Γονείς: Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης – Οι παλινωδίες της δεν έχουν τελειωμό
Η κατάσταση που διαμορφώνεται από την κυβέρνηση, όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων μεθαύριο Δευτέρα 14/09, έχει πλέον τραγελαφικά χαρακτηριστικά, τονίζει η Ομοσποντία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Δεν φτάνει που μαθητές στοιβάζονται σε 25άρια και 27άρια τμήματα, ενώ τα κρούσματα της πανδημίας αυξάνονται καθημερινά.

Δεν φτάνει που οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν προβληματική την κάλυψη της ύλης που χάθηκε στο τελευταίο περσινό 3μηνο.

Δεν φτάνει που το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για την τήρηση του πρωτοκόλλου ΕΟΔΥ όσον αφορά την απολύμανση και καθαριότητα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των σχολείων.

Δεν φτάνει που κανένα υλικό καθαριότητας δεν έχει παραληφθεί από τους Δήμους.

Δεν φτάνει που η αρχική διαπίστωση και περίθαλψη περιστατικού Covid έχει ανατεθεί στους εκπαιδευτικούς ενώ καμία συζήτηση για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ δεν έχει γίνει, το Υπουργείο Παιδείας μόλις σήμερα το μεσημέρι, ανακοίνωσε πως την Δευτέρα, όλοι οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της χώρας πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο τους στις 8.15 πμ, σε αντίθεση με τις οδηγίες που αφενός το ίδιο το Υπουργείο είχε αποστείλει στις 9/9 και αφετέρου είχαν ήδη δοθεί στους μαθητές από τα σχολεία τους.

Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη πλέον στάση της κυβέρνησης, στάση που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες στους γονείς σχετικά με την δυνατότητα ανάληψης της απαιτούμενης ευθύνης για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας. Καλούμε τους Συλλόγους και τις Ενώσεις γονέων, να είναι αυτοί τα μάτια και τα αφτιά των παιδιών μας, διαμορφώνοντας κοινό μέτωπο με εκπαιδευτικούς και μαθητές, διεκδικώντας όλα τα αναγκαία σε καιρό πανδημίας μέτρα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Πού θα «πέσουν» τα 691 εκατ. του νέου ΤΠΑ την πενταετία 2026-2030
Το πλάνο πενταετίας του υπουργείου Παιδείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια και την Επαγγελματική Εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας: Πού θα «πέσουν» τα 691 εκατ. του νέου ΤΠΑ την πενταετία 2026-2030
γατα
Γάτες: Έχουν 7 ή 9 ζωές;
Οι γάτες, με τη μυστηριώδη συμπεριφορά και τις εντυπωσιακές τους ικανότητες, έχουν εμπνεύσει αμέτρητες ιστορίες και δοξασίες μέσα στους αιώνες. Ένας...
Γάτες: Έχουν 7 ή 9 ζωές;
dioriga
Θρίλερ στη Διώρυγα της Κορίνθου: Ανήλικη εντοπίστηκε να επιπλέει στο κανάλι
Η 15χρονη έπεσε από ύψος 50 μέτρων και κολύμπησε επί 20 λεπτά μέχρι τα Ίσθμια υπό τις οδηγίες των αστυνομικών
Θρίλερ στη Διώρυγα της Κορίνθου: Ανήλικη εντοπίστηκε να επιπλέει στο κανάλι