Αδυναμία να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές διαπίστωσε σε συνεδρίασή του το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής
«Επιβεβαιώθηκαν απολύτως τα εκπαιδευτικά σωματεία και οι ομοσπονδίες» αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 – 8 – 2020 στις 11:00 παράσταση διαμαρτυρίας των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. «Κ. Σωτηρίου» & «Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης» εκπροσωπούμενων από τις Προέδρους των συλλόγων αντίστοιχα  Βιολέττα Πατέλη  & Ανθή Βέλλη με τη συμμετοχή του μέλους του Δ. Σ. από το σύλλογο «Κ. Σωτηρίου» Τουλγαρίδη Κώστα  και την παρουσία και συμμετοχή του αναπληρωτή αιρετού του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής Γιώργου Γεωργίου. Εξ αποστάσεως συνδέθηκε ο αιρετός Άγγελος Πούλος για να τοποθετηθεί στο ΠΥΣΠΕ. Εκτός από τη Δ/ντρια εκπαίδευσης, παρών ήταν το ένα διορισμένο μέλος ενώ το άλλο απουσίαζε. 

Οι αντιπρόσωποι των συλλόγων δηλώσαμε ότι είμαστε εκεί με απόφαση των δύο συλλόγων  και της ΔΟΕ για να μην υλοποιηθεί η εγκύκλιος και να μη γίνουν οι υπηρεσιακές μεταβολές και ζητήσαμε την τοποθέτηση των μελών του Υπηρεσιακού συμβουλίου για το θέμα.

Τοποθετήθηκαν με τη σειρά διαδικτυακά ο αιρετός Άγγελος Πούλος λέγοντας ότι καταγγέλλει τη διαδικασία και δε θα συμμετέχει και θα απέχει αν αυτή προχωρήσει και δήλωσε ότι καταθέτει τη δημόσια τοποθέτησή του. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής αιρετός Γιώργος Γεωργίου ο οποίος διάβασε και δήλωσε ότι καταθέτει τη δήλωση των αιρετών μελών της παράταξής του και θα αποχωρήσει αν συνεχιστεί η συνεδρίαση στην ουσία της. 

Το διορισμένο μέλος Κυριάκος Λεμπέσης  που παραβρέθηκε  αναφέρθηκε σε σειρά παραδειγμάτων τόσο από τη σχολική του μονάδα όσο και από την εμπειρία προηγούμενων ετών στ υπηρεσιακά συμβούλια τα οποία τεκμηριώνουν ότι είναι αδύνατο να συγκεντρωθούν τα δεδομένα για την πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών.  Ανέδειξε ότι αν αυτές γίνουν πριν από την έναρξη των σχολείων δε θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα πρέπει να ακυρωθούν στη συνέχεια προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στα σχολεία. Κατέληξε ότι κατά τη γνώμη του το ΠΥΣΠΕ αδυνατεί να προχωρήσει τις υπηρεσιακές μεταβολές τώρα. 

Κατόπιν αυτών  η η Δ/ντρια δήλωσε ότι συμφωνεί και η ίδια ότι αδυνατεί το ΠΥΣΠΕ να διεξάγει τις υπηρεσιακές μεταβολές τώρα και επισήμανε με τη σειρά της μια σειρά διαπιστώσεων-επιχειρημάτων που τεκμηριώνουν αυτό το συμπέρασμα. Συγκέντρωσε τους λόγους που είχαν αναφερθεί από όλους προσθέτοντας και άλλους και πρότεινε στα μέλη του ΠΥΣΠΕ να  αποστείλουν στον Περιφερειακό Δ/ντη σχετική ενημέρωση για την αδυναμία πραγματοποίησης υπηρεσιακών μεταβολών στην παρούσα χρονική περίοδο με κλειστά σχολεία πράγμα που έγινε αποδεκτό από τα μέλη του ΠΥΣΠΕ. Στη συνέχεια επισήμανε ότι αν υπάρξει περίπτωση εντολής από τους ανώτερους να προχωρήσουν στην υλοποίηση της εγκυκλίου – παρά την αντίθετη γνώμη που εξέφρασαν – ως δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.    

Οι δύο σύλλογοι τοποθετηθήκαμε δηλώνοντας ότι μας ικανοποιεί το γεγονός ότι και τα υπηρεσιακά μέλη του ΠΥΣΠΕ αναγνωρίζουν την αδυναμία πραγματοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ξεκαθαρίσαμε από τη μεριά μας ότι:

    • Η εγκύκλιος είναι αντιεκπαιδευτική και τυχόν εφαρμογή της στρέφεται σε βάρος της λειτουργίας των σχολείων και των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών αλλά και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και επισημάναμε όλους τους συγκεκριμένους λόγους που αναφέρουν και οι αποφάσεις των συλλόγων - η ανακοίνωσή μας και της ΔΟΕ. 

    • Τονίσαμε ότι η εγκύκλιος είναι προδήλως παράνομη και ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ να την υλοποιήσει γιατί θα προχωρήσει σε παράνομη πράξη. 

    •  Κάναμε σαφή τη δέσμευση από τα σωματεία μας και την απόφαση της ΔΟΕ να μπλοκάρουμε κάθε διαδικασία και  να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί κανένα υπηρεσιακό συμβούλιο με κάθε τρόπο. 

    • Εξηγήσαμε ότι αυτό σημαίνει ότι αν σε επόμενη φάση είτε με πρωτοβουλία της περιφέρειας είτε του υπουργείου επιχειρηθεί από τη διοίκηση να διεξαχθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές πριν από την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων θα παρέμβουμε στις συνεδριάσεις και θα παραμείνουμε εκεί (με κατάληψη του χώρου και οποιαδήποτε άλλη μορφή) προκειμένου με κινηματικούς όρους να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθεί.

    • Επισημάναμε ότι  σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε διαδικασίες εν κρυπτώ συνεδριάσεων και άλλων πραξικοπηματικών και αδιαφανών διαδικασιών – όπως ζήσαμε στο παρελθόν – θα προχωρήσουμε ως σύλλογος και δικαστικά σε ακύρωση της παράνομης διοικητικής πράξης στα διοικητικά δικαστήρια και θα εγκαλέσουμε όλους του εμπλεκόμενους, συνυπεύθυνους και τους υπογράφοντες την παράνομη διοικητική πράξη και θα ζητήσουμε και από τη ΔΟΕ να το στηρίξει και να το κάνει και σε τυχόν άλλες περιπτώσεις πανελλαδικά.

    • Αναφερθήκαμε και σε όλες τις ανάλογες ενέργειές μας σε παλιότερες περιπτώσεις που τα σωματεία,  οι τότε αιρετοί και η ΔΟΕ αποτρέψαμε τέτοιες διαδικασίες. Αναφερθήκαμε και σε παλιότερες προσπάθειες των εκάστοτε Υπουργείων να παραβιάσουν τη νομιμότητα των διαδικασιών των υπηρεσιακών μεταβολών και τις ανακοινώσεις των συλλόγων μας π.χ.  ΑΠ 68/ 2-9-2018   και ΑΠ 134/ 31-8-2017   αλλά και παλιότερες και αιρετών από το Σεπτέμβρη του 2013  και όλων των επόμενων ετών με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή της  26/8/16 αλλά και  της ΔΟΕ 25/8/16  που την ίδια περίοδο που προέτρεπε πολύ συγκεκριμένα  «Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τους αιρετούς πρέπει να μπλοκάρουν όλες τις προσπάθειες επιβολής των αποφάσεων που αποψιλώνουν την εκπαίδευση προς χάρη της εφαρμογής της πολιτικής των περικοπών των μνημονίων και των επιταγών του ΟΟΣΑ » αλλά και την πρόσφατη 3/8/20 που συν τοις άλλοις καλεί «Τα διορισμένα μέλη των Π.Υ.Σ.Π.Ε. να μη συναινέσουν στην εσπευσμένη πραγματοποίηση συνεδριάσεων για τον καθορισμό των λειτουργικών κενών, να μην αποδεχτούν τον καθορισμό με βάση τις αντιεκπαιδευτικές και παράνομες μεθοδεύσεις του Υπουργείου  Παιδείας. Το ίδιο καλούμε και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να πράξουν.»  

Έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός ότι αμέσως μετά την δήλωση τοποθέτηση των δύο συλλόγων οι δύο αιρετοί τόσο ο συνάδελφος Γ. Γεωργίου δια ζώσης όσο και ο συνάδελφος Α. Πούλος διαδικτυακά ζήτησαν και έκαναν κοινή τοποθέτηση για να διευκρινίσουν ότι αυτοί δε είναι σύμφωνοι με «οποιαδήποτε μορφή» επιδιώξει να μπλοκάρει στην πράξη τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και  δήλωσαν ότι αν προχωρήσει η διαδικασία θα καταγγείλουν και θα  απέχουν καθώς δεν έχουν  απόφαση για κατάληψη, μπλοκάρισμα ή παρεμπόδιση της διεξαγωγής του ΠΥΣΠΕ με όποιο τρόπο!

Δεν εξήγησαν βέβαια πως αυτό συνάδει ακόμα και με τη σαφή απόφαση της ΔΟΕ η οποία καλεί «Όλους τους αιρετούς του κλάδου να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη διαδικασία και να απαιτήσουν με κάθε τρόπο από τα  Π.Υ.Σ.Π.Ε. να μην την εφαρμόσουν. …»  και «Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να είναι σε ετοιμότητα ώστε να παρέμβουν σε κάθε προσπάθεια επιβολής τέτοιων αντιεκπαιδευτικών  αποφάσεων και ρυθμίσεων».   
 
Διαμηνύουμε προς το υπουργείο και την περιφερειακή δ/νση να μη σκεφτούν να προχωρήσουν σε αυθαίρετες παράνομες και χουντικής έμπνευσης εντολές προκειμένου να εκβιάσουν την υλοποίηση της παράνομης εγκυκλίου γιατί θα την αντιπαλέψουμε και θα την ακυρώσουμε με όλους τους τρόπους.
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. «Κ. Σωτηρίου» καταγγέλλει για άλλη μια φορά την απαράδεκτη και παράνομη αυτή ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και απαιτεί την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου.

Στη βάση αυτή παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη του συλλόγου μας που ενώ βρίσκονται σε νόμιμη άδεια θα κληθούν να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της παράνομης αυτής εγκυκλίου, ώστε αυτή να μην υλοποιηθεί. 
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την εγκύκλιο και να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές μετά το άνοιγμα των σχολείων και αφού συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, έτσι ώστε να υπάρχει η εικόνα των πραγματικών αναγκών στα σχολεία. 
Ο Σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει νέα παράσταση-μπλοκάρισμα ενάντια  στην απαράδεκτη μεθόδευση-απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αν επιχειρηθεί η οποιαδήποτε προσπάθεια υλοποίησής της.


Το Δ.Σ. 

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

«Παιδαγωγικό μέτρο» για την κυβέρνηση η εξαίρεση από την τηλεκπαίδευση των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις
«Παιδαγωγικό μέτρο» για την κυβέρνηση η εξαίρεση από την τηλεκπαίδευση των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις
Ως «παιδαγωγικό μέτρο» εμφάνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη την εκδικητική εξαίρεση των μαθητών που συμμετέχουν στις...
«Παιδαγωγικό μέτρο» για την κυβέρνηση η εξαίρεση από την τηλεκπαίδευση των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις
Διεθνής μελέτη: Το άνοιγμα σχολείων δεν συνέβαλε στην αύξηση κρουσμάτων COVID-19
Διεθνής μελέτη: Το άνοιγμα σχολείων δεν συνέβαλε στην αύξηση κρουσμάτων COVID-19
Το άνοιγμα των σχολείων δεν συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του ιδρύματος Insights for Education (IfE) σε 191...
Διεθνής μελέτη: Το άνοιγμα σχολείων δεν συνέβαλε στην αύξηση κρουσμάτων COVID-19
Νέες οδηγίες για την ίδρυση και λειτουργία των Τάξεων Υποδοχής στα δημοτικά
Νέες οδηγίες για την ίδρυση και λειτουργία των Τάξεων Υποδοχής στα δημοτικά
Οδηγίες για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής και ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2020-2021 σε δημοτικά σχολεία της χώρας – B’ Φάση εξέδωσε το...
Νέες οδηγίες για την ίδρυση και λειτουργία των Τάξεων Υποδοχής στα δημοτικά
Οδηγίες για τη σειρά διδασκαλίας των ενοτήτων της Φυσικής Γ΄ Λυκείου
Οδηγίες για τη σειρά διδασκαλίας των ενοτήτων της Φυσικής Γ΄ Λυκείου
Οδηγίες για τη σειρά διδασκαλίας των ενοτήτων του μαθήματος της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας της Γ΄ τάξης...
Οδηγίες για τη σειρά διδασκαλίας των ενοτήτων της Φυσικής Γ΄ Λυκείου