Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας Τετάρτη 5 Αυγούστου ενάντια στην εγκύκλιο των υπηρεσιακών μεταβολών
Να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη & παράνομη εγκύκλιο σε σχέση με τις fast track υπηρεσιακές μεταβολές ζητά από το Υπουργείο Παιδείας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη & παράνομη εγκύκλιο σε σχέση με τις fast track υπηρεσιακές μεταβολές!

Παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας την Τετάρτη 5 – 8 – 2020 στις 12:30 μ.μ.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. εντείνει την βαθιά αντιλαϊκή – αντιεργατική πολιτική της σε βάρος των εργαζόμενων εκπαιδευτικών. Έτσι μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση μέσα στο καλοκαίρι και το τσάκισμα των τελευταίων δικαιωμάτων για τους εκπαιδευτικούς στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, που απέσπασε τα εγκώμια των σχολαρχών, μετά την κατάργηση Διευθυντών Εκπαίδευσης και την αντικατάστασή τους από πραιτωριανούς του ΥΠΑΙΘ, το ΥΠΑΙΘ ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να ολοκληρώσουν έως τις 14 – 8 – 2020 (!!) τις υπηρεσιακές μεταβολές όλων των εκπαιδευτικών!

Την ώρα που δεν έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός τμημάτων, που τα σχολεία είναι κλειστά και οι Σύλλογοι Διδασκόντων δεν έχουν συνεδριάσει προκειμένου να κατανείμουν τις ώρες στο υπάρχον προσωπικό.

Την ώρα που μεγάλο μέρος των αδειών γίνεται γνωστό τον Σεπτέμβρη, ώστε να ξεκαθαριστούν οι ανάγκες σε ειδικότητες και διδακτικά αντικείμενα ανά σχολείο, οι πραγματικές υπεραριθμίες όπου προκύψουν (κάποιος που θα κριθεί υπεράριθμος τώρα πιθανά τον Σεπτέμβρη να μην είναι!!!). Πόσο μάλλον όταν το ΠΥΣΠΕ δεν θα έχει ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία των εσωτερικών αποσπάσεων!

Και ενώ η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ:

• Δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο και κανέναν σχεδιασμό ενόψει ανοίγματος των σχολείων τον Σεπτέμβρη, για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού παρά το αναμενόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας.

• Kόντρα στις υποδείξεις των επιστημόνων, αυξάνουν τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία (με τον αντικεπαιδευτικό νόμο 4962/2020 – Κεραμέως), αλλά και Γυμνάσια, Λύκεια, πράγμα που οδηγεί σε αυξημένο συγχρωτισμό και ταυτόχρονα καθιστούν δυσκολότερο τον σχηματισμό τμημάτων στα ολιγοθέσια σχολεία.

• Συντηρούν στην ανεργία – μισή δουλειά για τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας.

• Δεν έχουν προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις καθαριστριών, αντίθετα πετάνε το μπαλάκι στους Δήμους, μεταφέροντας εκεί όλη την ευθύνη για την καθαριότητα των σχολείων, ενισχύοντας μάλιστα την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με συμβάσεις ΙΔΟΧ (πρόσφατη τροπολογία Υπουργείου Εσωτερικών).

Το Υπουργείο Παιδείας μάλλον τρέχει να προλάβει να εφαρμόσει ό,τι περισσότερο μπορεί από την αντιεκπαιδευτική του ατζέντα, καθώς έχει ανοίξει πολλά μέτωπα από τον προσεχή Σεπτέμβρη, μέσα σε αυτά και την αξιολόγηση!

Αυτή η fast - track διαδικασία που το Υπουργείο Παιδείας θέλει να υλοποιήσει (διαδικασία η οποία οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι γίνεται τον Σεπτέμβρη, μετά το άνοιγμα των σχολείων και την κατανομή αντικειμένων και ωρών) είναι σίγουρο ότι θα γίνει εν αγνοία πολλών συναδέλφων και έξω από κάθε νομιμότητα, ηθική και δεοντολογία! Είναι ξεκάθαρο ότι η όλη διαδικασία, εάν πραγματοποιηθεί, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι επιδιώκει να λύσει.

Αν το Υπουργείο Παιδείας πράγματι ενδιαφερόταν για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, θα είχε προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών – μονιμοποίηση αναπληρωτών (τουλάχιστον 30.000 και στις δύο βαθμίδες της εκπ/σης) αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία, θα είχε άρει τον αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων από τους πίνακες λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων (παράβολο, εξομοίωση...) για τα οποία ευθύνονται όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το σύστημα επιλογής τους πράγμα που πρέπει να το κάνει τώρα, ώστε να μην αποκλειστεί κανείς συνάδελφος.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει για άλλη μια φορά την απαράδεκτη και παράνομη αυτή ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και απαιτεί την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου.

Στη βάση αυτή παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη του συλλόγου μας που ενώ βρίσκονται σε νόμιμη άδεια θα κληθούν να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της παράνομης αυτής εγκυκλίου, ώστε αυτή να μην υλοποιηθεί.

Καλούμε τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας και τα αιρετά μέλη των ΠΥΣΠΕ να προβούν στην υιοθέτηση αντίστοιχων αποφάσεων υπερασπιζόμενοι τη νομιμότητα και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την εγκύκλιο και να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές μετά το άνοιγμα των σχολείων και αφού συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, έτσι ώστε να υπάρχει η εικόνα των πραγματικών αναγκών στα σχολεία.

Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο ΠΥΣΠΕ να απαιτήσουν να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία πριν ανοίξουν τα σχολεία και πριν τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας (Λεωφόρος Κηφισιάς 20, Μαρούσι) την Τετάρτη 5/8 στις 12:30 μ.μ. ενάντια στην απαράδεκτη μεθόδευση-απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε τα μέλη του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. στη βάση της απόφασής του με αρ. πρ. 809/3 – 8 – 2020 να συμμετάσχει στην παραπάνω παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου & Γ. Σεφέρης την Τετάρτη 5 – 8 – 2020 στις 12:30 μ.μ. στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση