«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει τους αντιδραστικούς εκπαιδευτικούς νόμους, μετατρέπει την εργασία σε φιλοδώρημα»
«Για μια δίμηνη πρόσληψη σε ΚΔΑΠ ο Δήμος ζητάει ως απαραίτητη προϋπόθεση, πέρα από πτυχίο, μεταπτυχιακό και 2 ετήσια σεμινάρια των 410 ωρών, τα οποία είναι ακριβοπληρωμένα ήδη από τις τσέπες των αδιόριστων εκπαιδευτικών» - Δύναμη Ανατροπής - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Η προκήρυξη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης 39 θέσεων εκπαιδευτικών με δίμηνη σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την υλοποίηση του προγράμματος «Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών» είναι πρόκληση,καθώς έρχεται μάλιστα την ίδια στιγμή που το υπουργείο Παιδείας ψηφίζει στη Βουλή ένα αντιδραστικό νόμο ακόμα μεγαλύτερης υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.
 
Για μια δίμηνη πρόσληψη σε ΚΔΑΠ ο Δήμος ζητάει ως απαραίτητη προϋπόθεση, πέρα από πτυχίο, μεταπτυχιακό και 2 ετήσια σεμινάρια των 410 ωρών, τα οποία είναι ακριβοπληρωμένα ήδη από τις τσέπες των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Ο μισθός που θα πάρουν για τη δίμηνη σύμβαση πιθανότατα να είναι και μικρότερος από τα λεφτά που έδωσαν για να πληρώσουν τα σεμινάρια σε ΚΕΚ, των οποίων την ποιότητα είδαμε με τα περίφημα “σκόιλ ελικίκου”.
 
Είναι μια προκήρυξη που συνδέεται με  τη συνολικότερη υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης καθώς αντιμετωπίζει την παιδεία σαν μια εμπορική αρένα πολλών καλοστημένων βιομηχανιών τίτλων σπουδών (μεταπτυχιακών, διδακτορικών, υπολογιστών, σεμιναρίων κ.ά.). Τα αγορασμένα προσόντα απαιτούνται πλέον ακόμα για την πιο ελαστική και κακοπληρωμένη θέση εργασίας. Εκπαιδευτικοί καλούνται αυτή τη στιγμή να συμπληρώσουν αιτήσεις σε μια ακόμα κούρσα σε ένα ατελείωτο και ατελέσφορο κυνήγι μιας θέσης ελαστικής εργασίας, από το οποίο κυνήγι όλοι βγαίνουν χαμένοιΑπαξιώνεται το πτυχίο και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όσα χαρτιά και σεμινάρια και να μαζέψεις ποτέ δεν θα φτάνουν.
 
Ο νόμος Κεραμέως της ΝΔ έρχεται για να συμπληρώσει το νόμο Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ που έστρωσαν το δρόμο για την υλοποίηση των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων σχεδίων που χτυπάνε την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των εργαζομένων
 
Άλλωστε, οι δήμοι είναι μέσω της μαζικής εφαρμογής των λεγόμενων “κοινωφελών προγραμμάτων”, ο βασικός πυλώνας ελαστικοποίησης της εργασίας. Η πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ είναι η εδραίωση της ελαστικής εργασίας, με την ανακύκλωση ανεργίας-εργασίας ως κανονικότητα, με εργαζόμενους εξαθλιωμένους οικονομικά και ψυχολογικά χωρίς δικαιώματα. Η διαρκής «έκτακτη» συνθήκη της εργασιακής επισφάλειας, είναι η μόνη αδιαμφισβήτητη απόδειξη πως τα προγράμματα για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ήρθαν για να μείνουν, ήρθαν για να εμπεδωθεί η κανονικότητα της ολιγόμισθης, χωρίς δικαιώματα, περιστασιακής εργασίας, η κανονικότητα ενός εργασιακού μεσαίωνα.
Η Δύναμη Ανατροπής στο Δήμο Θεσσαλονίκης στέκεται δίπλα στους ελαστικά εργαζόμενους και στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς. Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται και διεκδικούν είναι ο φόβος των εργοδοτών, των δημάρχων, των υπουργών. Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στο νόμο Κεραμέως.
 
·         Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών -επιτέλους μετά από 10 χρόνια- με κατάργηση του προσοντολογίου. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ΟΛΩΝ των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης.
 
·         Προσλήψεις στους δήμους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και μισθούς. Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής εργασίας
Στον ανταγωνισμό και την ανασφάλεια απαντάμε συλλογικά και μαχητικά μέχρι την νίκη!
 

 

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο θα διατηρήσουν κλειστά τα σχολεία τους τον Σεπτέμβριο
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Βουλή-Live: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Βουλή-Live: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή
Βουλή-Live: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη