ekpaideutikoi vouli
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί  τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο της Διεύθυνσης Α/μιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αργολίδας, την  Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 και ώρα 12:00 μαζί με το Σύλλογο Εκπ/κων  Π.Ε. Αργολίδας και άλλους φορείς.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έδειξαν ξεκάθαρα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να ασκούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.  Κατέθεσαν εν μέσω πανδημίας, χωρίς τα σωματεία να μπορούν να αντιδράσουν και να γίνει διάλογος, πολυνομοσχέδιο με σοβαρότατες ρυθμίσεις για την παιδεία το οποίο ήδη έχει καταγγελθεί από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Επιπλέον η την Παρασκευή κατατέθηκε η απαράδεκτη τροπολογία για ζωντανή (ανα)μετάδοση του μαθήματος, χωρίς κανέναν διάλογο ούτε με την ομοσπονδία μας ούτε με την συνομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων.

Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία για ζωντανή μετάδοση αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε  χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας, να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες χειροτέρευσης και υπονόμευσης των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της παραπέρα απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου

ΔΙΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4