Εκπαιδευτικοί: Συνεχίζουμε με πολύμορφες κινητοποιήσεις! Σήμερα 24/6 παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΕΠ!
Πρόγραμμα δράσης

Ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»

Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!

Χαιρετίζουμε τις συγκεντρώσεις 23/6 εκπαιδευτικών, γονιών, ΕΛΜΕ, Συλλόγων Π.Ε. και επιστημονικών φορέων, που σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν ενάντια στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Σε μια σειρά πόλεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά Πρέβεζα, Ζάκυνθο, Κέρκυρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας εκατοντάδες εκπαιδευτικοί απαίτησαν να μην εφαρμοστούν τα νέα ωρολόγια προγράμματα, που καταργούν μια σειρά διδακτικά αντικείμενα και κλάδους. Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος καταδίκασε τις αλλαγές,  που εξαφανίζουν ότι είχε απομείνει από μαθήματα Γενικής Παιδείας από το Λύκειο και εντείνουν ακόμα περισσότερο τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα, που  οδηγούν σε απολύσεις χιλιάδες αναπληρωτές από τον Σεπτέμβριο και σε μόνιμη εργασιακή αβεβαιότητα και περιπλάνηση χιλιάδες μόνιμους συναδέλφους.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υποδέχθηκε με κλειστές πόρτες τους συγκεντρωμένους στην κινητοποίηση της Αθήνας, λοιδορώντας τους για ακόμα μια φορά!

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας το επόμενο διάστημα! Όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι κλάδοι ενάντια στην επίθεση, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

Τώρα είναι η ώρα για μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις! Όχι με τερτίπια και επικοινωνιακές φούσκες! Τώρα όλοι στο δρόμο!

Με τη συμμετοχή μας και την οργάνωση του αγώνα μας , όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία, να μην επιτρέψουμε να περάσουν οι αντιεπιστημονικές αλλαγές. Δυναμώνουμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις συλλογικές διαδικασίες, δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους μαθητές μας και τους γονείς, κόντρα στο συμβιβασμό των ηγεσιών σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά:

·       Τετάρτη 24/06 13:00, στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΕΠ!

·       Πέμπτη 25/06 19:30, όλοι στη διαδήλωση των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε. στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή! Αντίστοιχες διαδηλώσεις να πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας!

·       Συμμετέχουμε με αποφάσεις Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ την Πέμπτη 25/6 στις 14:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στις απολύσεις 40 χιλιάδων και πλέον αναπληρωτών που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες μαζί με τις συμβασιούχους στην καθαριότητα και τους γονείς. Τώρα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

·       Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 29/06 στις 11:00 στο Υπουργείο Παιδείας!

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                       Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                              Κοπριτέλης Απόστολος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR