ΣΕΠΕ «Σωκράτης»: Απαράδεκτες και υπονομευτικές οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ σσχετικά με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καταγγελία

Με τις μαζικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων ημερών και με αποκορύφωση τη συγκέντρωση της 9ης Ιουλίου, τα συνδικάτα και οι φορείς του λαϊκού κινήματος διατρανώσανε την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο-τερατούργημα για τις διαδηλώσεις, κάνοντας σαφές ότι οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στον γύψο, ότι κάθε απόπειρα τρομοκρατίας και απαγορεύσεων θα μείνει στα χαρτιά!

Μολοταύτα, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, σε ρόλο εκπροσώπου της κυβέρνησης,  σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε ανερυθρίαστα ότι «θα εφαρμόσει όσα προβλέπει ο νόμος», επιχειρηματολογώντας μάλιστα ότι «ως δημόσιος λειτουργός δεν του επιτρέπεται να κάνει τον αντάρτη».  

Η τοποθέτηση του πρόεδρου της ΑΔΕΔΥ είναι σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση που πήρε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ (στις 3/7)  ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο που χτυπά το δικαίωμα στη διαδήλωση. Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρη: «Η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα μείνει στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα». 

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ πέρα από το γεγονός ότι λειτουργεί υπονομευτικά απέναντι στην προσπάθεια των εργαζομένων να ακυρώσουν στην πράξη τον κατάπτυστο νόμο, λειτουργεί σαφώς ενάντια στους σκοπούς και τις επιδιώξεις της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στις στοιχειώδεις δημοκρατικές λειτουργίες του συνδικάτου, ενάντια στις αποφάσεις που πλειοψηφικά λαμβάνονται. Για τη στάση του αυτή είναι υπόλογος απέναντι στους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε τη στάση του και καλούμε τα σωματεία να πάρουν απόφαση που να καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη τοποθέτηση του εν λόγω εκπροσώπου των εργαζομένων στην ΑΔΕΔΥ, που υπονομεύει το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ακυρώσουμε τον νόμο στην πράξη, παραμερίζοντας τσιράκια και φωνές του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αριστ
Για «κλίμα αυταρχισμού και εκφοβισμού» κατά του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ μιλούν οι πανεπιστημιακοί των Καλών Τεχνών
Μέτωπο αλληλεγγύης από την ΑΣΚΤ: Καταγγελία για «συνδικαλιστικές διώξεις» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Για «κλίμα αυταρχισμού και εκφοβισμού» κατά του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ μιλούν οι πανεπιστημιακοί των Καλών Τεχνών
diamantopoulou.jpg
Πολιτικός γρίφος από τη Διαμαντοπούλου για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ - Όχι συνεργασία πριν τις εκλογές – Μετά όμως;
Διαμαντοπούλου για συνεργασίες: Διευκρίνιση ή άνοιγμα παραθύρου για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ;
Πολιτικός γρίφος από τη Διαμαντοπούλου για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ - Όχι συνεργασία πριν τις εκλογές – Μετά όμως;
πανελλαδικες
Πανελλαδικές εξετάσεις: Παράταση στα ειδικά μέτρα για τους πληγέντες των Τεμπών
Πανελλαδικές εξετάσεις: Παράταση έως το 2028 των ευεργετικών ρυθμίσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους πληγέντες της τραγωδίας των Τεμπών
Πανελλαδικές εξετάσεις: Παράταση στα ειδικά μέτρα για τους πληγέντες των Τεμπών