Η ΟΛΜΕ για την καταγγελία της Ένωσης Γονέων Νάουσας κατά εκπαιδευτικών για τα θρησκευτικά
Ανακοίνωση

Σε άλλες εποχές, που νομίζαμε ότι αφήσαμε πίσω με την Μεταπολίτευση, μας γύρισε η κλήση για ένορκη κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας όλων των Διευθυντών και Διευθυντριών των Δημοτικών, των Γυμνασίων και του Λυκείου του Δήμου Νάουσας. Ο λόγος ήταν ότι διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία τους, όπως προβλέπουν τα “νέα αναλυτικά προγράμματα” και οι φάκελοι μαθήματος 2018-2019.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας, κατέθεσε επιστολή καταγγελίας στην Εισαγγελία Βέροιας με αναφορά στους Διευθυντές των σχολείων και κατ’ επέκταση και στους συνάδελφους-φισσες θεολόγους και δασκάλους-ες, που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως περιέχεται στο αναλυτικό πρόγραμμα που τους απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος δημοσίου υπαλλήλου!

Με βάση αυτή την επιστολή η Εισαγγελία Βέροιας διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Έτσι, κλήθηκαν να καταθέσουν οι τρεις πρώτοι διευθυντές Γυμνασίων ως μάρτυρες.

Η καταγγελία από την Ένωση στην Εισαγγελία σε βάρος των εκπαιδευτικών και των Διευθυντών των σχολείων αποτελεί μια ακραία προσπάθεια εκφοβισμού των συναδέλφων με στόχο την ποινικοποίηση της σχολικής ζωής και τον περιορισμό της παιδαγωγικής ελευθεριας.

Καλούμε την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες Διευθύνσεις να προχωρήσουν άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να αρχειοθετηθεί η καταγγελία κατά των συναδέλφων διευθυντών και διδασκόντων. Τους καλούμε να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση ενάντια στην ποινικοποίηση της σχολικής ζωής που αναστατώνει στο έπακρο τη σχολική κοινότητα. Επιπλέον, στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
Γροιλανδία: Νέες απειλές Τραμπ, έκτακτη σύνοδος ΕΕ και σενάρια δασμών 93 δισ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει ενότητα και στήριξη προς τη Δανία, ενώ εξετάζει σκληρά αντίποινα απέναντι στις αμερικανικές πιέσεις για την απόκτηση της...
Γροιλανδία: Νέες απειλές Τραμπ, έκτακτη σύνοδος ΕΕ και σενάρια δασμών 93 δισ. ευρώ
εκπαιδευτικοι
Τρίπολη, 21 Γενάρη: όταν το πειθαρχικό γίνεται μήνυμα προς όλη την εκπαίδευση
Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, το δικαίωμα στην απεργία σέρνεται ανοιχτά σε πειθαρχικό "εκπαιδευτικοδικείο".
Τρίπολη, 21 Γενάρη: όταν το πειθαρχικό γίνεται μήνυμα προς όλη την εκπαίδευση
αμφιθεατρο
«Όμηροι» 400.000 απόφοιτοι πρώην ΤΕΙ: Επτά χρόνια χωρίς αντιστοίχιση πτυχίων και εκατομμύρια σε πρόστιμα για το Δημόσιο
Δελτίο Τύπου του Σύλλογος Αποφοίτων & Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης καταγγέλλει κυβερνητική αδιαφορία και ζητά άμεση θεσμική λύση
«Όμηροι» 400.000 απόφοιτοι πρώην ΤΕΙ: Επτά χρόνια χωρίς αντιστοίχιση πτυχίων και εκατομμύρια σε πρόστιμα για το Δημόσιο