ΔΑΚΕ ΔΕ Άρτας: Το σχολείο που ευαγγελίζεται η Κεραμέως έχει φέρει ανασφάλεια σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές
Σε ανοιχτό διάλογο με όλους τους φορείς «έτσι ώστε το σχολείο του μέλλοντος να το δημιουργήσει η ελληνική κοινωνία και όχι οι υπουργικές αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού παιδείας και των μυστικοσυμβούλων του» καλεί την υπουργό η ΔΑΚΕ ΔΕ νομού Άρτας

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην παιδεία, η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. νομού Άρτας

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ

•   Ότι τα μέλη της έχουν ελεύθερη σκέψη και κρίση και δεν είναι άβουλα όντα.

•   Ότι κύριο μέλημά της είναι η διασφάλιση της δημόσιας παιδείας. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται διαρκώς και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των μαθητών, καθώς και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

•   Ότι το σύγχρονο δημόσιο σχολείο που ευαγγελίζεται η Υπουργός Παιδείας προκύπτει μέσα από ουσιαστικό διάλογο, κύριο συστατικό της Δημοκρατίας, και όχι από αποφάσεις του τύπου «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

•   Ότι το σύγχρονο δημόσιο σχολείο που ευαγγελίζεται η Υπουργός Παιδείας έχει φέρει ανασφάλεια, αβεβαιότητα και φόβο σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές.

•   Ότι η στελέχωση του υπουργείου και του ΙΕΠ γίνεται από συμβούλους που προέρχονται από την διεύθυνση μεγάλων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και όχι από αυτούς που προέρχονται από τα δημόσια σχολεία.

•   Ότι το νομοσχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας για τα στελέχη εκπαίδευσης δεν συμπεριλαμβάνει στα συμβούλια επιλογής τους αιρετούς, καταργώντας στην πράξη κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας. Επιστρέφουμε στις εποχές πριν από το 1926, όπου στα υπηρεσιακά συμβούλια δεν υπήρχαν αιρετοί.

Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. νομού Άρτας

καλεί την Υπουργό Παιδείας σε ανοιχτό διάλογο με όλους τους φορείς, έτσι ώστε το σχολείο του μέλλοντος να το δημιουργήσει η ελληνική κοινωνία και όχι οι υπουργικές αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού παιδείας και των μυστικοσυμβούλων του.

Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε.  νομού Άρτας βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και αναμένει τις εξελίξεις.

Η διοικούσα επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε.  Δ.Ε.   νομού  Άρτας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 555 μόνιμες προσλήψεις - Πώς κάνετε αίτηση
ΑΣΕΠ: Έρχονται 555 μόνιμες προσλήψεις - Πώς κάνετε αίτηση
Σε εξέλιξη βρίσκονται οκτώ προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αφορούν περισσότερες από 500 μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του Δημοσίου - Όλες οι ημερομηνίες για...
ΑΣΕΠ: Έρχονται 555 μόνιμες προσλήψεις - Πώς κάνετε αίτηση
sxoleia-mathites-ekpaideusi
Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία - Οι ημερομηνίες «κλειδιά»
Μία βδομάδα μετά τα σχολεία ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για ολόκληρη την εκπαίδευση - Επανέναρξη δραστηριοτήτων με...
Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία - Οι ημερομηνίες «κλειδιά»