Νόμος για πολύτεκνους εκπαιδευτικούς: Ο ένας εκπαιδευτικός πατάει πάνω στον άλλο;
Απάντηση πολύτεκνης εκπαιδευτικού σε κείμενο εκπαιδευτικών που εστάλη στο alfavita.gr με το οποίο ζητούν την απόσυρση του τελευταίου νόμου για τους πολύτεκνους

Μόλις διάβασα το δημοσίευμα με τις υπογραφές των αγαπητών συναδέλφων εναντίον του τελευταίου νόμου, ο οποίος ευνοεί τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς. Δεν σας κρύβω πως αισθάνθηκα ντροπή (Δείτε περισσότερα εδώ: Να αποσυρθεί ο νόμος που αφορά στις τοποθετήσεις των πολύτεκνων εκπαιδευτικών).

Είμαι πολύτεκνη μητέρα και εκπαιδευτικός. Μεγάλωσα σε οικογένεια με δύο παιδιά και πάντα ήθελα να αποκτήσω τέσσερα η ίδια.

Ζω καθημερινά τις δυσκολίες και τις αγωνίες της ανατροφής τεσσάρων παιδιών που είναι πολλαπλάσιες του ενός ή των δύο και μάλιστα με εκθετική μορφή.

Οι οικονομικές ανάγκες, οι μετακινήσεις, η εκπαιδευτική στήριξη, ο χρονικός περιορισμός και η απίστευτη κόπωση. Δεν γεύομαι τα συνταξιοδοτικά προνόμια των παλαιών ασφαλισμένων  και ας έχω με τα πλασματικά εικοσαετία το 2010. Δεν διορίστηκα ως πολύτεκνη αλλά με διαγωνισμό ΑΣΕΠ το 2003. Είμαι 46 ετών και είχα και προηγούμενη εργασιακή εμπειρία.

Δεν πήρα επιδόματα τεσσάρων παιδιών διότι και ο σύζυγός μου ήταν δημόσιος υπάλληλος και δεν είχαμε δικαίωμα. Βγήκα πολλές φορές λειτουργικά υπεράριθμη εντός νομού και μετακινήθηκα σε πολλά σχολεία. Έκανα και κάνω κανονικά υπηρεσίες στην αυλή. Ακολουθώ και συμμετέχω στις σχολικές εκδηλώσεις. Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί είναι δεν είναι 3 σε κάθε νομό και οι περισσότεροι είναι τακτοποιημένοι.

Λυπάμαι ειλικρινά για την αντισυναδελφική να μη πω ανθελληνική αυτή αντίδραση. Θα ήταν προτιμότερο να στραφούν εναντίον όλων εκείνων που επί σειρά ετών μετακινούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας και το δικό τους και να παραχωρήσουν με αρχοντιά τα προνόμια σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Διδάσκουμε στην ειδική αγωγή πως πρέπει να βοηθάμε τους πιο αδύναμους και πως αυτό είναι ισότητα αλλά μόλις πρόκειται για θέσεις ο ένας εκπαιδευτικός πατάει πάνω στο πτώμα του άλλου. Μόνο που κάτω από τον πολύτεκνο εκπαιδευτικό έχει και τέσσερα τουλάχιστον ανήλικα τέκνα.

Λυπάμαι γιατί χάθηκε το ήθος από την εκπαίδευση.

(Το όνομα της εκπαιδευτικού είναι στη διάθεση του alfavita.gr)

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Ζέρβας: "Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν...
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε