Εκδήλωση με θέμα «Ανοικτοί Διάλογοι για την συμπεριληπτική σεξουαλική εκπαίδευση»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αναγκαίο να ξεκινήσει ένας διάλογο για το περιεχόμενο και τις θεματικές της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης - Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 17:00

Οι ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ, το ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, οι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, η οργάνωση ΑΣΦΑΛΗ ΞΕΝΟΙΑΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ (ΑΞΕΠΤ) ,η Intersex Greece και η Πολυπολιτισμική Ομπρέλα Ξάνθης σας προσκαλούν σε ένα δημόσιο διάλογο σχετικά με την αναγκαιότητα της συμπεριληπτικής σεξουαλικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η σεξουαλική εκπαίδευση βασίζεται στα παγκόσμια αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά στο δικαίωμα της ενημέρωσης και συμβάλλει αποφασιστικά στην προαγωγή της σεξουαλικής υγείας.

Εξοπλίζει και ενδυναμώνει σταδιακά τα παιδιά και τους νέους με πληροφορίες, δεξιότητες και θετικές αξίες, ώστε να μπορούν να κατανοούν και να απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητά τους, να δημιουργούν ασφαλείς σχέσεις που να τους γεμίζουν συναισθηματικά και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δική τους σεξουαλική υγεία και ευημερία αλλά και των άλλων ανθρώπων (WHO, UNESCO).

Ωστόσο, η αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, τα υψηλά ποσοστά εφηβικών κυήσεων και εκτρώσεων, τα περιστατικά έμφυλης βίας ή ομοφοβίας που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και που πολλές φορές έχουν ως θύματα ανηλίκους, αποτελούν ορισμένους μόνο από τους αρνητικούς δείκτες της σεξουαλικής υγείας, που προβληματίζουν έντονα.

Θεωρούμε, αναγκαίο να ξεκινήσουμε έναν διάλογο για το περιεχόμενο και τις θεματικές της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης.

Αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε ελεύθερους ανθρώπους πάνω σε αποσπασματική αλήθεια, σας καλούμε σε ανοιχτό διάλογο, ώστε συλλογικά να προσπαθήσουμε να συνδημιουργήσουμε ένα σύγχρονο λόγο για τη σεξουαλικότητα και τον έρωτα που θα έχει απήχηση στους νέους ανθρώπους, αλλά και σε όλες/όλους μας.

Δείτε την εκδήλωση εδώ

afisa_1.jpg

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Παράλληλη στήριξη, ειδική αγωγή
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
Παράλληλη Στήριξη σε τροχιά ανατροπής – Τι σημαίνει η μεταφορά στα Τμήματα Ένταξης
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Μετατάξεις εκπαιδευτικών: «Άνοιγμα» για αποσπασμένους πενταετίας σε ΑΕΙ και εποπτευόμενους φορείς
Οδηγίες για Μετατάξεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών στους Φορείς Ανώτατης Εκπαίδευσης
Μετατάξεις εκπαιδευτικών: «Άνοιγμα» για αποσπασμένους πενταετίας σε ΑΕΙ και εποπτευόμενους φορείς