Διαδικτυακή εκδήλωση της Σχολής Σαχέτι στην Ν. Αφρική για τους Ιδρυτές και τα Γενέθλια της Σχολής
Διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει η Σχολή Σαχέτι στην Ν. Αφρική για τους Ιδρυτές και τα Γενέθλια της Σχολής την Τρίτη 2 Ιουνίου 10.00 ώρα Ελλάδας

Όποιος επιθυμεί να την παρακολουθήσει μπορεί να συνδεθεί εδώ 15 λεπτά νωρίτερα.

Την εκδήλωση χαιρετίζει ως καλεσμένος ομιλητής ο Αξιότιμος Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσσης. Τον ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκρισή του να απευθύνει χαιρετισμό, για τα θερμά και ενθαρρυντικά του λόγια και για το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνει για τον Απόδημο Ελληνισμό και για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο Εξωτερικό.

Η Σχολή Σαχέτι θεωρείται ένα από τα κορυφαία σχολεία της Νοτίου Αφρικής όσον αφορά στα ακαδημαϊκά αποτελέσματα για την εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια, αλλά και όσον αφορά στην πολύπλευρη μόρφωση που δίνει στους μαθητές της με το "Γνώθι Σαυτόν" και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Η λειτουργία της  ξεκίνησε το 1974, ενσαρκώνοντας την ιδέα, το όραμα και τις ελπίδες των πρώτων Ελλήνων μεταναστών. Η παρουσία, της ιστορικής πλέον μορφής, του κ. Γεωργίου Μπίζου, δικηγόρου του Νέλσον Μαντέλα, στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ανέγερσης και έναρξης λειτουργίας της Σχολής Σαχέτι ήταν καθοριστική.  Διδάσκονται και οι 1.300 μαθητές (60% ελληνικής καταγωγής) την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό (στοιχεία ιστορίας, μυθολογίας, θρησκευτικών, ελληνικό παραδοσιακό και χορό και μουσική).

Δείτε εδώ μια πρόσφατη περιεκτική παρουσίαση του Σχολείου (Η πρώτη  και η προτελευταία διαφάνεια περιέχουν video).

Το πρόγραμμα

programma.jpg

Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για τη σύνδεσή σας στην εκδήλωση. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιάννης Παναγόπουλος
Παναγόπουλος σε ΠΑΣΟΚ: «Με εξέλεξαν χιλιάδες εργαζόμενοι, όχι κομματική επιτροπή»
Στα άκρα η σύγκρουση του προέδρου της ΓΣΕΕ με το ΠΑΣΟΚ – Αρνείται να παραδώσει τα «όπλα»
Παναγόπουλος σε ΠΑΣΟΚ: «Με εξέλεξαν χιλιάδες εργαζόμενοι, όχι κομματική επιτροπή»
Ο δήμαρχος του Άη Στράτη, Κώστας Σινάνης
Συγκινεί ο δήμαρχος του Άη Στράτη: «Θα πατήσω τον καρκίνο και θα επιστρέψω νικητής»
«Να μπαίνουμε στην αρένα για να νικήσουμε» - Ο Κώστας Σινάνης σε μια θαρραλέα εξομολόγηση
Συγκινεί ο δήμαρχος του Άη Στράτη: «Θα πατήσω τον καρκίνο και θα επιστρέψω νικητής»