Κ. Μάρκου: Ομοιότητες του νομοσχεδίου Κεραμέως με τις σκληρότερες πολιτικές κοινωνικής λεηλασίας της περιόδου 2012-2015
Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο Κώστας Μάρκου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, για το νομοσχέδιο στην Ιδιωτική Εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας.

Τοποθετούμενος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που συνιστά πλέον νόμο του κράτους, o βουλευτής Κώστας Μάρκου ζήτησε συγνώμη  για την έντονη αντίδρασή του την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, η οποία όπως ανέφερε έδωσε αφορμή για ερμηνείες που δεν υπήρχαν στην πρόθεσή του. Εξήγησε δε, ότι έχασε την ψυχραιμία του εξαιτίας  μιας χυδαίας και ασύγγνωστης προσβολής από βουλευτή του ΚΙΝΑΛΛ.

Αναφερόμενος στο Ν/Σ ο κ. Μάρκου εντόπισε ομοιότητες με τις σκληρότερες πολιτικές κοινωνικής λεηλασίας της περιόδου 2012-2015 και στον τομέα της Εκπαίδευσης, όπως και με τον τρόπο που οικοδόμησαν την ιδιωτική εκπαίδευση η Θάτσερ και οι συνεχιστές των πολιτικών της.

 Με επιχείρημα το δικαίωμα των γονιών να επιλέγουν σχολείο για τα παιδιά τους, η κα Κεραμέως, όπως ακριβώς και η «Σιδηρά Κυρία», οικοδομεί ένα τοπίο στην ιδιωτική εκπαίδευση που βασικό στόχο και κίνητρο έχει όχι τη βελτίωση της εκπαίδευσης, των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων, αλλά τη μεγιστοποίηση του κέρδους σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών. Υπερτιμολογήσεις, άθλιες εργασιακές σχέσεις, υπερβολικές αμοιβές για τα στελέχη των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, συντηρητικό έως και αντιδραστικό πρόγραμμα σπουδών.

Κλείνοντας με έναν προσωπικό τόνο, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε από βήματος της Βουλής την παραίτησή του την επόμενη αμέσως μέρα από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ). Αιτία η εξαγγελθείσα κατάθεση τροπολογίας από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια που καταργεί το εξαιρετικά χρήσιμο αυτό όργανο, ώστε να τον θέσει εκποδών. Η τακτική αυτή δεν είναι καινούργια στην Νέα Δημοκρατία, που επιλέγει να καταργεί και να επανασυστήνει κρατικές λειτουργίες, ώστε να ελέγχει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού.  Μετά ταύτα, ο κ. Μάρκου αποφάσισε να τον διευκολύνει, στην προσπάθεια να συνεχιστεί το ιδιαίτερα παραγωγικό και πέραν μικροκομματικών σκοπιμοτήτων έργο του Συμβουλίου, από εκεί που το άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

H ομιλία του κ. Μάρκου σε βίντεο: 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το ΤΕΛΙΚΟ Μητρώο Ωφελουμένων - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ GOLEARN

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νεκτάριος Φαρμάκης
Νεκτάριος Φαρμάκης: Εξασφαλισμένη η μεταφορά 509 μαθητών Ειδικής Αγωγής στην Αχαΐα
Τα επίσημα στοιχεία για τα σχολικά δρομολόγια στην Αχαΐα παρουσίασε στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης
Νεκτάριος Φαρμάκης: Εξασφαλισμένη η μεταφορά 509 μαθητών Ειδικής Αγωγής στην Αχαΐα
ilikiomeni
Ξυλοδαρμός 82χρονου από τη σύζυγό του : «Έχει γκομενιλίκια και θέλει να με πετάξει έξω από το σπίτι»
«Έχει γκομενιλίκια και θέλει να με πετάξει έξω από το σπίτι» – Τι υποστήριξε η 77χρονη που κατηγορήθηκε ότι ξυλοκόπησε τον 82χρονο σύζυγό της
Ξυλοδαρμός 82χρονου από τη σύζυγό του : «Έχει γκομενιλίκια και θέλει να με πετάξει έξω από το σπίτι»
ΔΥΠΑ
EKTAKTO: Κλείνουν οι θέσεις στο VOUCHER ΔΥΠΑ 750€ - Που έχει ανοικτές
Κλείνουν οι θέσεις για τους ωφελούμενους του Voucher της ΔΥΠΑ - ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ Υπάρχουν ανοικτές ώστε να ξεκινήσετε άμεσα - Ξεκινήστε πρώτοι για να πάρετε...
EKTAKTO: Κλείνουν οι θέσεις στο VOUCHER ΔΥΠΑ 750€ - Που έχει ανοικτές