Εκδήλωση του 4ου δημοτικού Ναυπλίου για την ημέρα των Μουσείων
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου γιορτάζοντας την ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2020 παρουσίασε τη Δευτέρα, 18-5-2020, 6.00 μ.μ.  σε διαδικτυακή εκδήλωση μια virtual εκδοχή της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του», της οποίας μέρος παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων και φιλοξενείται σε χώρους του σχολείου μας την τρέχουσα σχολική χρονιά. 

Με αφορμή την έκθεση, οι μαθητές της Στ’ τάξης με την υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Αργυρή Μπιλιούρη, υλοποίησαν πρόγραμμα μουσειακής αγωγής και Τοπικής ιστορίας με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας: Γνωρίζοντας τη ζωή του». Πριν το κλείσιμο των σχολείων, είχε προηγηθεί ξενάγηση στο χώρο από τους μαθητές και είχε εκδοθεί και ένα παιχνίδι γνώσεων σε κάρτες έντυπο.

Τις ημέρες που #Μείναμε Σπίτι αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες, το υλικό και οι ψηφιακές δεξιότητες, που είχαν καλλιεργήσει οι μαθητές στο μάθημα της Πληροφορικής, με την κ. Νίκη Κωνσταντινίδου, και δημιουργήθηκε μια  πρωτότυπη  εικονική  ξενάγηση της έκθεσης και  ένα ψηφιακό παιχνίδι γνώσεων.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση, οι μαθητές της τάξης ξενάγησαν στην εικονική έκθεση γονείς, μαθητές και προσκεκλημένους  και ο μαθητής-κατασκευαστής του παιχνιδιού το παρουσίασε. Όλοι χάρηκαν την εξ αποστάσεως παρουσίαση τη δουλειά μας.  Επειδή το σχολείο υποστηρίζει το μοίρασμα της γνώσης, η  virtual έκθεση και το παιχνίδι (στο scratch) θα είναι, πλέον, αναρτημένα στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Μπιλιούρη Αργυρή, Διευθύντρια του 4ου Δημ. Σχολείου Ναυπλίου

 

https://www.artsteps.com/view/5ebaf4c0bd373e42c306fd7d

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα