ΣΑΚΕΑ: Να εξαιρεθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ΑμεΑ από την υποχρεωτική υπηρέτηση της οργανικής θέσης
«Πολλοί εκπαιδευτικοί θα αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους για τουλάχιστον δύο έτη», σημειώνει ο ΣΑΚΕΑ σε ανοιχτή επιστολή - παρέμβαση

Μεγάλα προβλήματα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία και οι εκπαιδευτικοί γονείς τέκνων με αναπηρία, ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή - παρέμβαση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (Σ.Α.Κ.Ε.Α) πολλοί εκπαιδευτικοί θα αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους για τουλάχιστον δύο έτη.

Ο ΣΑΚΕΑ, με την επιστολή του, ζητά να εξαιρεθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί με αναπηρία άνω του 67% και οι εκπαιδευτικοί γονείς τέκνων με αναπηρία άνω του 67% από την υποχρεωτική υπηρέτηση της οργανικής τους θέσης, ανεξαρτήτως πάθησης ή χαρακτηρισμού πάθησης σε μόνιμη ή μη μόνιμη.

Αναλυτικά η επιστολή του ΣΑΚΕΑ:

Αξιότιμες/οι Κυρίες/Κύριοι

Ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε το μέγεθος των προβλημάτων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία καθώς και οι εκπαιδευτικοί γονείς τέκνων με αναπηρία, πολλοί από τους οποίους θα αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους για τουλάχιστον δύο έτη.

Θεωρώντας αυτονόητη την ανάγκη να καταβληθεί κάθε προσπάθεια στήριξης των ειδικών αυτών ομάδων εκπαιδευτικών από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά πρωτίστως από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής ζητά να εξαιρεθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί με αναπηρία άνω του 67% καθώς και οι εκπαιδευτικοί γονείς τέκνων με αναπηρία άνω του 67% από την υποχρεωτική υπηρέτηση της οργανικής τους θέσης, ανεξαρτήτως πάθησης ή χαρακτηρισμού πάθησης σε μόνιμη ή μη μόνιμη.

Με εκτίμηση

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ