Υπαλληλοι Υπουργείου Παιδείας: Άστοχες, ανεδαφικές και αλλοπρόσαλλες οι εγκύκλιοι για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών μέσα στον Αύγουστο!
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΠΟΣΥΠ: Είναι σίγουρο ότι ο ανωτέρω σχεδιασμός θα αποτύχει παταγωδώς διότι αφενός αρχές Αυγούστου δεν μπορείς να τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά, έχει γίνει το πείραμα και παλαιότερα και ναυάγησε και αφετέρου εγείρονται σοβαρότατα θέματα νομιμότητας της διαδικασίας!

Σκληρή ανακοίνωση εναντίον της γενικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας κ.Αναστασίας Γκίκα που έχει αναστατώσει  τον κόσμο της δημόσιας εκπαίδευσης με τις εγκυκλίους της για τις  τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ- ΕΒΠ σε τις λειτουργικά κενά,  οι οποίες σχεδιάζονται αρχές Αυγούστου και όχι αρχές Σεπτεμβρίου, εξέδωσε σήμερα (και) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ)

Η ΠΟΣΥΠ καταγγέλει την κ. Γκίκα για άστοχους σχεδιασμούς και,  όπως και άλλες ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, εκτιμά ότι ο σχεδιασμός του υπουργέιου θα αποτύχει παταγωδώς, ενώ εγείρονται και σοβαρά θέματα νομιμότητας της όλης διαδικασίας.

Η ανακοίνωση:

Μετά από σειρά διοικητικών αστοχιών,  η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ κ. Γκίκα επανέρχεται και  με το 102504/Ν4/31-07-2020 έγγραφο της αναστατώνει για ακόμη μία φορά τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, διότι θυμήθηκε στις 31 Ιουλίου να ενδιαφερθεί για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας και καλεί σε προγραμματισμό αδειών με τον καλύτερο τρόπο (!), την τελευταία δηλαδή εργάσιμη ημέρα πριν την καλοκαιρινή άδεια εκατοντάδων συναδέλφων μας, με το αιτιολογικό των επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών που θα προκύψουν κατά το εν λόγω διάστημα και αφορούν σε εκπαιδευτικές διαδικασίες (!).

Βέβαια η Γενική Γραμματέας αναφέρεται στις υπηρεσιακές ανάγκες οι οποίες προκύπτουν από το 102027/ΓΔ3/30-07-2020 έγγραφο της και αφορούν στις ¨Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ- ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά¨,  οι οποίες σχεδιάζονται αρχές Αυγούστου και όχι αρχές Σεπτεμβρίου κατά παρέκκλιση της κανονικότητας και της νομιμότητας!

Είναι σίγουρο ότι ο ανωτέρω σχεδιασμός θα αποτύχει παταγωδώς διότι αφενός αρχές Αυγούστου δεν μπορείς να τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά, έχει γίνει το πείραμα και παλαιότερα και ναυάγησε και αφετέρου εγείρονται σοβαρότατα θέματα νομιμότητας της διαδικασίας!

Ρωτάμε λοιπόν την κ. Γκίκα πως θα γίνουν οι τοποθετήσεις:

  • Θα λειτουργήσουν και θα συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων;
  • Η ειδοποιηθούν οι χιλιάδες υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών,  από την κ. Γκίκα;
  • Θα υπάρξει πρόβλημα αν κάποιοι προσβάλουν την διαδικασία, διότι δεν ενημερώθηκαν και δεν υπέβαλλαν αίτηση τοποθέτησης;
  • Θα ανακληθούν οι άδειες διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών των ΠΥΣΠΕ- ΠΥΣΔΕ;
  • Θα ανακληθούν οι άδειες διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στο τμήμα προσωπικού;
  • Θα δεχτούν εκπαιδευτικοί μέλη των ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ να συμμετέχουν στην διαδικασία, όταν γνωρίζουν ότι σε λίγες μέρες θα έχουν αντικατασταθεί;
  • Θα ερωτηθεί η Πυθία για το πώς θα υπολογιστούν τα λειτουργικά κενά αφού μεταβάλλονται από τις μεταγραφές του Σεπτεμβρίου και τι γίνεται με τα χιλιάδες έκτακτα που θα προκύψουν αρχές Σεπτεμβρίου από ασθένειες, εγκυμοσύνες, γονικές άδειες, κ.α.;
  • Θα ξανατρέξουμε το σύστημα και αν ναι, έχουν υπολογιστεί οι παρενέργειες;
  • Θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών, όπως αυτές στις Ομοσπονδίες;

Ρωτάμε επίσης την κ. Γκίκα,  οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών αποτελούν εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ισχυρίζεται στο έγγραφο της ή αμιγώς διοικητική διαδικασία; Χαρακτηριστικό και αυτό της αντίληψης των διοικητικών διαδικασιών!

Η ΠΟΣΥΠ καταγγέλλει και τις δύο ανωτέρω εγκυκλίους της Γενικής Γραμματέως, ως άστοχες, ανεδαφικές και αλλοπρόσαλλες!

Είναι δε  χαρακτηριστικό ότι και στις δύο εγκυκλίους δεν υπάρχει το όνομα υπηρεσιακού παράγοντα για πληροφορίες!

Ζητάμε την άμεση απόσυρση τους και δηλώνουμε ότι  αν η Γενική Γραμματέας επιμείνει στον ανεδαφικό της σχεδιασμό η ΠΟΣΥΠ θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της!

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Υφυπουργού κας Ζαχαράκη, διότι είναι πλέον εκτεθειμένη και η ίδια!

Φτάνει πια, υπάλληλοι και Υπηρεσίες έχουμε καταναλώσει όρια και αντοχές!

 

                                                           Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                            ΓΙΩΡΓΟΣΠΕΓΚΑΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτητές
Πανελλήνιες 2026: Οι «εικονικοί» εισακτέοι, οι πραγματικοί αποκλεισμοί και η αργή αποψίλωση των δημόσιων Πανεπιστημίων
Ίσως, τελικά, το πραγματικό ερώτημα των Πανελλαδικών του 2025 να μην είναι πόσοι θα εισαχθούν στα πανεπιστήμια. Ίσως το κρίσιμο ερώτημα να είναι...
Πανελλήνιες 2026: Οι «εικονικοί» εισακτέοι, οι πραγματικοί αποκλεισμοί και η αργή αποψίλωση των δημόσιων Πανεπιστημίων
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 με το μάθημα της Έκθεσης
Τα κριτήρια επιλογής των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στη Φυσική
Τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής θα πρέπει να μοιάζουν με ένα νέο έργο ή με ένα πραγματικό πρόβλημα
Τα κριτήρια επιλογής των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στη Φυσική
Πανελλαδικές - πανελλήνιες 2026
Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές και τα στατιστικά των αναβαθμολογήσεων
Τα στατιστικά των βαθμολογιών δείχνουν ότι το 2021 μόλις το 22,77% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Έκθεση, ενώ το 77,23% πέτυχε βαθμό πάνω...
Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές και τα στατιστικά των αναβαθμολογήσεων