Πειραιάς: Κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό -Πλήρη ανυπαρξία μέτρων καταγγέλλει η ΕΛΜΕ
«Ούτε οδηγία για ιχνηλάτηση επαφών, ούτε τεστ στους συνάδελφους, ούτε να κλείσει το σχολείο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα», λίγα μόλις 24ωρα πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Υποκρισία, πλήρη ανυπαρξία μέτρων και σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία, λίγα μόλις 24ωρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, με αφορμή το κρούσμα κορονοιού σε εκπαιδευτικό της περιοχής.

Όπως σημειώνεται, οι αρμόδιοι δεν έπραξαν το παραμικρό. «Ούτε οδηγία για ιχνηλάτηση επαφών, ούτε τεστ στους συνάδελφους, ούτε να κλείσει το σχολείο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα».

Η ΕΛΜΕ καλεί στην κινητοποίηση των σωματείων την Πέμπτη 17/9 18:30 στα Προπύλαια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙA - ΠΛΗΡΗΣ  ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΕΤΡΩΝ

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ "ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ" - ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΓΟΝΙΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού σε συνάδελφο σε σχολείο της ΔΙΔΕ Πειραιά.

Όπως και σε ανάλογη περίπτωση σε Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας, αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρωτόκολλο για τη διαχείριση του κρούσματος, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων (το σχολείο είναι ένας εργασιακός χώρος με δεκάδες εργαζόμενους).

Στις επίμονες ερωτήσεις προς τον ΕΟΔΥ και την  πολιτική προστασία η "απάντηση" ήταν: "διαβάστε τις οδηγίες και πράξτε ανάλογα"!!!

Ούτε οδηγία για ιχνηλάτηση επαφών, ούτε τεστ στους συνάδελφους, ούτε να κλείσει το σχολείο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, ούτε τίποτα!!!

Με τα πολλά, η μόνη "οδηγία" που δόθηκε ήταν "να είναι προσεκτικοί όσοι ήρθαν σε στενή επαφή (λιγότερο από 1.5 μέτρο) και μίλησαν μαζί του πάνω από 15 λεπτά"! Αθλιότητα!

Τελικά, το μόνο που έγινε ήταν να μπουν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με τον συνάδελφο.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή (Παρασκευή βράδυ 11/9) δεν έχουν φτάσει στα σχολεία τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.α.) παρά το γεγονός ότι τα σχολεία υποδέχονται μαθητές τη Δευτέρα.

Σε μια σειρά σχολεία (η ΕΛΜΕ έχει αναλυτικά στοιχεία), τα τμήματα έχουν 25-26-27 μαθητές!

Οι καθαρίστριες (ανεπαρκείς στον αριθμό και με δεδομένο τον ρατσιστικό αποκλεισμό αλλοδαπών) πήγαν Τετάρτη και Πέμπτη και πρέπει να προλάβουν να καθαρίσουν σχολεία που δεν έχουν καθαριστεί από τον Ιούνιο!

Κατά τα άλλα, όλα  είναι "κανονικά" και στέλνεται εγκύκλιος Παρασκευή μεσημέρι (στις 14:21) ότι θα γίνει μαθημα Δευτέρα στις 8:15...

Τέλος, η οργή και η ανησυχία μεγαλώνουν γιατί το κρούσμα αυτό ΔΕΝ είναι το μοναδικό στον Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΜΕ.

Είναι επικίνδυνοι! Αρνούνται να αναλάβουν την στοιχειώδη κρατική ευθύνη (μείωση του αριθμού των μαθητών, αντίστοιχες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και υγειονομικών), θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Ανάγουν τη χρήση μάσκας σε πανάκεια και πιπιλάνε την καραμέλα της ατομικής ευθύνης, δηλαδή του "φταίτε εσείς για ο, τι συμβαίνει"! Και την ίδια στιγμή πανηγυρίζουν για τα παγουρίνο – χορηγίες, για να δείξουν ότι ως κράτος δεν έχουν καμία υποχρέωση.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα! Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Απαιτούμε, καταρχήν:

• Να γίνει ΑΜΕΣΑ ιχνηλάτηση επαφών και διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
  • Να μην προσέλθουν οι εκπαιδευτικοί στο χώρο του σχολείου, για όσες μέρες απαιτείται, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Διεκδικούμε:

• Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους μαθητές.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά κ.λ.π.)
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιµων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Η μόνη διέξοδος είναι να δυναμώσουν οι αγώνες μας, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας.

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση των σωματείων την Πέμπτη 17/9 18:30 στα Προπύλαια.

Αξιοποιούμε την επιστολή της ΕΛΜΕ προς τους γονείς

Υ.Γ.1: Ενημερώνουμε ότι ο συνάδελφος είναι μέχρι αυτή την στιγμή καλά στην υγεία του, χωρίς έντονα συμπτώματα, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του σχολείου.

Υ.Γ.2: Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα την ΕΛΜΕ σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος, ώστε το σωματείο να έχει άμεση-συνολική εικόνα και δυνατότητα παρέμβασης.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις