Εκδήλωση με θέμα «Ανοικτοί Διάλογοι για την συμπεριληπτική σεξουαλική εκπαίδευση»
Αναγκαίο να ξεκινήσει ένας διάλογο για το περιεχόμενο και τις θεματικές της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης - Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 17:00

Οι ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ, το ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, οι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, η οργάνωση ΑΣΦΑΛΗ ΞΕΝΟΙΑΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ (ΑΞΕΠΤ) ,η Intersex Greece και η Πολυπολιτισμική Ομπρέλα Ξάνθης σας προσκαλούν σε ένα δημόσιο διάλογο σχετικά με την αναγκαιότητα της συμπεριληπτικής σεξουαλικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η σεξουαλική εκπαίδευση βασίζεται στα παγκόσμια αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά στο δικαίωμα της ενημέρωσης και συμβάλλει αποφασιστικά στην προαγωγή της σεξουαλικής υγείας.

Εξοπλίζει και ενδυναμώνει σταδιακά τα παιδιά και τους νέους με πληροφορίες, δεξιότητες και θετικές αξίες, ώστε να μπορούν να κατανοούν και να απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητά τους, να δημιουργούν ασφαλείς σχέσεις που να τους γεμίζουν συναισθηματικά και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δική τους σεξουαλική υγεία και ευημερία αλλά και των άλλων ανθρώπων (WHO, UNESCO).

Ωστόσο, η αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, τα υψηλά ποσοστά εφηβικών κυήσεων και εκτρώσεων, τα περιστατικά έμφυλης βίας ή ομοφοβίας που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και που πολλές φορές έχουν ως θύματα ανηλίκους, αποτελούν ορισμένους μόνο από τους αρνητικούς δείκτες της σεξουαλικής υγείας, που προβληματίζουν έντονα.

Θεωρούμε, αναγκαίο να ξεκινήσουμε έναν διάλογο για το περιεχόμενο και τις θεματικές της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης.

Αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε ελεύθερους ανθρώπους πάνω σε αποσπασματική αλήθεια, σας καλούμε σε ανοιχτό διάλογο, ώστε συλλογικά να προσπαθήσουμε να συνδημιουργήσουμε ένα σύγχρονο λόγο για τη σεξουαλικότητα και τον έρωτα που θα έχει απήχηση στους νέους ανθρώπους, αλλά και σε όλες/όλους μας.

Δείτε την εκδήλωση εδώ

afisa_1.jpg

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

 

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Πτυχία: Πρόταση 27 φορέων και ενώσεων για την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με ΑΕΙ
Πτυχία: Πρόταση 27 φορέων και ενώσεων για την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με ΑΕΙ
Οι αλλεπάλληλες μετονομασίες Τμημάτων Τ.Ε.Ι., που έλαβαν χώρα σε μια προσπάθεια επικαιροποίησης του επιστημονικού πεδίου που θεράπευαν, οδήγησαν σε...
Πτυχία: Πρόταση 27 φορέων και ενώσεων για την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ με ΑΕΙ