Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς – Αυξημένα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται από την εκπαιδευτική κοινότητα με ιδιαίτερες επιφυλάξεις, επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να διατηρεί εν μέσω πανδημίας το όριο των 25 μαθητών ανά τμήμα, με μόνο μέσο προφύλαξης τη σωστή χρήση της μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές και χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, όπως αυτές ισχύουν για τις επιχειρήσεις και όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, σύμφωνα με τις Οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, μας αναγκάζουν να επανέλθουμε, υπενθυμίζοντας τις πάγιες θέσεις μας.

Διεκδικούμε:

• Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.
  • Εύρεση πρόσθετων χώρων για λειτουργία τους ως σχολικές αίθουσες, όπου κρίνεται απαραίτητο.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές.
  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.
  • Άμεση αντιμετώπιση του θέματος του παραβόλου και λοιπών αστοχιών που καταδικάζουν χιλιάδες συναδέλφους στην απόρριψή τους από τους πίνακες.
  • Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών.

Ελπίζοντας ότι δεν απευθυνόμαστε «εις ώτα μη ακουόντων» και ότι οι δεσμεύσεις του ΥΠΑΙΘ για αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών την τρέχουσα σχολική χρονιά θα γίνουν άμεσα πράξη, αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες επί των μέτρων που παρουσιάστηκαν και οι οποίες θα συνυπολογίζουν όλα όσα ως κλάδος διεκδικούμε.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις