εκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.« η Αθηνά »: Kαλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 1/6, 7μμ, στα Προπύλαια

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, ταυτόχρονα με τη γεμάτη σκοπιμότητες απόφαση  για την επαναλειτουργία των σχολείων, κλιμακώνουν τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια, με την έκδοση εγκυκλίου για τη μετάδοση της διδασκαλίας από τις σχολικές τάξεις, που το εκπαιδευτικό κίνημα ακυρώνει στην πράξη, ενώ κατέθεσαν τελικά στη Βουλή και σκοπεύουν να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που έφεραν εν μέσω πανδημίας και που, με το εκπαιδευτικό κίνημα και τα πρωτοβάθμια σωματεία, αντιστεκόμαστε πάνω από ενάμιση μήνα.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο  που φέρνει μεγάλες περικοπές στις εκπαιδευτικές δομές,  αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο (25 μαθητές), ενόψει μάλιστα νέας πανδημίας, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών ναρκοθετώντας με διαρκείς εξεταστικούς και ταξικούς  φραγμούς το μαθητικό βίο, οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες αναπληρωτές λόγω των μαζικών περικοπών, προωθεί την αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση και την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων, αλλά και την χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση και πριμοδοτεί τους εμπόρους της γνώσης. Πρόκειται για ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα του σοκ στη δημόσια εκπαίδευση.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και όλες τις σχολικές μονάδες που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας, παίρνουν μαζικά αποφάσεις ενάντια στη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας αξιοποιώντας το σχετικό υπόδειγμα πρακτικού του Συλλόγου Αθηνά, δημιουργώντας μια ασπίδα  υπεράσπισης τόσο των εργασιακών δικαιωμάτων όσο και των μαθητών σε κάθε σχολείο, με πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη.

Kαλούμε σε έναν πανεκπαιδευτικό και παλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο,  ζητώντας την απόσυρσή του. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να βγούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα, ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά. Η κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή του νομοσχεδίου και της (ν)τροπολογίας για τις κάμερες είναι υπόθεση μάχης που καλούνται να οργανώσουν τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία, υπόθεση στην οποία ο Σύλλογος Αθηνά θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις.

Συμμετέχουμε με το πανό του Συλλόγου μας και καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 1/6, 7μμ, στα Προπύλαια.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4