ΣΕΠΕ Αργολίδας: Ενημέρωση συνάντησης με συλλόγους γονέων και ΕΛΜΕ για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση
Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αργολίδας

Συνάδελφοι- ισσες

Α)Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18-05-2020 ενημερωτική  συνάντηση του  Δ.Σ. του Συλλόγου  μας και  της ΕΛΜΕ  Αργολίδας με τα  διοικητικά  συμβούλια  των συλλόγων   Γονέων του  νομού  μας,με  στόχο την ενημέρωση των  γονέων για  τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση(πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας ,κάμερες στις  τάξεις κλπ).

Ακλούθησε παραγωγική ανταλλαγή  απόψεων και  αποφασίστηκε νέα  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας για  την επόμενη μέρα  19-5-2020 και ώρα 19:00 στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο   με διανομή ενημερωτικού υλικού και με στόχο να εκφραστεί:

• Η αντίθεση στο χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου.
  • Η αντίθεση στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
  • Η απόρριψη της απαράδεκτης τροπολογίας για αναμετάδοση της διδασκαλίας από την τάξη.

Μετά από δύο μέρες  στις  21-5-2020  πραγματοποιήθηκε  τρίτη  κατά  σειρά συνάντηση στο 2ο Λύκειο Ναυπλίου με την Ένωση Γονέων του Δήμου Ναυπλιέων  και του  Δ.Σ. του  Συλλόγου  μας και  της ΕΛΜΕ Αργολίδας για τα  θέματα της παιδείας όπως και  στις δύο  προηγούμενες συναντήσεις.

Στις  ενημερωτικές συναντήσεις  συμμετείχαν 23 Σύλλογοι  Γονέων από όλο το  νομό τόσο της Α/θμιας όσο και  της Β/θμιας.

Β)ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ  2020

Το  Δ.Σ.  του Συλλόγου μας εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολικών  μονάδων την 1-06-2020 ζητά από  όλους τους αρμόδιους  φορείς (Υπουργείο Παιδείας , Δήμους) να λάβουν  όλα  τα  απαραίτητα  μέτρα για την προστασία της υγείας των μαθητών και  των εκπαιδευτικών από τον κοροναϊό.

Επίσης ζητάμε από  το  Υπουργείο  Παιδείας να  φροντίσει προκειμένου   οι  μαθητές, που  δεν θα προσέλθουν στα  σχολεία για  λόγους  υγείας, να  αποκτήσουν τον   απαραίτητο τεχνολογικό  εξοπλισμό (υπολογιστές ,ίντερνετ) ώστε  να μπορούν να έχουν τη  δυνατότητα  της  εξ  αποστάσεως  εκπαίδευσης.

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.