Πειραιάς: Αντιδρούν οι γονείς για τοποθέτηση προκάτ αιθουσών σε νηπιαγωγεία
Αντιδράσεις Συλλόγου Γονέων και Εκπαιδευτικών για την τοποθέτηση 2 προκάτ αιθουσών στον προαύλιο χώρου 52ο & 13ο νηπιαγωγείων Πειραιά
Αντιδράσεις Συλλόγου Γονέων και Εκπαιδευτικών για την τοποθέτηση 2 προκάτ αιθουσών στον προαύλιο χώρου 52ο & 13ο νηπιαγωγείων Πειραιά.
 
Η ανακοίνωση του κοινού συμβουλίου σχολικής κοινότητας των συστεγαζόμενων σχολείων.Σας γνωστοποιούμε την αντίθεση μας στην τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στον προαύλιο χώρο των παραπάνω σχολείων για τις ανάγκες εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης,καθώς έχουν καλυφθεί πλήρως οι εγγραφές όλων των νηπίων-προνηπίων που ανήκουν στα νόμιμα σχολικά όρια των νηπιαγωγείων και υπάρχουν ακόμα 4 κενές θέσεις.¨Αλλωστε σύμφωνα με το νόμο (Προεδρικό Διάταγμα 11/6/2020) που ορίζει 25 παιδιά ανα τάξη ο ζωτικός χώρος του προάυλιου χώρου θα είναι άκρως απαραίτητος για τον προαυλισμό 50 παιδιών καθώς πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους,αφού σύμφωνα με το νόμο τα διαλείμματα είναι κοινά.
 
Επισημάνουμε ότι για την απόφαση τοποθέτησης αιθουσών στα συγκεκριμένα σχολεία δεν υπήρξε καμία απολύτως σοβαρή και τεκμηριωμένη αιτιολογία-πρόταση ούτε απο το Δήμο Πειραιά ούτε απο την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά.Τα σχολεία μας λοιπόν δεν προτάθηκαν απο κανένα Δημόσιο φορέα(Δήμο-Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά) καθώς η Αντιδήμαρχος παιδείας δια βιου μάθησης και σχολικών κτιρίων Πειραιά κυρία Αλιγιζάκη Ασπασία μας διαβεβάιωσε προφορικά τη Δευτέρα 29/6/2020 ότι υπάρχει το ΦΕΚ 455/8/8/2019 και το θεμα έχουν αναλάβει οι ΚΤΥΠ.Σύμφωνα όμως με ερώτηση που θέσαμε σε δικηγόρο μας διαβεβαίωσε ότι για την τοποθέτηση αιθουσών οι αποφάσεις παίρνονται απο κοινού τόοσο απο το Δήμο όσο και απο την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά..
 
Σας καλούμε και απαιτούμε λοιπόν να πάρετε θέση απαντώντας  γραπτώς στα ερωτήματα μας:
Ποιός πρότεινε-επέτρεψε και ποιός προώθησε την όλη αυτή διαδικασία τοποθέτησης προκατ(απαράδεκτων,ακατάλληλων,προσωρινών αιθουσών αφού δεν έχουν μόνιμη θέση αλλά προσωρινή για 4 χρόνια).
 
Επειδή κανένας απο τους αρμόδιους φορείς δεν έδειξε την πρέπουσα ευαισθησία για τα παιδιά μας και γι αυτά που μελλοντικά πρόκειται να 'ερθουν στο σχολείο μας εκφράσαμε την αντίρρηση μας τόσο εμείς όσο και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας συλλέγοντας τις υπογραφές που υπάρχουν στο πρακτικό μας.
 
Επειδή ήδη στον προαύλιο χώρο του εν λόγω σχολείου έχουν τεθεί σοβαροί περιορισμοί(στην κίνηση και στο παιχνίδι των παιδίων) δεδομένου ότι δεν υφίσταται επαρκής χώρος για τους ήδη υπάρχοντες μαθητές,πόσο μάλλον δε για τους επιπλέον 50 που πρόκειται να έρθουν.
 
Επειδή η τοποθέτηση επιπλέον αιθουσών ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ (6) ετών -γιατί ως γνωστόν στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερον του προσωρινού- θα συρρικνώσει ασφυκτικά τον ελεύθερο χώρο στο προαύλιο του σχολείου μας και σίγουρα δεν θα είναι επαρκής και σύμφωνος με οριζόμενα στο ίδιο άρθρο 220 παρ. 6 του Ν.4610/2019 το οποίο επιτάσσει « ο εναπομείναντας χώρος να αντιστοιχεί σε τουλάχιστον δύο (2) τ.μ. ανά μαθητή» στην περίπτωση του σχολείου μας ο εναπομείνας προαύλιος χώρος για τους μαθητές του νηπιαγωγείου ελαχιστοποιείται με άμεση συνέπεια την απειλή της ασφάλειας των παιδιών από την πρόκληση ατυχημάτων λόγω συνωστισμού-COVID 19 και θα δημιουργηθεί ψυχολογική ανισότητα.Δηλαδή κάποια παιδιά θα φοιτούν σε κατάλληλους χώρους του σχολείου(ήδη ιδρυμένο νηπιαγωγείο)ενώ κάποια αλλα θα φοιτούν στα προκατ.Αυτό θα προκαλέσει αντιδράσεις και θα δυσκολέψει την εύρυθμη λειτουργία όλου του σχολικού συγκροτήματος.
 
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να μας γνωστοποιήσετε καθώς και να μας προσκομίσετε επικυρωμένο αντίγραφο με τις σχετικές εγκρίσεις απο τους αρμόδιους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την τεχνική μελέτη καθώς γνωρίζουμε οτι στο χώρο του σχολείου επιτράπηκε η είσοδος άγνωστων-ιδιωτικών συνεργείων 3 φορές εως τώρα.
 
Παρακαλούμε την απάντηση σας άμεσα γιατί θα προβούμε σε αναγκαίες νομικές κινητοποιήσεις,καθώς ως κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουμε οικόπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν με σωστές προδιαγραφές μαθητές 4 & 5 ετών και όχι να στριμωχτούν σε τσίγκινα κοτέτσια με ισότιμες συνθήκς φοίτησης ενόψει COVID 19!!!
Απαιτούμε να υπάρχει ποιότητα εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά,αφού εάν τοποθετηθούν αυτές οι αίθουσες, κανένας γονιός δεν θα θέλει να φοιτήσει το παιδί του σε αυτές αφου σε σύγκριση με το υπάρχων κτίσμα την ανομοιομορφία και την ανισότητα που θα υπάρξει.
 
Συνέπώς καταλαβαίνουμε ότι τα σχολεία που θα έχουν μεγάλους αύλιους χώρους θα τιμωρούνται με την τοποθέτηση προκατ...
 
Είμαστε στη δίαθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση
 
Ειρήνη Σεκερτζή 6950219231
Φλώρα Δουκέρη 6976321208

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Για Φεβρουάριο πάει το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Φοιτητές-Ιωάννινα: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Φοιτητές-Ιωάννινα: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Νέα κινητοποίηση φοιτητών στα Ιωάννινα ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Φοιτητές-Ιωάννινα: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Εισαγωγή σε ΑΕΙ: Αναφορά Κεφαλίδου για ένταξη μαθητών στο ποσοστό 5%
Εισαγωγή σε ΑΕΙ: Αναφορά Κεφαλίδου για ένταξη μαθητών στο ποσοστό 5%
Την ένταξη των μαθητών με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στον πίνακα του 5% με τις κατηγορίες αποφοίτων...
Εισαγωγή σε ΑΕΙ: Αναφορά Κεφαλίδου για ένταξη μαθητών στο ποσοστό 5%
Υπόθεση Μπεκατώρου-ΠΚΣ: Η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα
Υπόθεση Μπεκατώρου-ΠΚΣ: Η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα
Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ, η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα στήριξης στην ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου - Καταγγελία και για...
Υπόθεση Μπεκατώρου-ΠΚΣ: Η ΔΑΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταψήφισε ψήφισμα
ΑΕΙ: Συνάντηση συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο
ΑΕΙ: Συνάντηση συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο
«Οι Σύλλογοι Μελών ΔΕΠ θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση του Δημόσιου, Δωρεάν και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου και για αυτό το σκοπό θα...
ΑΕΙ: Συνάντηση συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο