Υποψήφιοι εκπαιδευτές ενηλίκων: Αίτημα για παράταση της πιστοποίησης για διορισμό
Ομάδα υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων απέστειλε σχετικό αίτημα σε ΕΟΠΠΕΠ και υπουργείο Παιδείας, συγκεντρώνοντας παράλληλα ηλεκτρονικές υπογραφές

Αίτημα προς τον ΕΟΠΠΕΠ και το υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ζητούν να παραταθεί το διάστημα που αναφέρεται στο άρθρο 68 του Ν. 4623/2019 (134/Α’/09-08-2019) σχετικά με το απαραίτητο προσόν της πιστοποίησης για διορισμό σε εκπαιδευτικές μονάδες ενηλίκων, απέστειλε ομάδα υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτές ενηλίκων ζητούν την άμεση διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης, καθώς και διερεύνηση της δυνατότητας οι εξετάσεις και η παρουσίαση της μικρο-διδασκαλίας να διενεργηθούν ηλεκτρονικά.

Η ομάδα υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων συγκεντρώνει ηλεκτρονικά υπογραφές (Δείτε εδώ).

Αναλυτικά το αίτημα:

Από: Ομάδα υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων

Τηλ. επικοινωνίας: 6973008248                                                                                                            

Προς : ΕΟΠΠΕΠ - Τμήμα: Πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων

Κοινοποίηση  1: Διευθύνουσα Σύμβουλο, κυρία Λυτρίβη Ιωάννα

Κοινοποίηση 2: Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Κεραμέως Νίκη

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας υποβάλλουμε τα παρακάτω αιτήματα:

  1. Ζητούμε να μεριμνήσετε άμεσα ώστε να παραταθεί το διάστημα (καταληκτική ημερομηνία 01/9/20) που αναφέρεται στο άρθρο 68 του Ν. 4623/2019 (134/Α’/09-08-2019) σχετικά με το απαραίτητο προσόν της πιστοποίησης για διορισμό σε εκπαιδευτικές μονάδες ενηλίκων. Πιο συγκεκριμένα, παρακαλούμε να προβείτε σε επανεξέταση της καταληκτικής  ημερομηνίας αποδοχής εκπαιδευτικών που δεν έχουν πιστοποίηση από τον φορέα σας, καθώς όπως γνωρίζετε, οι εξετάσεις πιστοποίησης  δεν έχουν γίνει για διάστημα 2 ετών, με δική σας υπαιτιότητα.
  2. Ζητούμε να μεριμνήσετε για την άμεση διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων καθώς όπως γνωρίζετε, οι λόγοι συμμετοχής στις εξετάσεις  για αρκετούς υποψηφίους σχετίζονται και με το βιοπορισμό ή σε κάποιες περιπτώσεις με την οικονομική ενίσχυση των εισοδημάτων τους. Η αργοπορία από μέρους του Οργανισμού επιβαρύνει την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση αρκετών υποψηφίων, ενώ η παράταση  της  αναμονής ως κατάσταση, δημιουργεί ψυχολογική κόπωση και  ταυτόχρονα συσσωρεύει μεγάλο αριθμό εξεταζομένων.
  3. Ζητούμε να εξετάσετε την δυνατότητα, οι εξετάσεις και η παρουσίαση της μικρο-διδασκαλίας να διενεργηθούν ηλεκτρονικά καθώς αυτός θα μπορούσε να είναι ένας ενδεδειγμένος τρόπος διενέργειας συν-υπολογίζοντας την κατάσταση της πανδημίας του covid 19 .
  4. Ζητούμε την άμεση και επίσημη πληροφόρηση σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων. Ως υπηρεσία θεωρούμε ότι υποχρεούστε να ενημερώσετε σαφώς για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσετε από εδώ και στο εξής. Το γεγονός της ανυπαρξίας ενημέρωσης καθιστά τους συναδέλφους-υποψηφίους έρμαια των κέντρων διεξαγωγής σεμιναρίων, μην μπορώντας να υπολογίσουν αν προλαβαίνουν ή όχι να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια πριν τις ενδεχόμενες εξετάσεις. Το γεγονός αυτό μπορεί να ακούγεται άνευ ουσιαστικής σημασίας καθώς σε κάθε περίπτωση τα σεμινάρια αυτά είναι απαιτούμενα, όμως, το κόστος που καλείται να επιβαρυνθεί ο υποψήφιος είναι σημαντικό (270-350 ευρώ) και σε κάθε περίπτωση η κατάσταση – της απόλυτης σιγής από μεριάς της υπηρεσίας σας – δεν επιτρέπει στον υποψήφιο να κάνει λογικό προγραμματισμό του χρόνου που θα επιβαρυνθεί με το έξοδο.  Εξίσου σημαντικό επιχείρημα για την απαίτησή μας, είναι η καταχρηστική παρακράτηση από την μεριά της υπηρεσίας σας, τεράστιου αριθμού παραβόλων ( 120 ευρώ ), τα οποία πληρώθηκαν από εμάς τους υποψηφίους με σκοπό την εξέταση του φακέλου και την διενέργεια των εξετάσεων. Μέχρι στιγμής η πλειονότητα των φακέλων παραμένει σε εκκρεμότητα και οι εξετάσεις δεν ορίζονται. Παρακαλούμε να σταματήσει η καταχρηστική αυτή παρακράτηση από τον οργανισμό σας και οι υποψήφιοι να μπορούν να επιλέξουν με πλήρη γνώση των συνθηκών σχετικά με την διενέργεια του εξόδου από την μεριά τους.
  5. Ζητούμε την διεξαγωγή των εξετάσεων σε ετήσια βάση, σε ορισμένη περίοδο, έτσι ώστε να υπάρχει επαναλαμβανόμενη ευκαιρία για τους απορριφθέντες και σαφές πρόγραμμα για νέους υποψηφίους.

Θεωρούμε τα παραπάνω αιτήματά μας δίκαια και απαραίτητη την άμεση ικανοποίησή τους από την μεριά  της υπηρεσίας σας. Γι αυτό τον λόγο σας καλούμε να τα εξετάσετε άμεσα και να απαντήσετε υπεύθυνα.

Με εκτίμηση,

Υποψήφιοι Εκπαιδευτές Ενηλίκων

(το έγγραφο συμπληρώνεται με ηλεκτρονική λίστα υπογραφών)

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Επιστολή μαθητή: Σχολεία ανοικτά είπαμε;

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση