Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Με χιουμοριστικό ύφος σχολίασε τα τεκταινόμενα περί μάσκας στα σχολεία η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και καλεί σε πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις 17 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Οι «αχάριστοι» εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα έπρεπε κανονικά να είναι ευγνώμονες στην Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας, αφού η τεράστια μάσκα που μοιράστηκε στα σχολεία, αποτελεί ένα χρήσιμο πολυεργαλείο. Εύκολα και άνετα χρησιμοποιείται ως καπέλο τις ηλιόλουστες μέρες του Σεπτέμβρη, ως τραπεζομάντηλο στο Ολοήμερο, που ως γνωστόν οι μαθητές σιτίζονται στα ίδια θρανία που διαβάζουν, ακόμα και ως το πατροπαράδοτο ταγαράκι, μέσα στο οποίο οι μαθητές θα μπορούν να βάλουν το κολατσιό αλλά και το παγούρι τους, που είναι τόσο μικρό ώστε να χωράει μέσα στο ταγάρι… Όλα είναι μελετημένα!

Πέρα όμως από το αστείο (ή γελοίο) της όλης ιστορίας, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα.

• Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν παραλάβει ακόμα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που υποτίθεται θα ήταν έγκαιρα στα σχολεία.
  • Τα μαθήματα ξεκινάνε με τουλάχιστον 20.000 κενά σε εκπαιδευτικούς.
  • Σε χιλιάδες τμήματα στοιβάζονται 25, 26 και 27 μαθητές, μέσα σε ακατάλληλες αίθουσες, σε αίθουσες κοντέινερ, σε ανθυγιεινό περιβάλλον.
  • Στην πλειοψηφία των σχολικών μονάδων, είναι σχεδόν αδύνατο να διαμορφωθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα και να λειτουργήσει το ολοήμερο.
  • Εν μέσω πανδημίας, με αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολείων, ο αριθμός των καθαριστριών-καθαριστών είναι ίδιος με πέρσι, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα υπάρχει επαρκής καθαριότητα.
  • Η μεταφορά των μαθητών σε πολλές περιοχές είναι στον αέρα, ενώ στην πλειοψηφία των περιοχών δεν εξασφαλίζεται η τήρηση των αποστάσεων και η ασφάλεια στα ΜΜΜ.
  • Σε πολλές περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα κορωνοϊού, τα πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο, τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις χωρίς ούτε καν απολύμανση.

Τέρμα πια στην κοροϊδία, δε θα ανεχτούμε κανένας να παίζει με την υγεία την ασφάλειά μας, με τη μόρφωση των παιδιών μας.

Όλοι και όλες, στα Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια στις 17/9 σε όλη την Ελλάδα, στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και ΕΛΜΕ, στην απεργιακή κινητοποίηση που οφείλουν άμεσα να κηρύξουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα