Πρόεδρος του Ε.Ι.Π. ο υπεύθυνος Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα Ν.Κούκης

Ο Νίκος A. Κούκης, Υπεύθυνος Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, επελέγη με τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (Ε.Ι.Π.).

Από τη θέση του Ταμία και του Υπευθύνου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ε.Ι.Π., ο Νίκος Κούκης προσέφερε επί σειρά ετών, σημαντικό εθελοντικό έργο στο Ίδρυμα και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του.

Ως φιλόλογος και ιστορικός ο ίδιος, με ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και την Εκπαίδευση, έχει χαράξει πολυετή πορεία στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ως καθηγητής και τα τελευταία χρόνια, ως Υπεύθυνος Λυκείου, δίνοντας έμφαση στην διάδοση του ελληνικού πνεύματος.

Διοργάνωσε πολιτιστικές δράσεις και μαθητικά συνέδρια, αποσκοπώντας στην πνευματική καλλιέργεια των μαθητών τόσο του σχολείου του όσο και άλλων σχολείων, κυρίως δημοσίων.

EIP

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού προάγει από το 1992, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα σε ολόκληρο τον κόσμο, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, διδάσκοντας Ελληνικά σε ειδικά σεμινάρια, διαδίδοντας το ελληνικό βιβλίο και κινηματογράφο, μέσω ενός δικτύου παραρτημάτων εκτός Ελλάδας και ως μέλος του European Union of National Institutes for Culture (EUNIC) και του Anna Lindh Foundation. Επίσης συνεργάζεται με πανεπιστημιακές έδρες ελληνικών σπουδών, σχολεία ελληνικής γλώσσας, πρεσβείες, κέντρα πολιτισμού, μουσεία και βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο