Νόμος για πολύτεκνους εκπαιδευτικούς: Ο ένας εκπαιδευτικός πατάει πάνω στον άλλο;
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Απάντηση πολύτεκνης εκπαιδευτικού σε κείμενο εκπαιδευτικών που εστάλη στο alfavita.gr με το οποίο ζητούν την απόσυρση του τελευταίου νόμου για τους πολύτεκνους

Μόλις διάβασα το δημοσίευμα με τις υπογραφές των αγαπητών συναδέλφων εναντίον του τελευταίου νόμου, ο οποίος ευνοεί τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς. Δεν σας κρύβω πως αισθάνθηκα ντροπή (Δείτε περισσότερα εδώ: Να αποσυρθεί ο νόμος που αφορά στις τοποθετήσεις των πολύτεκνων εκπαιδευτικών).

Είμαι πολύτεκνη μητέρα και εκπαιδευτικός. Μεγάλωσα σε οικογένεια με δύο παιδιά και πάντα ήθελα να αποκτήσω τέσσερα η ίδια.

Ζω καθημερινά τις δυσκολίες και τις αγωνίες της ανατροφής τεσσάρων παιδιών που είναι πολλαπλάσιες του ενός ή των δύο και μάλιστα με εκθετική μορφή.

Οι οικονομικές ανάγκες, οι μετακινήσεις, η εκπαιδευτική στήριξη, ο χρονικός περιορισμός και η απίστευτη κόπωση. Δεν γεύομαι τα συνταξιοδοτικά προνόμια των παλαιών ασφαλισμένων  και ας έχω με τα πλασματικά εικοσαετία το 2010. Δεν διορίστηκα ως πολύτεκνη αλλά με διαγωνισμό ΑΣΕΠ το 2003. Είμαι 46 ετών και είχα και προηγούμενη εργασιακή εμπειρία.

Δεν πήρα επιδόματα τεσσάρων παιδιών διότι και ο σύζυγός μου ήταν δημόσιος υπάλληλος και δεν είχαμε δικαίωμα. Βγήκα πολλές φορές λειτουργικά υπεράριθμη εντός νομού και μετακινήθηκα σε πολλά σχολεία. Έκανα και κάνω κανονικά υπηρεσίες στην αυλή. Ακολουθώ και συμμετέχω στις σχολικές εκδηλώσεις. Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί είναι δεν είναι 3 σε κάθε νομό και οι περισσότεροι είναι τακτοποιημένοι.

Λυπάμαι ειλικρινά για την αντισυναδελφική να μη πω ανθελληνική αυτή αντίδραση. Θα ήταν προτιμότερο να στραφούν εναντίον όλων εκείνων που επί σειρά ετών μετακινούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας και το δικό τους και να παραχωρήσουν με αρχοντιά τα προνόμια σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Διδάσκουμε στην ειδική αγωγή πως πρέπει να βοηθάμε τους πιο αδύναμους και πως αυτό είναι ισότητα αλλά μόλις πρόκειται για θέσεις ο ένας εκπαιδευτικός πατάει πάνω στο πτώμα του άλλου. Μόνο που κάτω από τον πολύτεκνο εκπαιδευτικό έχει και τέσσερα τουλάχιστον ανήλικα τέκνα.

Λυπάμαι γιατί χάθηκε το ήθος από την εκπαίδευση.

(Το όνομα της εκπαιδευτικού είναι στη διάθεση του alfavita.gr)

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων
Αντιδράσεις στην Αυτοδιοίκηση: Γιατί ο Χάρης Δούκας παρομοιάζει τις νέες ρυθμίσεις με τις υπηρεσίες των υπουργείων
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων
ρεθ
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου
Ρέθυμνο: Όταν η Χημεία της θάλασσας γίνεται Τέχνη στη Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου
Εκπαιδευτικοί
Αναθεώρηση του ΦΕΚ ζητούν οι εκπαιδευτικοί: Να διδάσκουν την Ιστορία Β΄ Γυμνασίου και Β΄ Λυκείου οι καθηγητές Ξένων Γλωσσών
Γιατί οι ξενόγλωσσοι κλάδοι είναι καταλληλότεροι για τη Μεσαιωνική και Νεότερη Ιστορία
Αναθεώρηση του ΦΕΚ ζητούν οι εκπαιδευτικοί: Να διδάσκουν την Ιστορία Β΄ Γυμνασίου και Β΄ Λυκείου οι καθηγητές Ξένων Γλωσσών
χαμο
Ανατολική Αττική: Ένας χρόνος γόνιμης συνεργασίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τα μετρήσιμα αποτελέσματα της σύμπραξης ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής και «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ανατολική Αττική: Ένας χρόνος γόνιμης συνεργασίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»