Πρώτο κουδούνι με τεράστιες ελλείψεις: Πάνω από 330 τα κενά στη Διεύθυνση Γ' Αθήνας
Εκρηκτική η κατάσταση στη Διεύθυνση Γ' Αθήνας, πάνω από 330 τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό μεσούσης της πανδημίας

Με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό χτυπά το κουδούνι στα σχολεία, μεσούσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αιρετού στο  ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας Όλγας Δασκαλάκη, μόνο στη Γ' Αθήνας οι ελλείψεις φτάνουν στο εκρηκτικό νούμερο των 330 κενών, καθώς μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί μόνο 44 αναπληρωτές -ο αγιασμός τα σχολεία θα γίνει δηλαδή με 42 κενά σε τμήματα δημοτικών-, περιλαμβανομένων των κενών των ειδικοτήτων (περίπου 46) και των παράλληλων στηρίξεων (242).

«Και πέρσι οι προσλήψεις ήταν λιγότερες από τις ανάγκες. Απλά κάθε χρόνο και χειρότερα. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της χρόνιας αδιοριστίας και των πολιτικών υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και της προώθησης του σχολείου της αγοράς» αναφέρει η αιρετός, σημειώνοντας πως μέσω πανδημίας η ανάγκη για την κάλυψη όλων των κενών είναι πιο επιτακτική.

Ακολουθεί το ενημερωτικό σημείωμα:

Το ΠΥΣΠΕ συνεδρίασε τη Δευτέρα 7/9/2020 στη Διεύθυνση ΠΕ Γ΄ Αθήνας με τα εξής θέματα :

Θέμα 1ο: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής ΠΕ70 εντός ΠΥΣΠΕ και τοποθέτηση εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής ΠΕ70 με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΠΕ.

Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση (μετά από αίτησή τους) 2 συναδέλφων υπεράριθμων σε καλύτερη προτίμησή τους, εφόσον προκύψουν κενά κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων.

Στη συνέχεια με βάση τα μόρια την εντοπιότητα, τη συνυπηρέτηση και τις προτιμήσεις των συναδέλφων έγιναν οι τοποθετήσεις ως εξής:

Έγιναν συνολικά 58 αιτήσεις (45 εντός  και 13 από άλλο ΠΥΣΠΕ). Από αυτές 51 έγιναν δεκτές  και 7 συνάδελφοι έμειναν στην οργανική τους.

Επίσης τοποθετήθηκαν 2 υπεράριθμοι συνάδελφοι σε σχολεία της προτίμησής τους ,καθώς προέκυψαν κενά.

Τέλος έγινε δεκτό μετά το πέρας της διαδικασίας το αίτημα 2 συναδέλφων (8 Δ.Σ. Πετρούπολης – 4 Δ.Σ. Καματερού ) για αμοιβαία απόσπαση.

Θέμα 2ο: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ60 Γενικής Αγωγής εντός ΠΥΣΠΕ και τοποθέτηση εκπαιδευτικών ΠΕ60 Γενικής Αγωγής με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΠΕ.

Με βάση τα μόρια την εντοπιότητα, τη συνυπηρέτηση και τις προτιμήσεις των συναδέλφων έγιναν οι τοποθετήσεις ως εξής:

Έγιναν συνολικά 32 αιτήσεις (22 εντός  και 10 από άλλο ΠΥΣΠΕ). Από αυτές 30 έγιναν δεκτές  και 2 συνάδελφοι έμειναν στην οργανική τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ονόματα των συναδέλφων και τα σχολεία που τοποθετούνται θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γ΄Δ/νσης άμεσα (dipe-g-athin.att.sch.gr/). Εκεί θα υπάρχουν και τα κενά που θα κληθούν να ζητήσουν στις αιτήσεις τους οι συνάδελφοι/ισσες αναπληρωτές/τριες.

Οι  συνάδελφοι/ισσες μπορούν να κάνουν ένσταση για την τοποθέτησή τους από σήμερα μέχρι την Τετάρτη  9/9/2019 στις 10.00 π.μ.

Με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1.- Με τηλεομοιοτυπία (fax) στον αριθμό 210 5620037, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.

2.- Με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: [email protected]

Μετά τις σημερινές τοποθετήσεις, μέχρι σήμερα, υπάρχουν τα εξής κενά:

Α. ΚΕΝΑ ΠΕ 70 (ΔΑΣΚΑΛΩΝ) ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ:

Αιγάλεω:1 ΔΣ(1)- 2ΔΣ(1)-3ΔΣ(1)-4ΔΣ(1)-6ΔΣ(1)-7ΔΣ(1)-10ΔΣ(3)-11ΔΣ(1)-12ΔΣ(1)14ΔΣ(2)-17ΔΣ(3) =16 ΚΕΝΑ

Αγία Βαρβάρα: 2Δ.Σ(1)- 6Δ.Σ.(1)-7Δ.Σ.(1)-8ΔΣ(1)= 4 ΚΕΝΑ

Άγιοι Ανάργυροι: 2Δ.Σ(1)-5Δ.Σ.(1)-8ΔΣ(2)-11ΔΣ(2)=6 ΚΕΝΑ

Ίλιον: 2Δ.Σ(1)-9Δ.Σ.(1)-12ΔΣ(1)-13ΔΣ(2)-15ΔΣ(2)-25ΔΣ(2) = 9 ΚΕΝΑ

Περιστέρι:3ΔΣ(3)-9ΔΣ(2)-21ΔΣ(1)-25ΔΣ(1)-35ΔΣ(1)-38ΔΣ(1)=9 ΚΕΝΑ

Καματερό: 1Δ.Σ(1)-4Δ.Σ.(3)-7ΔΣ(1) = 5

Πετρούπολη: 1Δ.Σ(4)-2Δ.Σ.(6)-3Δ.Σ.(3)-4Δ.Σ.(4)-6Δ.Σ.(3) = 20 ΚΕΝΑ

Χαϊδάρι: 2Δ.Σ(3)-3Δ.Σ.(1)-7Δ.Σ.(2)-9Δ.Σ.(5)-11Δ.Σ.(6)= 17 ΚΕΝΑ

ΣΥΝΟΛΟ: 86 κενά

Β. ΚΕΝΑ ΠΕ 60 (ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ) ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ:

Αιγάλεω:4Ν/Γ(2)-6Ν/Γ(2)-7Ν/Γ(1)-12Ν/Γ(1)-13Ν/Γ(2)-14Ν/Γ(1)-20Ν/Γ(2)-24Ν/Γ(1)-30Ν/Γ(1)=13 ΚΕΝΑ

Αγία Βαρβάρα: 1Ν/Γ(1)-4Ν/Γ(2)-5Ν/Γ(1)-6Ν/Γ(1)-10Ν/Γ(1)-11Ν/Γ(1)-13Ν/Γ(1)=8 ΚΕΝΑ

Άγιοι Ανάργυροι: 2Ν/Γ(1)-5Ν/Γ(1)-6ΝΓ(1)-12Ν/Γ(1)=4 ΚΕΝΑ

Ίλιον: 2Ν/Γ(1)-5Ν/Γ(2)-6Ν/Γ(1)-7Ν/Γ(1)-11Ν/Γ(1)-15Ν/Γ(1)-17Ν/Γ(2)-18Ν/Γ(3)-20Ν/Γ(1)-21Ν/Γ(1)-22Ν/Γ(2)-26Ν/Γ(1)-28Ν/Γ(2) = 19 ΚΕΝΑ

Περιστέρι: 4Ν/Γ(1)-6Ν/Γ(1)-7Ν/Γ(2)-9Ν/Γ(1)-10Ν/Γ(1)-11Ν/Γ(2)-13Ν/Γ(1)-14Ν/Γ(1)-19Ν/Γ(3)-28Ν/Γ(1)-29Ν/Γ(1)-31Ν/Γ(2)-32Ν/Γ(1)-33Ν/Γ(1)-37Ν/Γ(1)-38Ν/Γ(2)-39(1)Ν/Γ-40Ν/Γ(1)-41Ν/Γ(1)-42Ν/Γ(1)-44Ν/Γ(2)-45Ν/Γ(1)47Ν/Γ(1)-48Ν/Γ(1)-52Ν/Γ(2)=33 ΚΕΝΑ

Καματερό: 1Ν/Γ(2)-2Ν/Γ(2)- 8Ν/Γ(3)-9Ν/Γ(2)-11Ν/Γ(1)-12Ν/Γ(3)= 13 ΚΕΝΑ

Πετρούπολη:1Ν/Γ(1)-3Ν/Γ(1)-6Ν/Γ(1)-7Ν/Γ(2)-8Ν/Γ(1)-9Ν/Γ(3)-13Ν/Γ(2)-14Ν/Γ(1)-15Ν/Γ(2)-16Ν/Γ(1)-17Ν/Γ(1)-18Ν/Γ(1)= 17 ΚΕΝΑ

Χαϊδάρι:1Ν/Γ(1)- 2Ν/Γ(1)-4Ν/Γ(1)-5Ν/Γ(1)-6Ν/Γ(1)-11Ν/Γ(2)-15Ν/Γ(1)-16Ν/Γ(1)= 9 ΚΕΝΑ

ΣΥΝΟΛΟ: 116 κενά

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Με δεδομένο ότι έχουν έρθει στη Γ΄ Αθήνας ΜΟΝΟ 44 αναπληρωτές ΠΕ70 και 125 ΠΕ60,  καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα κάνουμε αγιασμό με 42 κενά σε τμήματα δημοτικών, στα οποία αν προστεθούν τα κενά των ειδικοτήτων (περίπου 46) και των παράλληλων στηρίξεων (242)  φτάνουμε στο εκρηκτικό νούμερο των 330 κενών, χωρίς να έχουμε ακόμη υπολογίσει στα κενά  τις άδειες για COVID 19 (καθώς και όλες τις άδειες, όπως αναρρωτικές κ,λ,π) στους ΠΕ70, ΠΕ60 ,ούτε σε καμία άλλη ειδικότητα!!!

Καταλαβαίνουμε όλοι πως όταν ολοκληρωθούν τα αιτήματα για άδειες θα έχουμε δραματική αύξηση των κενών!!!

• Και πέρσι οι προσλήψεις ήταν λιγότερες από τις ανάγκες. Απλά κάθε χρόνο και χειρότερα. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της χρόνιας αδιοριστίας και των πολιτικών υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και της προώθησης του σχολείου της αγοράς.

Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη κάλυψης ΟΛΩΝ των πραγματικών κενών !!!

Απαιτούμε να καλυφθούν με νέα φάση προσλήψεων άμεσα όλα τα κενά!

Να μειωθεί τώρα ο αριθμός των μαθητών  και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τις ανάγκες. Κανένα τμήμα με περισσότερους από 15 μαθητές. Το αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος για μείωση των μαθητών ανά τμήμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Αν πραγματικά το ΥΠΑΙΘ αγωνιά για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών ας  το πράξει!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Πλήρη  διαφάνεια και όλα τα κενά αναρτημένα για να μπορούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές, να δηλώσουν όποια σχολεία θέλουν, καθώς κι επίσπευση της διαδικασίας τοποθέτησης τους ,μετά το τέλος των υπηρεσιακών μεταβολών.

Εδώ και 10 μέρες (λόγω προσωρινής τοποθέτησής τους ) οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές ταλαιπωρούνται χωρίς να μπορούν να κάνουν κανένα προγραμματισμό ,ενώ πολλοί από αυτούς έχουν εξαντληθεί οικονομικά (ξενοδοχεία κ.λ.π)!!!

Οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές δεν είναι εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας. Είναι το μέλλον της εκπαίδευσης, το πιο ταλαιπωρημένο κομμάτι του Κλάδου. Το καθεστώς της αδιοριστίας και της ανασφάλειας που βιώνουν από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, έχει επιπτώσεις πρώτα απ΄ όλα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα. Κανένας αναπληρωτής μόνος του!

Χρειάζονται μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΟΛΓΑ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας

Εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της