είναι μελετημένα!

Πέρα όμως από το αστείο (ή γελοίο) της όλης ιστορίας, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα.

  • Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν παραλάβει ακόμα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που υποτίθεται θα ήταν έγκαιρα στα σχολεία.
  • Τα μαθήματα ξεκινάνε με τουλάχιστον 20.000 κενά σε εκπαιδευτικούς.
  • Σε χιλιάδες τμήματα στοιβάζονται 25, 26 και 27 μαθητές, μέσα σε ακατάλληλες αίθουσες, σε αίθουσες κοντέινερ, σε ανθυγιεινό περιβάλλον.
  • Στην πλειοψηφία των σχολικών μονάδων, είναι σχεδόν αδύνατο να διαμορφωθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα και να λειτουργήσει το ολοήμερο.
  • Εν μέσω πανδημίας, με αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολείων, ο αριθμός των καθαριστριών-καθαριστών είναι ίδιος με πέρσι, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα υπάρχει επαρκής καθαριότητα.
  • Η μεταφορά των μαθητών σε πολλές περιοχές είναι στον αέρα, ενώ στην πλειοψηφία των περιοχών δεν εξασφαλίζεται η τήρηση των αποστάσεων και η ασφάλεια στα ΜΜΜ.
  • Σε πολλές περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα κορωνοϊού, τα πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο, τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις χωρίς ούτε καν απολύμανση.

Τέρμα πια στην κοροϊδία, δε θα ανεχτούμε κανένας να παίζει με την υγεία την ασφάλειά μας, με τη μόρφωση των παιδιών μας.

Όλοι και όλες, στα Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια στις 17/9 σε όλη την Ελλάδα, στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και ΕΛΜΕ, στην απεργιακή κινητοποίηση που οφείλουν άμεσα να κηρύξουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Πάνω από 60 νέες θέσεις εργασίας σε 10 Δήμους – Αναλυτικά οι ειδικότητες
63 νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε Δήμους και δημόσιους φορείς – Ποιες ειδικότητες ζητούνται και σε ποιες περιοχές
ΑΣΕΠ: Πάνω από 60 νέες θέσεις εργασίας σε 10 Δήμους – Αναλυτικά οι ειδικότητες
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Βενεζουέλα: «Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΗΠΑ - Μήνυμα Μαδούρο για προετοιμασία ένοπλου αγώνα
Βενεζουέλα: Αμερικανικές επιθέσεις στο Καράκας και σε άλλες πόλεις – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα - «Στόχος το πετρέλαιο και οι στρατηγικοί...
Βενεζουέλα: «Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΗΠΑ - Μήνυμα Μαδούρο για προετοιμασία ένοπλου αγώνα
Γκουστάβο Πέτρο
Καταδίκη Πέτρο για την επίθεση στο Καράκας – Κάνει λόγο για σοβαρή κλιμάκωση
Ο πρόεδρος της Κολομβίας ζητά έκτακτη σύγκληση ΟΑΚ και ΟΗΕ μετά τις εκρήξεις στη Βενεζουέλα και τις καταγγελίες Μαδούρο για εμπλοκή των ΗΠΑ
Καταδίκη Πέτρο για την επίθεση στο Καράκας – Κάνει λόγο για σοβαρή κλιμάκωση