ΣΕΠΕ η Αθηνά: Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο- Ολοι στις κινητοποιήσεις
Ανακοίνωση - κάλεσμα του Συλλόγου ΠΕ η Αθηνά σε κινητοποιήσεις εναντια στο πολυνομοσχέδιο που διαλύει τη δημόσια υγεία

 ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΡΙΤΗ 9/6 : ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΙ 1-3 ΩΡΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΕΡΑ 

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/6 :  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-7μμ ΚΑΙ  ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η YΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ!

    Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κλιμακώνουν τα αντιεκπαιδευτικά  τους σχέδια αφού κατέθεσαν στη Βουλή και σκοπεύουν να ψηφίσουν την ερχόμενη εβδομάδα το αντιδραστικό-αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

   Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο  που φέρνει μεγάλες περικοπές στις εκπαιδευτικές δομές,  αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο (25 μαθητές), ενόψει μάλιστα νέας πανδημίας, αλλάζει προς το αντιδραστικότερο το περιεχόμενο του δημόσιου σχολείου (βλ θεματικές ενότητες για την επιχειρηματικότητα, κατακερματισμό της γνώσης κλπ), σχολειοποιεί το νηπιαγωγείο, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών ναρκοθετώντας με διαρκείς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς το μαθητικό βίο, οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες αναπληρωτές λόγω των μαζικών περικοπών, προωθεί την αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση και την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων, την χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και τις καταργήσεις –συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τμημάτων, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση και πριμοδοτεί τους εμπόρους της γνώσης. Πρόκειται για ένα νεοφιλελεύθερο-νεοσυντηρητικό δόγμα του σοκ στη δημόσια εκπαίδευση τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές και τους γονείς τους.

   Kαλούμε σε έναν πανεκπαιδευτικό και παλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια  στην ψήφιση του απαράδεκτου νομοσχέδιου ζητώντας την απόσυρσή του, αλλά και την κατάργηση της (ν)τροπολογίας-Υ.Α για τη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας που, συνάμα, μονιμοποιεί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που προώθησε και προωθεί το υπουργείο. Η κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων είναι υπόθεση μάχης που καλούνται να οργανώσουν τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία, υπόθεση στην οποία ο Σύλλογος Αθηνά θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις.

  • Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος, με το πανό του Συλλόγου μας, στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια της Τρίτης 9/6, 1μμ, Προπύλαια και της Τετάρτης 10/6, 7μμ, Προπύλαια.
  • Την Τρίτη 9/6, πέραν της τρίωρης στάσης που κήρυξε η ΔΟΕ, ο σύλλογος Αθηνά κηρύσσει επιπλέον 1-3 ώρες στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου, ώστε να καταστεί απεργιακή μέρα.
  • Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους  και τους συλλόγους διδασκόντων στις σχολικές μονάδες του συλλόγου μας, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου, παίρνουν μαζικά αποφάσεις ενάντια στη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας αξιοποιώντας το σχετικό υπόδειγμα πρακτικού του Συλλόγου Αθηνά, δημιουργώντας μια ασπίδα υπεράσπισης  των εργασιακών δικαιωμάτων, με πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη. Καλούμε όλες τις σχολικές μονάδες να πάρουν τις επόμενες μέρες σχετικές αποφάσεις.
  • Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο την ενημέρωση των γονέων για τις ολέθριες συνέπειες στην μόρφωση των παιδιών από την ψήφιση του νομοσχεδίου και τον αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα της τροπολογίας για τη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας. Τους καλούμε στις κινητοποιήσεις που, πλέον, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.
  • Παρεμβαίνουμε συλλογικά στις εγγραφές των μαθητών για τη διαμόρφωση των τμημάτων και την αποτροπή αύξησης των μαθητών στην τάξη, μετακινήσεων μαθητών και καταργήσεων τμημάτων.  Προχωράμε σε ενημερώσεις γονιών και οργάνωση τοπικών κινητοποιήσεων και παραστάσεων μπροστά στον κίνδυνο κλεισίματος τμημάτων και υποβάθμισης σχολείων. Προτείνουμε την οργάνωση κινητοποίησης στην Α’ διεύθυνση το β’ δεκαήμερο του Ιουνίου μαζί με τους άλλους συλλόγους της Αθήνας.
  • Προχωράμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες προς τους Δήμους Γαλατσίου και Αθηναίων για την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, ενάντια στις μεθοδεύσεις για την ακύρωσή της, για επαρκή και αξιοπρεπή – σύγχρονη σχολική στέγη, για στήριξη του δημόσιου νηπιαγωγείου και των δικαιωμάτων των νηπιαγωγών. 
  • Υπερασπίζουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών! Καμία περικοπή προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές που εκλέγονται στα συλλογική όργανα.  Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ, 5/6, 2μμ, για την αποκατάσταση των προϋπηρεσιών των συναδελφισσών Δινοπούλου και Μαργαρίτη.
  • Ως εκπαιδευτικός σύλλογος, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε θέση μάχης, ενισχύοντας  τις   αποφάσεις των 77 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για "Απεργία–Αποχή" από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχη απόφαση τώρα και να συνδράμει στον πανεκπαιδευτικό αγώνα με αντίστοιχες αγωνιστικές και απεργιακές αποφάσεις και δράσεις.

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τα μαχόμενα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία σε ένα πραγματικό, μαζικό κίνημα ανατροπής του πολυνομοσχεδίου, της τροπολογίας-Υ.Α και των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, ώστε  να υπερασπίσουμε, το δημόσιο σχολείο, το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟY

                       

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

       Παζάλος Γιώργος                                          Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Έσπασε το φράγμα των 900 κρουσμάτων. Σήμερα Σάββατο σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το μεγαλύτερο αριθμό...
Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
«Δεν μένει άλλη επιλογή για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρά να προβεί σε εμπάργκο εις βάρος όλων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών...
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
«Το ερώτημα λοιπόν που περιμένει την απάντησή του είναι πόσο αγωνιστές κι ευτυχισμένοι είμαστε ως άτομα και ως κοινωνία μέσα στην υποδούλωσή μας σε...
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη
Μετά την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 3 αναστέλλεται η λειτουργία αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων στους...
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη