Αθήνα: Πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκύκλιο για τις υπηρεσιακές μεταβολές
Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 10:00 π.μ. με αίτημα να ανακαλέσει το υπουργείο Παιδείας την «απαράδεκτη και παράνομη εγκύκλιο σε σχέση με τις fast track υπηρεσιακές μεταβολές»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 – 8 – 2020 στις 12:30 παράσταση διαμαρτυρίας των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου & «Γ. Σεφέρης» εκπροσωπούμενων από τους Προέδρους των Δ. Σ. τους (συναδέλφισσα Καββαδία Φ. & συνάδελφο Κατιμερτζόγλου Κ.) με τη συμμετοχή του μέλους του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. Σταυροπούλου Άννα – Μάγιας (Νηπιαγωγού) και την παρουσία και συμμετοχή του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας και μέλους του Δ. Σ. του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου Γ. Σαρδέλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σύλλογου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, «στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας τα μέλη των σωματείων μας περίμεναν και συνάντησαν όχι ο Δ/ντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις που μας συνόδευσαν ως τον 2ο όροφο του κτηρίου των γραφείων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για να διαπιστώσουν ότι δεν θα προξενήσουμε βλάβες και φθορές στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Αμέσως οι παραβρισκόμενοι καταγγείλαμε την παρουσία της αστυνομίας στην παράσταση διαμαρτυρίας και ζητήσαμε την αποχώρησή της, αφού τα πέντε (5) συνολικά μέλη των σωματείων που συμμετείχαμε στην παράσταση διαμαρτυρίας (συμμετείχε και ο συνάδελφος – μέλος του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου Δ. Πολυχρονιάδης) δεν αποτελούσαμε κανενός είδους κίνδυνο για την ασφάλεια των υπαλλήλων και στελεχών της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας παρά τις περί του αντιθέτου απόψεις και πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν. Δ. απέναντι στους εργατικούς αγώνες και στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα προκειμένου να κάμψει τις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και των σωματείων τους. ΔΗΛΩΣΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΤΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ύστερα από την αποχώρηση της αστυνομίας συζητήσαμε με την εκτελούσα χρέη Γραμματέως του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας (αρμόδια διοικητική υπάλληλο), αφού στην Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας δεν υπήρχε ούτε ο Δ/ντής Εκπ/σης ούτε η Προϊσταμένη Εκπ/κών θεμάτων τονίζοντας από την πλευρά μας ότι δεν θα επιτρέψουμε την πραγματοποίηση της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας στη βάση της εφαρμογής της απαράδεκτης και παράνομης εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ της 30 – 7 – 2020 με την οποία το ΥΠΑΙΘ ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να ολοκληρώσουν έως τις 14 – 8 – 2020 (!!) τις υπηρεσιακές μεταβολές όλων των εκπαιδευτικών! Την ώρα που δεν έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός τμημάτων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, που τα σχολεία είναι κλειστά και οι Σύλλογοι Διδασκόντων δεν έχουν συνεδριάσει προκειμένου να κατανείμουν τις ώρες στο υπάρχον προσωπικό. Την ώρα που μεγάλο μέρος των αδειών γίνεται γνωστό τον Σεπτέμβρη, ώστε να ξεκαθαριστούν οι ανάγκες σε ειδικότητες και διδακτικά αντικείμενα ανά σχολείο, οι πραγματικές υπεραριθμίες όπου προκύψουν (κάποιος που θα κριθεί υπεράριθμος τώρα πιθανά τον Σεπτέμβρη να μην είναι!!!). Πόσο μάλλον όταν το ΠΥΣΠΕ δεν θα έχει ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία των εσωτερικών αποσπάσεων!

Η αρμόδια υπάλληλος για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας αφού μας άκουσε μας πληροφόρησε ότι η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας για τα θέματα αυτά έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 6 – 8 – 2020 στις 10:00 το πρωί ως επανάληψη της πρόσκλησης για συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας της Δευτέρας 3 – 8 – 2020, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη προσέλευσης των μελών του ΠΥΣΠΕ στη συνεδρίαση, και εφόσον δεν πραγματοποιηθεί και αυτή η συνεδρίαση (της 6ης Αυγούστου 2020) η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας προσανατολίζεται να πραγματοποιήσει συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες και αστειότητες εμείς τονίσαμε ότι θα είμαστε και την ΠΕΜΠΤΗ 6 – 8 – 2020 στις 10:00 στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας καλώντας όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας να μη συμμετάσχουν σε μια τέτοια συνεδρίαση είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά εφαρμόζοντας τις σχετικές αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των πρωτοβάθμιων σωματείων που τους καλύπτουν συνδικαλιστικά.

Το Υπουργείο Παιδείας μάλλον τρέχει να προλάβει να εφαρμόσει ό,τι περισσότερο μπορεί από την αντιεκπαιδευτική του ατζέντα, καθώς έχει ανοίξει πολλά μέτωπα από τον προσεχή Σεπτέμβρη, μέσα σε αυτά και την αξιολόγηση!

Αυτή η fast - track διαδικασία που το Υπουργείο Παιδείας θέλει να υλοποιήσει (διαδικασία η οποία οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι γίνεται τον Σεπτέμβρη, μετά το άνοιγμα των σχολείων και την κατανομή αντικειμένων και ωρών) είναι σίγουρο ότι θα γίνει εν αγνοία πολλών συναδέλφων και έξω από κάθε νομιμότητα, ηθική και δεοντολογία! Είναι ξεκάθαρο ότι η όλη διαδικασία, εάν πραγματοποιηθεί, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι επιδιώκει να λύσει.

Αν το Υπουργείο Παιδείας πράγματι ενδιαφερόταν για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, θα είχε προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών – μονιμοποίηση αναπληρωτών (τουλάχιστον 30.000 και στις δύο βαθμίδες της εκπ/σης) αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία, θα είχε άρει τον αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων από τους πίνακες λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων (παράβολο, εξομοίωση...) για τα οποία ευθύνονται όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το σύστημα επιλογής τους πράγμα που πρέπει να το κάνει τώρα, ώστε να μην αποκλειστεί κανείς συνάδελφος.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει για άλλη μια φορά την απαράδεκτη και παράνομη αυτή ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και απαιτεί την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου.

Στη βάση αυτή παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη του συλλόγου μας που ενώ βρίσκονται σε νόμιμη άδεια θα κληθούν να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της παράνομης αυτής εγκυκλίου, ώστε αυτή να μην υλοποιηθεί.

Καλούμε τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας και τα αιρετά μέλη των ΠΥΣΠΕ να προβούν στην υιοθέτηση αντίστοιχων αποφάσεων υπερασπιζόμενοι τη νομιμότητα και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την εγκύκλιο και να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές μετά το άνοιγμα των σχολείων και αφού συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, έτσι ώστε να υπάρχει η εικόνα των πραγματικών αναγκών στα σχολεία.

Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο ΠΥΣΠΕ να απαιτήσουν να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία πριν ανοίξουν τα σχολεία και πριν τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Καλούμε σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας (Λεωφόρος Κηφισιάς 20, Μαρούσι) την Πέμπτη 6/8 στις 10:00 π.μ. ενάντια στην απαράδεκτη μεθόδευση-απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε τα μέλη του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. στη βάση της απόφασής τους με αρ. πρ. 809/3 – 8 – 2020 να συμμετάσχουν στην παραπάνω παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου & Γ. Σεφέρης την Πέμπτη 6 – 8 – 2020 στις 10:00 π.μ. στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας».

 

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θεωρεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αναλώσιμους», σημειώνεται μεταξύ...
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία
Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζήτησε να μην κληθεί κανείς διευθυντής σχολείου για κατάθεση σε Αστυνομικό Τμήμα, αίτημα που η εισαγγελέας δεν δέχτηκε
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία