Επιτακτική ανάγκη η γενναία αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών
Ο ΣΕΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καλεί ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής σε σύσκεψη στο θεατράκι της Γκράβας, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 18:30

Θέμα της σύσκεψης είναι η οργάνωση της κοινής δράσης το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

Η δυναμική κινητοποίηση και πορεία προς στη Βουλή, που πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 25/8, με πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών, μαζί με τις ομοσπονδίες και τις ενώσεις γονέων, απαιτώντας υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανέδειξε την ανάγκη της κοινής δράσης των σωματείων «από τα κάτω». Χρειάζεται να κλιμακώσουμε την προσπάθεια για οργάνωσης της πάλης, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, κόντρα στη συμβιβαστική στάση ΔΟΕ –ΟΛΜΕ, οι οποίες αναγκάστηκαν να “συρθούν” στην κινητοποίηση στις 25/8 την τελευταία στιγμή και αρνούνται, έστω και στο παρα 5΄ της έναρξης της σχολικής χρονιάς, να προκηρύξουν απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση!

Στα πολύ συγκεκριμένα αιτήματα, που εδώ και 4 μήνες διατυπώνουν εκπαιδευτικοί και γονείς, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κωφεύει επιδεικτικά. Ταυτόχρονα εμπαίζει ολόκληρη την κοινωνία, με το να ισχυρίζεται ότι ο μέσος όρος μαθητών στη τάξη είναι 17 παιδιά. Παρακάμπτουν προκλητικά ακόμα και τις προτροπές των ειδικών για την αποφυγή συγχρωτισμού, διατηρώντας τα πολυπληθή τμήματα ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα. Είναι επιλογή της κυβέρνησης να μη δώσει ούτε 1€, από τα 70 δις των πακέτων στήριξης, για τη μόρφωση και την υγεία του λαού, αλλά να τα διαθέσει για να στηρίξει απλόχερα τους επιχειρηματικούς ομίλους (αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες, κλπ). Τα μοναδικά πρωτόκολλα που τηρούν είναι αυτά της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ταυτόχρονα αναδείξαμε ότι βασικός παράγοντας, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αφορά στην πρόσληψη όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών σε μία φάση, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλες τις δομές και ειδικότητες. Είναι επιτακτική ανάγκη η γενναία αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές!!! Συνεπώς απαιτήσαμε κανένας συνάδελφος να μη μείνει εκτός πινάκων λόγω παράβολου, λαθών ή εξομοίωσης και να καταργηθεί ο νόμος Γαβρόγλου!

Σε αυτές τις συνθήκες έχουμε και τη μάχη που συνεχίζεται ενάντια στην αξιολόγηση! Οι δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών), δείχνουν τον δρόμο, για να συνεχίσουμε τον αγώνα, ώστε να μείνει στα χαρτιά και ανενεργή, για άλλη μια φορά, η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Μέχρι τώρα 77 πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών έχουν υπογράψει την πρόταση ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ υπέρ της κήρυξης Απεργίας–Αποχής από την αξιολόγηση, με βάση τις αποφάσεις ΔΣ ή ΓΣ.

Μετά την ψήφιση του τελευταίου Πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία, επικαιροποιούμε, ανανεώνουμε τις αποφάσεις μας και ενάντια στο σύνολο των νέων διατάξεων του νόμου 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020), που αφορούν στην αξιολόγηση και συγκεκριμένα τα άρθρα 33,34,35,36.

Για όλα τα παραπάνω, με βάση την εμπειρία των συσκέψεων και της κοινής δράσης των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, καλούμε όλα τα Δ.Σ. να συμμετάσχουν με αποφάσεις τους στην σύσκεψη (τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας) για να συντονίσουμε την κοινή μας δράση.

Δεν μένουμε σιωπηλοί, έχουμε φωνή! Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!!

Αίθουσες, προσλήψεις, δωρεάν παιδεία – πάρτε μέτρα για την πανδημία.

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                                    Ο Γ. Γραμματέας