Εκδήλωση του 4ου δημοτικού Ναυπλίου για την ημέρα των Μουσείων
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου γιορτάζοντας την ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2020 παρουσίασε τη Δευτέρα, 18-5-2020, 6.00 μ.μ.  σε διαδικτυακή εκδήλωση μια virtual εκδοχή της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του», της οποίας μέρος παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων και φιλοξενείται σε χώρους του σχολείου μας την τρέχουσα σχολική χρονιά. 

Με αφορμή την έκθεση, οι μαθητές της Στ’ τάξης με την υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Αργυρή Μπιλιούρη, υλοποίησαν πρόγραμμα μουσειακής αγωγής και Τοπικής ιστορίας με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας: Γνωρίζοντας τη ζωή του». Πριν το κλείσιμο των σχολείων, είχε προηγηθεί ξενάγηση στο χώρο από τους μαθητές και είχε εκδοθεί και ένα παιχνίδι γνώσεων σε κάρτες έντυπο.

Τις ημέρες που #Μείναμε Σπίτι αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες, το υλικό και οι ψηφιακές δεξιότητες, που είχαν καλλιεργήσει οι μαθητές στο μάθημα της Πληροφορικής, με την κ. Νίκη Κωνσταντινίδου, και δημιουργήθηκε μια  πρωτότυπη  εικονική  ξενάγηση της έκθεσης και  ένα ψηφιακό παιχνίδι γνώσεων.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση, οι μαθητές της τάξης ξενάγησαν στην εικονική έκθεση γονείς, μαθητές και προσκεκλημένους  και ο μαθητής-κατασκευαστής του παιχνιδιού το παρουσίασε. Όλοι χάρηκαν την εξ αποστάσεως παρουσίαση τη δουλειά μας.  Επειδή το σχολείο υποστηρίζει το μοίρασμα της γνώσης, η  virtual έκθεση και το παιχνίδι (στο scratch) θα είναι, πλέον, αναρτημένα στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Μπιλιούρη Αργυρή, Διευθύντρια του 4ου Δημ. Σχολείου Ναυπλίου

 

https://www.artsteps.com/view/5ebaf4c0bd373e42c306fd7d

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέλετε να χάσετε 2 - 4 κιλά σε μία εβδομάδα; Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panpatrwn.jpg
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες
Σε ποια μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως που πραγματοποιούνται από Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (ΔΕΝ χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ) μπορείτε να διεκδικήσετε...
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες