Ξάνθη: Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του αντιρατσιστή εκπαιδευτικού Μηλιαζήμ Τζεμαλί
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, μέλος του ΣΕΠΕ Ξάνθης - Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του αντιρατσιστή εκπαιδευτικού Μηλιαζήμ Τζεμαλί

Δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής , μέλος του ΣΕΠΕ Ξάνθης ξεκίνησε, με την μορφή της "Προκαταρκτικής Εξέτασης" , η Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν εξαιτίας αναρτήσεων που του αποδίδονται στο “facebook” στις αρχές Μαρτίου.

Γνωρίζουμε τι τους ενοχλεί σχετικά με τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ ότι είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός που έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά, ότι ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το σχήμα «Ανταρσία στην Ξάνθη» και βέβαια ότι δραστηριοποιείται ως μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.

Για τη δράστη του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα. Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ συνέχισε να αγωνίζεται συντασσόμενος με τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια του κλάδου των εκπαιδευτικών ενάντια στη χρήση καμερών στα σχολεία. Αντιλαμβανόμαστε το μένος δεξιών/ακροδεξιών κύκλων σε βάρος του ένας εκπαιδευτικός από τη μειονότητα σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του.

Ενόψη των κινητοποιήσεων για την Παιδεία και των αντιρατσιστικών εκδηλώσεων παγκόσμια που ακολούθησαν την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, επιχειρείται η φίμωση των πιο δραστήριων αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Αξιοποιείται ο μπαμπούλας των ποινών για πειθάρχηση ολόκληρου του συνδικαλιστικού και εν γένει του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Ανάλογη δίωξη επιχειρείται σε βάρος ενός άλλου μέλους του Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ, του γιατρού στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης Γιάννη Κούτρα αντιπροέδρου της ΕΝΙΘ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδιάζει τις ρατσιστικές εκστρατείες με απόπειρες φίμωσης των συνδικαλιστών στην εκπαίδευση και την Υγεία.

Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των αγωνιστών δεν θα περάσουν.

Καλούμε την ΔΟΕ να στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά τον αγωνιστή εκπαιδευτικό για να σταματήσει η δίωξη.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν απερίφραστα τις μεθοδεύσεις φίμωσης των εργαζόμενων αγωνιστών κατά του ρατσισμού.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Ποιον εξετάζουν τελικά οι Πανελλαδικές; Τον μαθητή ή την εξωσχολική του προετοιμασία;
Πανελλαδικές εξετάσεις: Όταν τα θέματα μοιάζουν με «υπερπαραγωγές» και όχι με όσα διδάχθηκαν οι μαθητές
Ποιον εξετάζουν τελικά οι Πανελλαδικές; Τον μαθητή ή την εξωσχολική του προετοιμασία;
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές εξετάσεις: Ο αθέατος «κόσμος» πίσω από τα 350.000 γραπτά
Το αθέατο «ρολόι» των Πανελλαδικών περιλαμβάνει τους "ήρωες των 1,5€", καλοκαιρινά 12ωρα και βαθμολογητές στα όρια της εξάντλησης
Πανελλαδικές εξετάσεις: Ο αθέατος «κόσμος» πίσω από τα 350.000 γραπτά
Το Δελτίο Εξεταζομένου που πρέπει να έχουν όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Πώς γίνεται η βαθμολόγηση των γραπτών – Ο ρόλος του τρίτου διορθωτή
Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση, πότε παρεμβαίνει τρίτος βαθμολογητής και πώς διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα στις πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Πώς γίνεται η βαθμολόγηση των γραπτών – Ο ρόλος του τρίτου διορθωτή