Υπαλληλοι Υπουργείου Παιδείας: Άστοχες, ανεδαφικές και αλλοπρόσαλλες οι εγκύκλιοι για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών μέσα στον Αύγουστο!
ΠΟΣΥΠ: Είναι σίγουρο ότι ο ανωτέρω σχεδιασμός θα αποτύχει παταγωδώς διότι αφενός αρχές Αυγούστου δεν μπορείς να τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά, έχει γίνει το πείραμα και παλαιότερα και ναυάγησε και αφετέρου εγείρονται σοβαρότατα θέματα νομιμότητας της διαδικασίας!

Σκληρή ανακοίνωση εναντίον της γενικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας κ.Αναστασίας Γκίκα που έχει αναστατώσει  τον κόσμο της δημόσιας εκπαίδευσης με τις εγκυκλίους της για τις  τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ- ΕΒΠ σε τις λειτουργικά κενά,  οι οποίες σχεδιάζονται αρχές Αυγούστου και όχι αρχές Σεπτεμβρίου, εξέδωσε σήμερα (και) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ)

Η ΠΟΣΥΠ καταγγέλει την κ. Γκίκα για άστοχους σχεδιασμούς και,  όπως και άλλες ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, εκτιμά ότι ο σχεδιασμός του υπουργέιου θα αποτύχει παταγωδώς, ενώ εγείρονται και σοβαρά θέματα νομιμότητας της όλης διαδικασίας.

Η ανακοίνωση:

Μετά από σειρά διοικητικών αστοχιών,  η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ κ. Γκίκα επανέρχεται και  με το 102504/Ν4/31-07-2020 έγγραφο της αναστατώνει για ακόμη μία φορά τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, διότι θυμήθηκε στις 31 Ιουλίου να ενδιαφερθεί για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας και καλεί σε προγραμματισμό αδειών με τον καλύτερο τρόπο (!), την τελευταία δηλαδή εργάσιμη ημέρα πριν την καλοκαιρινή άδεια εκατοντάδων συναδέλφων μας, με το αιτιολογικό των επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών που θα προκύψουν κατά το εν λόγω διάστημα και αφορούν σε εκπαιδευτικές διαδικασίες (!).

Βέβαια η Γενική Γραμματέας αναφέρεται στις υπηρεσιακές ανάγκες οι οποίες προκύπτουν από το 102027/ΓΔ3/30-07-2020 έγγραφο της και αφορούν στις ¨Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ- ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά¨,  οι οποίες σχεδιάζονται αρχές Αυγούστου και όχι αρχές Σεπτεμβρίου κατά παρέκκλιση της κανονικότητας και της νομιμότητας!

Είναι σίγουρο ότι ο ανωτέρω σχεδιασμός θα αποτύχει παταγωδώς διότι αφενός αρχές Αυγούστου δεν μπορείς να τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά, έχει γίνει το πείραμα και παλαιότερα και ναυάγησε και αφετέρου εγείρονται σοβαρότατα θέματα νομιμότητας της διαδικασίας!

Ρωτάμε λοιπόν την κ. Γκίκα πως θα γίνουν οι τοποθετήσεις:

  • Θα λειτουργήσουν και θα συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων;
  • Η ειδοποιηθούν οι χιλιάδες υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών,  από την κ. Γκίκα;
  • Θα υπάρξει πρόβλημα αν κάποιοι προσβάλουν την διαδικασία, διότι δεν ενημερώθηκαν και δεν υπέβαλλαν αίτηση τοποθέτησης;
  • Θα ανακληθούν οι άδειες διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών των ΠΥΣΠΕ- ΠΥΣΔΕ;
  • Θα ανακληθούν οι άδειες διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στο τμήμα προσωπικού;
  • Θα δεχτούν εκπαιδευτικοί μέλη των ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ να συμμετέχουν στην διαδικασία, όταν γνωρίζουν ότι σε λίγες μέρες θα έχουν αντικατασταθεί;
  • Θα ερωτηθεί η Πυθία για το πώς θα υπολογιστούν τα λειτουργικά κενά αφού μεταβάλλονται από τις μεταγραφές του Σεπτεμβρίου και τι γίνεται με τα χιλιάδες έκτακτα που θα προκύψουν αρχές Σεπτεμβρίου από ασθένειες, εγκυμοσύνες, γονικές άδειες, κ.α.;
  • Θα ξανατρέξουμε το σύστημα και αν ναι, έχουν υπολογιστεί οι παρενέργειες;
  • Θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών, όπως αυτές στις Ομοσπονδίες;

Ρωτάμε επίσης την κ. Γκίκα,  οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών αποτελούν εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ισχυρίζεται στο έγγραφο της ή αμιγώς διοικητική διαδικασία; Χαρακτηριστικό και αυτό της αντίληψης των διοικητικών διαδικασιών!

Η ΠΟΣΥΠ καταγγέλλει και τις δύο ανωτέρω εγκυκλίους της Γενικής Γραμματέως, ως άστοχες, ανεδαφικές και αλλοπρόσαλλες!

Είναι δε  χαρακτηριστικό ότι και στις δύο εγκυκλίους δεν υπάρχει το όνομα υπηρεσιακού παράγοντα για πληροφορίες!

Ζητάμε την άμεση απόσυρση τους και δηλώνουμε ότι  αν η Γενική Γραμματέας επιμείνει στον ανεδαφικό της σχεδιασμό η ΠΟΣΥΠ θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της!

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Υφυπουργού κας Ζαχαράκη, διότι είναι πλέον εκτεθειμένη και η ίδια!

Φτάνει πια, υπάλληλοι και Υπηρεσίες έχουμε καταναλώσει όρια και αντοχές!

 

                                                           Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                            ΓΙΩΡΓΟΣΠΕΓΚΑΣ

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θεωρεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές αναλώσιμους», σημειώνεται μεταξύ...
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Κοροϊδία του υπουργείο για άδειες ευπαθών ομάδων και προσλήψεις
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία
Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζήτησε να μην κληθεί κανείς διευθυντής σχολείου για κατάθεση σε Αστυνομικό Τμήμα, αίτημα που η εισαγγελέας δεν δέχτηκε
Καταλήψεις σχολείων: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Εισαγγελία