ΕΛΜΕ Σάμου: Όχι στην υποταγή - Κάτω το πολυνομοσχέδιο και η τροπολογία
Ανακοίνωση

Όχι στην υποταγή - Κάτω το πολυνομοσχέδιο και η τροπολογία

Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών!

Στην εκπαίδευση αντιμετωπίζουμε μια σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση που θέλει να σβήσει από το χάρτη βασικά δικαιώματα στις σπουδές, στη δουλειά και στις ελευθερίες, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, του λαού.

Απέναντι στην επίθεση αυτή η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ (αλλά και της ΔΟΕ) τήρησε γραμμή και στάση υποχώρησης, συμβιβασμού, υποταγής.

Ακόμα και τώρα –και ιδιαίτερα τώρα- μπροστά στην επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, επιλέγει μια διαχείριση (συναυλία!) που δεν θέλει να αφήσει ούτε ίχνος αμφιβολίας για τη συνέπεια της στη γραμμή στήριξης και εμπέδωσης της επίθεσης. Κυρίως δεν θέλει να αφήσει την παραμικρή χαραμάδα στις διαθέσεις αντίστασης που εκφράστηκαν όλες τις τελευταίες εβδομάδες, στην δυνατότητα  αυτές να συνεχιστούν και να συγκροτήσουν την μαζική πάλη που απαιτείται για την κατάργηση και της τροπολογίας και του πολυνομοσχεδίου.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση απαιτείται να παλέψουμε για να πάρουν οι εκπαιδευτικοί στα χέρια τους την υπόθεση αυτού του κρίσιμου αγώνα που αφορά όλο το λαό. Να παλέψουμε για να γίνει υπόθεση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ η κλιμάκωση της πάλης το διήμερο 9-10/6 και η συνέχιση της μέχρι την κατάργηση και της τροπολογίας και του πολυνομοσχεδίου.

Σαν πρώτο βήμα και ενόψει της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 6/6 καλούμε να αποφασιστεί 48ωρη απεργία στις 9&10 Ιούνη και διοργάνωση απεργιακών συλλαλητηρίων και τις δύο μέρες σε όλες τις πόλεις της χώρας. Καλούμε τις ΕΛΜΕ ακόμα και αν δεν πλειοψηφήσει η πρόταση αυτή να πάρουν αποφάσεις απεργιακής στάσης και συλλαλητηρίων για την Τετάρτη 10/6.

Αυτή η προσπάθεια πρέπει και μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για να συγκροτηθεί και να αναπτυχθεί στη συνέχεια ο αναγκαίος μαζικός και παρατεταμένος αγώνας για την απόκρουση και ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης. Ένας αγώνας που θα στηρίζεται στις αποφάσεις και το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων στην εκπαίδευση και στην αγωνιστική τους συμπόρευση με τους μαθητές και το λαό. Ένας αγώνας που θα απομονώσει τις δυνάμεις που στηρίζουν την πολιτική του συστήματος και για αυτό τον αρνούνται. Ένας αγώνας αναγκαίος και δίκαιος γιατί θα παλεύει για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών, του λαού.

σχετικά άρθρα

Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
«Η αξιολόγηση είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να βελτιωθεί η απόδοση του εκπαιδευτικού συστήματος», τονίζει η υπουργός Παιδείας
Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης
Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση με βάση το Σύνταγμα είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους τους πολίτες της χώρας. Είναι όμως τελικά έτσι τα πράγματα και ποιοι τελικά...

Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης