Κρατική ευθύνη το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας εύχεται καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους τους συναδέλφους.

 Καλωσορίζει τους «μόνιμους» αναπληρωτές συναδέλφους μας και τους καλεί να συσπειρωθούν στην ΕΛΜΕ συμμετέχοντας ενεργά και δυναμικά στη λειτουργία της. Συγχαίρει τους νεοδιορισθέντες συναδέλφους στην Ε.Α. και τους καλεί να πλαισιώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών στη Μαγνησία  «προικοδοτώντας το» με τη ζωντάνια της νιότης τους, που τόσο ανάγκη έχει!

Συναδέφισσες και συνάδελφοι

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει μέσα σε συνθήκες πολύ ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες.

Το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα πολύ έγκαιρα, ακόμα πριν τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και με δεδομένες τις επιστημονικές εκτιμήσεις για νέο κύμα της πανδημίας από το φθινόπωρο, ανέδειξε με τους αγώνες του την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων από την πολιτεία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων της επόμενης.

Απαίτησε τάξεις με όχι παραπάνω από 15 μαθητές, αναζήτηση χώρων κατάλληλων για σχολική χρήση, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργαζόταν και κάλυπταν τις τότε εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και πρόσληψη όσων απαιτούνταν προκειμένου να ικανοποιηθεί η συνθήκη των 15 μαθητών ανά τάξη,  πρόσληψη μονίμου προσωπικού καθαριότητας και κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της δαπάνης για υλικά προστασίας και καθαριότητας.               

Στα παραπάνω αυτονόητα, η κυβέρνηση της ΝΔ απάντησε με πλήρη αδιαφορία μιας και προτεραιότητά της όπως αποδείχθηκε στην πράξη, δεν ήταν ο προγραμματισμός για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων της επόμενης σχολικής χρονιάς αλλά η ικανοποίηση των μεγάλων εφοπλιστικών και τουριστικών συμφερόντων έστω και αν αυτό λειτουργούσε (όπως και έγινε) σε βάρος της δημόσιας υγείας!

Τέρμα πια στην κοροϊδία, κρατική ευθύνη για υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία.

Δε δίστασε βέβαια και να κουνήσει το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία χρεώνοντας ατομική ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων, και παράλληλα να χρησιμοποιήσει «δημιουργικά μαθηματικά» δια στόματος της υπουργού παιδείας για τους μαθητές ανά τάξη αλλά και άλλων προθύμων που προσέτρεξαν να προσδώσουν «επιστημοσύνη» στο αντιλαϊκό κυβερνητικό αφήγημα περί των πιθανοτήτων διασποράς .

Αρωγός, με τον τρόπο του, στάθηκε και ο επί ΣΥΡΙΖΑ υπουργός παιδείας Γαβρόγλου ο οποίος αποπροσανατολιστικά «εγκάλεσε» την υπουργό για τις «ελλιπείς» γνώσεις της στα μαθηματικά, όταν το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι άλλο από τις πολιτικές που θέλουν οι μαθητές να στοιβάζονται σε τάξεις ακόμα και των 28 ενώ πάνω από το 25%  του εκπαιδευτικού προσωπικού να εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Πολιτικές που με περίσσιο ζήλο υπηρέτησε ο ίδιος και η επί μια πενταετία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση-υγεία για κάθε μαθητή.

        Η Α.Σ.Ε. όλο αυτό το διάστημα στάθηκε μπροστά στον αγώνα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα εξ αιτίας της πανδημίας. Απαίτησε, με κρατική ευθύνη, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Κατέθεσε στο εκπαιδευτικό κίνημα, από την αρχή, προτάσεις που ενισχύουν το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. 15αρια το πολύ τμήματα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν την προηγούμενη χρονιά και πρόσληψη όσων ακόμα απαιτούνται, μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των σχολείων, δωρεάν μέσα και υλικά προστασίας είναι μερικές από αυτές.

Αυτά ακριβώς περιλάμβανε και η έγγραφη πρόταση που κατέθεσε η Α.Σ.Ε. και στο διευρυμένο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στις 2 Σεπτεμβρίου, για να γίνουν αιτήματα διεκδίκησης αυτή την κρίσιμη περίοδο.  Για λόγους που εξηγούνται μόνο υπό το πρίσμα των επιδιώξεων του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ κατά) αλλά και του παλιού (ΣΥΡΙΖΑ λευκό) (Ο.Μ. εγκατέλειψε) η πλειοψηφία του Δ.Σ.  άφησε αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο,  χωρίς πλαίσιο δράσης το εκπαιδευτικό κίνημα στη Μαγνησία και τους συναδέλφους έρμαια των διαθέσεων των κυβερνητικών πολιτικών.

Για να μη θεωρηθούν  υπερβολικά τα παραπάνω, αρκεί όχι για την ιστορία αλλά για παρακαταθήκη στην ενημέρωση των συναδέλφων, να επισημανθεί πως καμία άλλη παράταξη δεν κατέθεσε δικό της κείμενο-πλαίσιο δράσης. Η ΔΑΚΕ δε, δήλωσε από την αρχή της συζήτησης, πως δε θα πάρει θέση για τίποτα περιμένοντας τις εξελίξεις (εννοώντας σαφώς τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες).

Να επισημάνουμε επίσης πως η ΕΛΜΕ Μαγνησίας το Σάββατο θα εκπροσωπηθεί στη ΓΣ των προέδρων στην Αθήνα χωρίς θέση ψηφίζοντας λευκό. Αύτη είναι η στάση του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που μπροστά στο να μη θιγούν οι διαχρονικές αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές πολιτικές δε διστάζουν να «δένουν» τα χέρια του συνδικαλιστικού κινήματος καθιστώντας το πρακτικά άπραγο.

Επίσης σαν συμβολή στην ενημέρωση και τον προβληματισμό, πληροφορούμε τους συναδέλφους πως οι κυβερνητικές παρατάξεις απέρριψαν στην ίδια συνεδρίαση και τη νέα πρωτοβουλία δεκάδων (77) ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή από κάθε μορφή  αξιολόγησης, με τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ να σέρνουν πρώτοι το «χορό» υπέρ της καλής αξιολόγησης και των ευεργετημάτων της ενδοσχολικής αξιολόγησης!

Αυτή η στάση πρέπει σύντομα να καταδικαστεί από κάθε συνάδελφο που αγωνιά, προβληματίζεται και δε σκύβει το κεφάλι. Από κάθε συνάδελφο που πάνω από όλα βάζει την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, την υγεία και τη θέση των εκπαιδευτικών.

Τη μάσκα τη βάζουμε για να προστατέψουμε τους μαθητές μας και μας τους ίδιους. Φίμωτρο όμως δεν θα μας βάλει κανένας τους!

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!

  • Μέχρι 15 μαθητές στην τάξη
  • Νέες σχολικές αίθουσες, αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν κι άλλων υποδομών που πληρούν τις προϋποθέσεις
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων.
  • Επαρκής χρηματοδότηση για μέσα ατομικής προστασίας και αναλώσιμα.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ κορονοϊου για εκπαιδευτικούς και μαθητές

 

Βόλος, 6/9/2020   

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

exosi syggrafea palaistini
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)
«Με πέταξαν στο δρόμο και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να επιστρέψω στη γειτονιά», δηλώνει ο Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής, μετά τις...
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)